SKRIVET: 2010-11-30, kl 20:32:47 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

positivt?

Det låter ju positivt iaf.. gött mos!

Idag är karlns sista lediga dag för den här gången. Så nu är det fm, fm, em, em, em, natt, natt. Puh.

Åhhh vad jag längtar till fredag! Då får vi se K2-bus igen :) ihhhhhh. Lycka ♥

SKRIVET: 2010-11-30, kl 11:49:35 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

lugnet före stormen

Kom precis hem från affären. Blev helt slut av att handla :O
Tror jag ska vila en stund, kanske hinner vila 10 min innan lugnet bryts? Casper & Danne är nämligen & badar. Dom behöver göra nåt utan mig ibland.. Svärfar är också med så jag kan ju tänka mig att Casper blivit kastad i luften ett antal m hehe. Men han gillart :D

Åh, tror det här blir en tråkig dag :/
Känner mig ensam. Buhuuuu..
Ingen att träffa heller :(

SKRIVET: 2010-11-29, kl 21:23:55 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

men orka!

"Jag lägger detta till vb läkare som får skriva remiss till neurofyslab för en EEG undersökning, vi kommer att kalla dig efter detta. När måste intyget vara inne?"

Det såg jag i Mina vårdkontakter igår.. kuuuuul. Eller inte =(

SKRIVET: 2010-11-29, kl 21:03:29 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

knack knack!

Den här dagen har gått fort. Imorse åkte vi till Säter direkt efter frukost, runt 9 halv 10 kom vi iväg.
Fick lunch där, köttfärslimpa. Anna & Filip kom också dit och åt lunch. Sen åkte vi hem & Casper somnade på en gång i bilen, trodde han skulle somna vid Solvarbo men han orkade inte ens dit.

När vi kom hem lekte jag & Casper, plockade lite, förberedde maten osv osv.. Daniel var till gymmet. När han kom hem gjorde jag klart maten, Daniel & Casper diskade.
Guuuud vad Casper skrattade när vi ätit. Vi satt kvar vid bordet, Daniel slog ihop händerna för att släcka ljusen (hade 4 st tända) & det var såå kul tyckte Casper :D Så slog Casper ihop sina händer för att visa att Daniel skulle göra fler ggr :P
Så jag skrattade också, åt Casper.. han är så rolig :D

Och nu när jag (eller Daniel) säger Knack Knack sätter han handen mot sin överkropp. Snacka om att ta efter fort! Jag knackade på honom nämligen. Och när jag skulle ge han efterrätten sa jag knack knack (för att han skulle gapa) & då "knackade" han på sin bröstkorg.

Åhhh min hals... :(

SKRIVET: 2010-11-28, kl 21:04:16 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

sovmorgon

Nyss slut på EMS då.

I natt trodde jag Casper skulle sova skit eftersom det var fullmåne (läs:Danil jobbade) men det gick bra. Hörde han prata 2.30 (!) så jag gick dit, då stod han i sängen med stoooora ögon. Tog in han till mig, orka stå där när han var så vaken.. trodde han skulle härja runt i sängen men icke! Han låg still på min arm =)
Så sa jag till han att det var natt & att man sover när det är natt så sover man. Och nu sover aaaaalla barn. hehe.
Sen vet jag inte ens vem som somnade först. Så fick jag sovmorgon till 8.30. Underbart!!
Han skrek typ hela morgonen (pratade högt alltså..) men Daniel hade inte blivit väckt. Försökte få Casper att prata med små bokstäver men det gick inte så bra =/ "Har vi inte lärt oss lilla alfabetet?"
Ja ja, jag försöker ju i alla fall..

SKRIVET: 2010-11-26, kl 20:46:00 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

trångt

(Ang föregående inlägg: det blev tyst nästan direkt efter att jag publicerat, han somnade alltså)

Casper försökte blåsa på en elljusstake igår :D Och så hade han tittat på Kjell innan han petade. Han visste väl inte om det var varmt. Det roliga när han blåser är att han blåser inåt :P

Gud vad magen känns stor nu, är den stor? Hela dagen har jag velat slita av mig alla kläder för det har känts som dom bara sitter åt :/ Skönt när vi kom hem från K-B. På med en stor t-shirt :)

Nu är jag jääättetrött. Så jag ska nog lägga mig tidigt (som alla andra kvällar, ovanligt va?) & läsa. Men man vet ju aldrig OM eller hur mkt man KAN & FÅR sova. Lika bra man vänjer sig, snart är det dags att amma. Om det funkar vill säga, det vet man ju aldrig innan..

Längtar efter dig...

SKRIVET: 2010-11-26, kl 19:09:44 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

neeeej

Jag vill bara springa ut härifrån just nu!!! Så som han har skrikit sen han hamnat i sin säng :(
Det gör ont i mamma-hjärtat. Jag gick dit när det bara gått några min för då var han ledsen & ARG. Då hade han självklart bajsat.. och det förstör ALLT!

less, less, less, less... *gömmer mig*

SKRIVET: 2010-11-26, kl 12:44:24 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

tjock?

Köpte ju en tunika den här månaden. Nu går den inte ens nedanför rumpan. Den måste ha krympt i tvätten! För så mkt kan väl inte magen ha växt?! Men jag hittade en svart kjol i garderoben som jag kan ha, helt perfekt!

En snurrig grej som hände idag: jag höll på att ta på mig två par trosor. Vet inte vad eller hur eller om jag tänkte.

Vi åt nyss mat. Ris, kycklinglåda & sås. Riktigt gott. Men jag hade kunnat äta mer än vad som fanns. Och nu vill jag ha efterrätt. Surt. För vi har ingen efterrätt. Vi har aldrig efterätt. Inte heller fikabröd. Vi äter inte sånt. Eller möjligtvis nån gång men oerhört sällan.
Jag har tröttnat på lussekatter också. Värmde två igår men åt en halv, var inte gott..

Lär nog dra me Danne till Kupolen om en stund & köpa nå gott. Så kan vi köpa gott kaffe också. Han köpte smaksatt kaffe till mig för ett tag sen. Jättegott =)

Lyxigt det känns när karln är ledig ända till onsdag. Eller ja, en paus natten lördag-söndag då han jobbar. Men det går nog bra det med. Bara Lillis sköter sig. Han har en förmåga att sova sämre när Danne jobbar natt. Grrrrr! Som om det vore fullmåne.

Nu hoppas vi..

SKRIVET: 2010-11-25, kl 21:14:03 | PUBLICERAT I: GRAVIDITET NR 2

v. 28

Har mått bra halva dagen. Skumt, men skönt! Men trött är jag. Sjukt trött.


Gick in i v. 28 idag. Oj oj oj. Tiden springer iväg. Men som sagt så känns det ibland som den går i snigelfart. Nu borde jag väl lägga in en magbild men väntar med det tills karlsloken är hemma, så får han ta kort. 90 dagar kvar!!!

Ikväll lyssnar jag på Winnerbäck & längtar tills Danne kommer hem. Fast jag går nog & lägger mig innan han kommer hem. Han ska tydligen jobba natt på lördag. Fast jag fick välja, gött! Hade två val: eftermiddag eller natt. Sandra hjälpte mig att välja, tack =)
Hon vet ju hur det är att ha en skiftarbetande karl. Bra med såna vänner :P

Åhhhh vad längesen det var som jag såg Winnerbäck nu.

SKRIVET: 2010-11-24, kl 19:47:15 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

sjuk?

Känner mig allt annat än bra. Inte ett dugg pigg. Imorse när jag vaknade kände mig helt förstörd, huvudmärk, mosig i skallen osv. Blev lite piggare fram emot 11-tiden. Sen sov jag en stund med Casper. När vi vaknat kände jag mig lika, hur jäkla trött som helst.
Har mått illa till & från hela dagen. Flera ggr har jag varit på väg att spy. Men men, det gick bra att ta hand om Casper ändå.

Casper sov i vår säng från ca 3 i natt. Före 5 vaknade han & skrek, ett hemskt & speciellt skrik. Han skrek, tystnade, skrek.. med största sannolikhet ännu en mardröm. Tycker så synd om honom & man känner sig så maktlös. Hjälper knappt att ha honom mot sig heller =(
Bad Daniel göra välling men det blev ju som vanligt när det är morgon, han tog några klunkar sen var det stopp. Fick han att somna om iaf, tur det för han var ju jättetrött (och jag med för den delen)

Jag är skittrött & mår illa. Så jag ska strax gå & lägga mig. Frusit har jag också gjort hela dagen. Gjorde blåbärssoppa på eftermiddagen för att få upp värmen. Casper ville smaka så han fick lite, han verkade älska det :)
Idag frågade Daniel Casper flera ggr om han kunde få en puss & han fick massa pussar men jag fick bara kramar. WHAT?!

Imorgon har Danne hockey kl 10, sen jobbar han till 22. Men sen är han ledig ända till onsdag. Woop Woop!

Guuuud vad alla tjatar om gardiner & annat julpynt. Jag har inte tagit fram nåt. Eller, en mjuk tomte ligger i Caspers rum men det har den gjort sen förra julen :P Han tycker om när jag håller i den & "hoo hoo hoo" :P

SKRIVET: 2010-11-23, kl 20:58:18 | PUBLICERAT I: drömmar

askalas

Drömde imorse att jag festat rejält. Varit askalas. Dagen efter mådde jag skit. Dels var jag bakis & så hade jag sån ångest. Kunde inte förstå hur jag kunnat dricka & det kunde inte andra heller.. Jag var ju gravid även i drömmen & magen syntes rejält.

Skumt.

SKRIVET: 2010-11-23, kl 20:47:24 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

en vanlig tisdag

La upp nån bild på andra bloggen så ni som kollar den kan ju kolla där.. om ni vill se barse-bus.

På förmiddagen var vi till Myran. Ganska lite folk, lugnt & skönt. Han fick hjälpa Annelie att torka, hon gav han en trasa. Och han gick med trasan länge länge. Hon sa till mig att han verkar ha ett väldigt tålamod & intresse. Ja, hushållsarbete är det bästa han vet =)

När vi skulle hem fick jag hjälp att klä Casper. Lyx! Annelie är så snäll :) Hon berättade att hon aldrig klätt på ett barn ytterkläder förut hehe. Men det gick bra. Och hem kom vi. Casper var såå trött, orkade knappt äta. Men fick i han maten. Och sen sov han en timme, som vanligt.. för lite :/ När jag hörde honom prata gick jag dit. Han satt upp så jag försökte lägga ner han men det gick inte.
Uppe orkade han knappt vara, grinade för att han inte sovit tillräckligt. La ner han i sin säng & han låg lugn ett tag men så blev han sprallig & det gick inte.. SKIT!
Men men, det gick bra sen ändå.

Tänkte om vi skulle gå en promenad men snön yrde & det blåste så mkt så vi stannade inne. När Daniel kom hem tänkte jag gå en promenad själv. Gick med soporna & vinden tog nästan tag i mig.. så jag gick in :P

Casper var med & lagade mat idag. Eller ja, det är han väl nästan jämt & det funkar oftast fint. Han är så duktig. Och han vill hjälpa till. Gav han lite lök & en bordskniv så han kunde göra lika som mig. Då äter han löken istället :P
Så jag gav han tomat som han älskar & det var nog godare än rå lök. Sen fick han spenat, så han åt fryst spenat hehe.

Nej, nu måste jag på toa.

SKRIVET: 2010-11-22, kl 21:18:50 | PUBLICERAT I: GRAVIDITET NR 2

Koooom

Fick ont i vaden vid 16-tiden & jag har fortf ont. Hur kul tror ni jag tycker det är på en skala?
Nej, kära K2 kom uuuuuut. (Egentligen vill jag att K2 stannar ett tag till men ja, ni fattar)
LÄNGTAR LÄNGTAR LÄNGTAR

Har pratat mkt om bebisen med Casper idag. Tror ni han fattar? Det tror inte jag. Satte hans hand på magen så han skulle få känna sparkar men han ville inte. Han blåste på magen dock. Det hade han tydligen gjort på Kjell också häromdagen haha. Alla som är runda om magen har väl nån där inne tror Casper :P Han hade dragit upp Kjells tröja & blåst. Våran unge är för rolig ibland (läs: jämt!) & som jag älskar honom ♥
Saknar honom nu när han sover tom. Kan man göra det fast man är med honom i stort sett hela dagen?

Bvc-Ulla frågade idag "Och magen växer? Du mår bra? Vad skönt."
Så sa hon till Kjell "din mage då?" hahahaha
Kjell sa då att han & Casper försöker komma ikapp mig men att det inte går så bra. Casper har inte såå stor mage nu faktiskt, sluta säg så! GRRRRRR
Hon är också för rolig ibland. Humor ska det va =) Han gillar inte henne efter det :P (ironi)

SKRIVET: 2010-11-22, kl 18:55:03 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

bvc-troll

Vi var till bvc idag. Inte blev jag/vi nå klokare av det & fick knappt nå svar av läkarn.. hade fått bättre svar om jag ringt "Fråga Doktorn" på tv :P
Eller kanske tom om jag åkt till muppstället aka Gylle.
I alla fall.. dom flesta får eksem om dom är allergiska mot laktos. Det har inte Casper. Och han är ju pigg & glad, så ingen fara. Vi skulle höra av oss om han blir sämre (hört den förut? Någon?).
Han hade växt 1,5 cm sen sist (27/9) & gått ner 90 g (?!).
"Han blir ju uppenbarligen inte av med all näring iaf" Det har vi inte trott heller.

Efter det åkte vi till Barnens Hus & Casper härjade runt =)
Sen till Coop för att kolla efter pulka. Men jag sa att jag är skeptisk till om han ens kommer vilja åka eller acceptera det. Så Kjell satte ner han i en pulka & snabbare reaktion har jag nog inte sett. Kanske när han fått lukta på kaffe haha. På 2 sek hade han protesterat & försökt ta sig ut.. så det blir då ingen pulka köpt kan jag säga! Ska testa med en vanlig pulka.. tänker inte slänga ut runt 200 för en pulka som kommer TESTAS en gång.

När mamma slutat jobbet blev det namnsdagsfika på stan med henne & Kjell. Casper var hemma med Daniel. Jag kom hem efter 17 så jag trodde dom satt & åt men dom väntade på mig. Snällt.
Medans jag var borta hade Casper hållt på att somna. Det kan jag förstå eftersom han sov så tidigt idag (pga bvc-trollen) & nu verkar han ha somnat för det är då tyst från hans rum. Han pratade lite efter att jag lagt han.

Casper kommer nog sova hos oss i natt igen. Det är nåt man får räkna med. Men det är ju mysigt också. Eller jag brukar lägga mig i fotändan om jag inte får plats & i natt sov jag jättebra. Hellre ha han hos oss om han behöver oss än att springa 4-5 ggr. Det orkar ingen av oss.. Daniel väckte mig kl 5 när han gick upp för att jag skulle lägga mig ytterst så inte Casper rullar ur sängen. Jag hade jättesvårt att somna om efter det & sen vaknade Casper redan 6.20 :/
Men jag vilade med honom när han sov. Såå mysigt att ha honom på armen. Hihhi.

Nu är jag sjukt trött. Jag blir bara tröttare & tröttare tror jag.. K2´s fel?

SKRIVET: 2010-11-21, kl 20:50:18 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

söndag

Casper sov borta natten till idag. En del tycker säkert att det är fel, men han trivs bra där & dom (K-B) vill så gärna ha där. Så varför inte? Skönt att få sova, sov iaf till 8. Men bättre det än till 9.30.
På förmiddagen åkte Daniel till gymmet. Jag funderade på att följa med men det kändes risky då vi inte riktigt vet hur det funkar. + att jag mådde sjukt illa just då.

När han tränat klart åkte vi & handlade. Sen hem & åt.. sen kom Casper hem. Mamma & Donna gick hit med honom.

Till kvällsmat gjorde vi pizza. Så nu har Casper fått pizza för första gången hehe. Vegetarisk dessutom, jag med för den delen. Daniel hade salami (huuh!) på sin del b.la.
När vi ätit klart hade vi lektion i INTE RÖRA LJUSET =)
Casper tycker det är såå spännande. En gång lyckades han blåsa ut det också hehe. Men många ggr när vi sa att han skulle blåsa så skrattade han & drog undan huvudet. Toker!

Imorgon är det dags för bvc kl 13, dum tid =/

SKRIVET: 2010-11-21, kl 15:00:00 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

snart jul

Mamma beställde julklappar till Casper igår. Och jag beställde några böcker. Det blev en Nicke Nyfiken-bok, "Grodan firar jul" & så "God Jul!"- en bok med ljud.
Får hoppas han gillar dom. Skulle ha en till men den var slut =/ Har två böcker med mkt färger & ord, så finns det 2 till i samma "serie". Han älskar böcker & vi "läser" varje dag. Och han brukar ta fram nån bok själv & sätta sig och titta i. Gulligt :)

Snart är det första advent. Borde kolla efter gardiner & så. Ta fram ljusstakar.

SKRIVET: 2010-11-21, kl 11:57:16 | PUBLICERAT I: GRAVIDITET NR 2

overkligt

Efter att jag träffat dom andra gravidosaurusarna igår så tänkte jag jättemkt på graviditeten, bebis & det kommande livet som 2-barnsförälder. Men jag kan inte fatta, känns så overkligt. Ett till barn, what?!
Det kändes väldigt overkligt sist också. Men nu.. en till liten skrutt att ge massa kärlek ♥♥♥♥♥♥

Vi blir snart snart snart 4.
94 dagar kvar till bf! Vi säger 100 dagar då.. Ok?

Just nu mår jag sjukt illa & det har jag gjort i nån timme. Skapligt irriterande.

SKRIVET: 2010-11-20, kl 21:11:45 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Kl 21.00

Ja, det är lördag & klockan är 21. Och jag är skittrött. Så jag ska strax gå & lägga mig. Annars får jag bara svårt att somna..

Suttit & kollat på det här med vagn. Önskar att någon kunde bestämma åt oss. Eller att det inte behövdes, det vore skönast. Ähhh Casper kan väl åka pulka? Eller som Danne sa för längesen, han kan väl gå? =)

Jag vaknade före 3 i natt & hade såå ont vid revbenen. Hade svårt att somna om. Runt 3 vaknade Casper JÄTTELEDSEN :( Lilla vännen då.. Daniel gick dit (alltid han, ja. Lyx, ja) & Casper somnade om. Jag kunde fortfarande inte somna om. Närmare 4 hör jag Casper, då pratar han. Gaaaah! Men vi lät han vara ifall han skulle somna om. När det gått en stund gick jag dit. Och det luktade inte rosor.. Tog in han till oss, men det var bara fisar :O
Han pratade & var sprallig. Men trött. Och gud vad han fes! Och Danne tokade sig (ovanligt? inte det minsta) & Casper skrattade. Jag garvade. Kl 4 på morgonen, ja tur man kan skratta åt eländet :D
Underbara tokiga familj!
Runt halv 5 kvart i 5 somnade Casper pladask. Då låg jag nere i fotändan, som vanligt. Så bad jag Daniel slå av larmet så inte Casper skulle bli väckt. Så Daniel slog av larmet & gick upp. Han blev därför tidig till jobbet. Han jobbade extra idag + att han stannade till 17.30.

Jag somnade om strax före 5, var alltså vaken ca 2 timmar. Sen vaknade Casper 7.30. Då blev det Babar en stund innan vi gick upp. Jag duschade & gjorde mig iordning sen åt vi frukost :)


Idag på eftermiddagen var jag & träffade några blivande mammor. Fast jag är ju inte blivande men ändå =) Dom ska också ha barn i början på året. Den första i mitten på januari. Så är det en som har samma bf som mig. Väldigt trevligt var det iaf. Kul att prata med andra som ska ha samtidigt.

Jag har varit sugen på frallor hela veckan. Idag köpte jag äntligen frallor! Så det har jag att se fram emot imorgon till frukost =)

SKRIVET: 2010-11-19, kl 20:20:43 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

fredagsmys? my ass!

Jävlar vilken värdelös fredag. Kan den bli sämre? Skulle inte tro det. Och jag hoppas då att en fredag inte kan bli värre än den här! Dels har hela dagen varit rätt trist, seg & tiden har gått sakta. Och sen bara sitta här helt ensam (Casper sover ju..) baaaaah! *drar täcket över huvudet*

Nej, det blir nog en tidig kväll.. Tröööööööööööök! Men jag vill bara att den här dagen ska ta slut.

Caspers mage verkar bättre, inte bra men bättre. Skönt! Om det är laktos kan han ju inte bli bra heller eftersom han får välling (som innehåller mjölktjosan) & ikväll fick han fiskbullar = mjölk. Kom på efteråt att fiskbullar inte var så bra men men.. det värsta sen är ju när man inte är hemma. Alltså på stan & sånt. Inte det lättaste. Fast G´s föräldrar har det värre. Han är allergisk mot runt 10 födoämnen. + att han reagerar väldigt på vissa = skrik hela nätterna =(

Daniel kunde vara ledig från sitt förmiddagsskift idag & han var för trött för hockeyn så han åkte inte förrän närmare 12. Sen hade det varit nån föreläsning om beteende och sånt, hur hjärnan funkar. Hade tydligen varit bra. Nu kollar dom på hockey i Leksand. Tänk att få betalt för en sån grej..
Imorgon ska han jobba fm. Jag vet inte hur jag ska göra. Om jag ska klä på Casper & gå med honom till Kupolen, så får Daniel ta honom där när han slutat. Eller om jag ska be K-B ta Casper.. måste vara på Kupolen till 14.30 nämligen & om jag ska vänta på Daniel är jag inte där förrän ca 15.

GO NATT!

SKRIVET: 2010-11-17, kl 21:01:44 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

gammal och grå

Jaha, då har jag blitt gammal & grå då. Eller äldre & gråare kanske :)
Det har varit en bra dag. Eller som vilken dag som helst, ungefär som igår. Igår gick jag & Casper en promenad. Vi var ute i nästan 80 min. Såå skönt! Men så arg han blir på solen haha. Stackarn. Tur man har vändbart handtag på vagnen, underbart! Så han åkte mot mig på ditvägen & från mig på hemvägen. När jag kolla till på hemvägen hade han somnat. Tröttis :)


Åter till dagen.. i natt sov han hela natten. Vi gick inte dit en enda gång. Hurra! 6.15 hörde jag han. Daniel hämtade honom & han hade bajjat. Såklart, va annars? Typ 7-8 äckel-blöjor idag. Nu vet ni det också. Huuuuh. Köpte laktosfri mjölk & yogurt idag. Om det nu är det.. skadar ju inte att testa. Även om vi nu ska till bvc på måndag. Men tycker syns om Casper & hans mage ju =/ "Snart är den bra, det ska jag se till" sa jag till han ikväll.

På förmiddagen var vi till Myran. Sandra & Idun var där. Casper tog ur Iduns napp flera ggr. Första gången blev jag rädd att han skulle stoppa in den i sin mun, inte så populärt kankse.. men han stoppa in den i Iduns mun. Så gjorde han flera ggr. Sötis!! Idun klappade på Casper :) Imorgon verkar dom få träffas igen. Hihi. Idun är 9 mån. Och sååå söt! :)

Sista biten hem från Myran sprang jag, för Casper somnade. Hade han emot mig så jag såg att han somnade. CAAAAASPER!!!! CAAAAASPER!!! TRALLA LALLA LAAAAA lät jag för att hålla honom vaken hahaha. Sen sprang jag upp med han till Danne som SOV! Gaaaaah =/ Väckte Danne & sa åt han att ta Casper (som ju vaknade när jag tog ur han ur vagnen, tack & lov)
Så gick jag ner & ställde in vagnen. Sen åt vi mat. Och så fick Casper sova till oljud utanför fönstret, för dom har grävt utanför. När han vaknat & vi var i hans rum kändes det som hela huset skakade :P

På kvällen var vi till Kupolen. Jag, Casper & K-B. Åt där och så. Sen inte mkt mer. Lagom till vi skulle hem var det dags att byta blöja men då fick han åka hem i den.. när vi kom hem blev det några min Nicke Nyfiken (som han älskar), några böcker & så välling.

Nu äre go natt för morsan!

SKRIVET: 2010-11-16, kl 19:48:00 | PUBLICERAT I: GRAVIDITET NR 2

V. 25-kontroll

Var ju till BM igår. Blodvärdet var 110 & hon ville helst inte att det blev lägre. Får försöka ta nån mer järntablett då. Hjärtslagen var kring 137, 140.
Blodtrycket var lika lågt & som vanligt tog hon om det. Kan hon inte inse att jag är lågtryckare? ^_^
Hade gått upp för mkt i vikt (enligt mig då såklart). Tur att jag simmar! Annars skulle jag inte kunna äta en enda lussekatt till :( Kommer passera 60 iaf, det vet jag. Men men, vad gör man inte för K2? ;)
Magen mätte ca 24-25 cm, mitt på kurvan. Fick pappret med kurvan & mina värden utskrivna. Fick pappret från när jag väntade Casper också :) Kul att ha kvar tycker jag.

99 dagar kvar! (+ 14 om vi ska va såna)

SKRIVET: 2010-11-15, kl 19:40:31 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

tidig morgon

Redan före 5 tyckte Caspers mage att det var dags att vakna. Grrrrr! Vi kollade på Babar & gick inte upp förrän 6.30, då hade vi bytt 4 blöjor :P
(Totalt 7 eller 8 idag så det har ju varit lugnare under dagen)
Blev frukost kl 7, Daniel hade gjort blåbärsscones. Tur att Casper kan vänta på frukost iaf. Tänk att behöva GÅ UPP kl 5. Huuuuh!

Runt 7.30 gick vi & la oss igen alla 3. Jag somnade först hehe. Skittrött! Vaknade 9.15 så då gick jag upp för att ringa BVC. Då vaknade Casper. Fick en tid på BVC på måndag, även en läkare kommer vara med. Får se vad dom säger om hans mage..

Daniels föräldrar & Filip (Caspers kusin) var hit idag på fm. Jag fick en jättefin ljusstake. Så åt vi den goda cheesecaken :D Farligt gott med cheesecake!

Var till bm idag & allt gick bra. Skriver om det sen eller imorgon.

SKRIVET: 2010-11-15, kl 19:40:15 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

tidig morgon

Redan före 5 tyckte Caspers mage att det var dags att vakna. Grrrrr! Vi kollade på Babar & gick inte upp förrän 6.30, då hade vi bytt 4 blöjor :P
(Totalt 7 eller 8 idag så det har ju varit lugnare under dagen)
Blev frukost kl 7, Daniel hade gjort blåbärsscones. Tur att Casper kan vänta på frukost iaf. Tänk att behöva GÅ UPP kl 5. Huuuuh!

Runt 7.30 gick vi & la oss igen alla 3. Jag somnade först hehe. Skittrött! Vaknade 9.15 så då gick jag upp för att ringa BVC. Då vaknade Casper. Fick en tid på BVC på måndag, även en läkare kommer vara med. Får se vad dom säger om hans mage..

Daniels föräldrar & Filip (Caspers kusin) var hit idag på fm. Jag fick en jättefin ljusstake. Så åt vi den goda cheesecaken :D Farligt gott med cheesecake!

Var till bm idag & allt gick bra. Skriver om det sen eller imorgon.

SKRIVET: 2010-11-14, kl 20:20:15 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

effektivt

Känns som vi gjort en del idag. Fast egentligen inte kanske? Mest på förmiddagen. Vi hjälptes åt att göra en cheesecake som vi ska bjuda svärföräldrarna på imorgon. Dom kommer hit för att jag fyller år snart :)
Casper stod på en stol bredvid micron medans jag vispade. Han öppnade & stängde micron. Och lekte med ett sugrör :P
Sen gjorde vi b.la en korvgryta med rotfrukter i. Casper fick vara med på ett hörn. Duktig hjälpreda minsann.

På eftermiddagen gick jag runt sportfältet. Funderade på att ta med Casper men nej, han fick va hemma.. hade varit trevligt med sällskap (någon kompis) men kanske bäst jag går själv. Får gå rätt sakta mellan varven. Och lagom tills jag var hemma så hade jag ont.

Ser fram emot imorgon eftermiddag.

SKRIVET: 2010-11-13, kl 21:29:49 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

puuuuuh

Casper sov borta i natt & jag brukar aldrig kunna sova länge. Brukar vakna på natten. Ibland ligger jag vaken i en timme tom. Men i natt sov jag hela natten, eller jag vaknade en gång av att Daniel puttade (?) på mig men somnade om på en gång & sov till 9.40! Då fick jag panik, kändes som jag sovit bort halva dagen :/ Väckte Daniel också.. han rusade upp ur sängen. Han brukar rusa upp så fort han vaknar.. om kl är 8.

Gjorde hallonscones till frukost =)

Sen var vi & tränade. Eller ja, jag simmade & han var till SSAB´s gym. Sen gick jag till Kupolen. Blev där länge, inte lätt att hitta kläder =/ Men blev ett långt linne, en lång tröja som är rätt genomskinlig (linnet ska vara under) & en annan grå tröja. Blir nog bra. Så köpte jag armringar (heter det så?) till Casper. Nu måste han ha såna när vi ska bada eftersom han tror att han kan klara sig själv i vattnet.. han bryr sig inte ett skit när han kommer under vattnet heller, om han ramlar alltså.

Vi fick mat hos K-B ikväll. Jag gjorde toscapäron till efterrätt som serverades med glass. Casper fick hallon & liiiite glass. Men han var inte ett dugg intresserad. Eller hallon ville han ha men inte så värst många. Hellre russin.

När vi kom hem var han skittrött men skrik skrik skrik. Måste köpa öronproppar så jag slipper höra tröttgrinet. För det hjälper inte att stå där inne. Det är bara att låta honom vara som gäller. Han somnade före 20 iaf. Nu är jag skittrött så jag ska gå & lägga mig.

Störande: Hittar inte min bok om barns utvecklingsfaser. Lotta, hjäääälp!

Imorgon är en annan dag..

SKRIVET: 2010-11-11, kl 20:07:05 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Tjaaaaat

Det var väl ett jävla tjat om att jag har liten mage eller hur liten jag är. Grrrrr!
Igår var det en på Myran..
-Ska ni ha en till?
-Ja
-Jaha, vad kul. När då?
-Februari
-ehh, jaha, oj, vad liten du är. Men vad skönt för dig.
-mmm *mummel mummel*

Idag var det mamma. "men jag tycker du ser mindre ut den här gången" (sånt gör mig lite orolig)



Igår gav vi mindre välling & banan. Verkade funka bättre, vi får se. Runt 6 imorse fick han komma in till oss. Då somnade han inte om vilket jag visste att han inte skulle göra. Men det sköna med honom är att man inte behöver gå upp direkt. Vid 7 gick jag upp & gjorde frukost. När jag sen gick tillbaks till sovrummet för att säga nåt till Daniel så ville Casper upp.. Daniel låg kvar ett tag =)

Jag & Casper var till Myran idag så nu har vi varit dit alla dagar den här veckan, fredagar är det stängt. Daniel var hemma & gjorde soppa. Det var skönt att få hjälp ner till vagnen & sen kom han till Myran när vi skulle hem.. imorse kände jag nämligen av foglossningen & så hade jag ont i ryggen. Som tur var så gick det över.

När vi gick hem så somnade Casper runt hörnet på huset. Jag sa att jag kunde gå en promenad men han sov inte riktigt så Daniel skyndade sig att ta upp honom, är ju bättre att han äter lite mat först. Och då vaknade han till riktigt & såg maskinen som står utanför huset.
Han började grina när Daniel satte ner honom i stolen för att äta men blev nöjd så fort han fick mat. Soppa & smörgås =)
Sen sov han 1,5 timme. Trots att maskinen grävde & lät väldigt illa. Men är man trött så sover man väl.

På eftermiddagen var vi till Maxi & handlade lite. B.la mjölk, cola, jäst, kesella, saffran.
Efter det var jag bara in med maten & sen var vi till badet. Mamma/mormor var också med, skönt det. Men nu är det nog dags att köpa armringar tror jag minsann, han försöker putta bort mig :O
När jag håller i honom alltså.. tror han att han kan simma eller?! :O
UNGE!

Kom hem runt 18. Så då kollade vi lite i nån bok. Han fick en banan. Och så välling. Sen la jag han i sin säng & han måste ha somnat på en gång, hörde inte någonting. Trött liten man!
När jag lagt honom åt jag Moussaka & den var lyckad. Vilket team vi är, jag & Danil ♥

SKRIVET: 2010-11-09, kl 21:05:45 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

snö

Jag som nästan aldrig bakar bakade idag. Woop woop! Blev en kladdkaka. Men Barse ville inte vispa. WHAT?!

Vi var till Myran på förmiddagen. Och jag gillar inte vissa större barn. Det finns dom som är jättegulliga men många är så taskiga. Casper stod bredvid en tjej.. hon höll på med ett garage som han brukar hålla på med. Han tog bara en grej & pillade med.. såg på henne att hon inte gillade att han var bredvid så jag frågade om han var i vägen. "mm". Grrrr! Försökte ta bort han & han blev sur. Men samtidigt, om han inte gör nåt dumt, förstör eller är elak, varför ska jag då ta bort honom?! Då tror han ju att han inte får vara med :(
Efter ett tag gick hon därifrån..

När Daniel kom hem från jobbet duschade han & sen gick jag till badet. Simmade 1000 m :D
Och när jag kom ut från Maserhallen hade det kommit en del snö. Och det snöade fortf, blött skit.

Nu är jag trött så jag ska krypa ner i sängen. Skööönt! Snart v. 26 =)

SKRIVET: 2010-11-08, kl 20:17:58 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

stjärnor!

Det har varit en toppen-dag :)
Natten var väl inte toppen men var inte speciellt trött imorse ändå. TACK underbara Älskling som lät mig sova några timmar i Caspers rum fast det han som borde gjort det för han skulle jobba förmiddag. Sa åt han det men han tyckte jag skulle lägga mig där..

På förmiddagen var vi till Myran. Fick höra hur lugn Casper är. hehe jo han är väl rätt lugn. Det säger dom flesta. Så fick jag höra hur söt han är. Hihi.
Kallt ute idag så det blev vinterskor, overall, vintermössa & tjockare vantar. Guuuud vad drygt med alla kläderna & hela långa vintern är ju kvar =/

Daniel hade hockeyträning kl 12 idag så han slutade innan den. Sen handlade han & så kom han hem. Lyxigt. Vi åt mellanmål ihop alla tre. Sen lite bus. Killarna diskade & så bada dom medans jag lagade mat. Blev lite för starkt men spädde ut Caspers mat.

Casper ritade med kritor på kvällen. Och han gjorde stjärnor! Det ni =)
Han är så rolig. När vi kollade i böcker ikväll.. är b.la en apa. Jag sätter min ena hand på mitt huvud & andra handen på bröstkorgen. Så låter jag typ "huu huu huu".. ja nåt sånt =)
Sen sätter Casper sin hand på mitt huvud typ 225 ggr & skrattar varje gång jag låter. Sen frågar Daniel "kan du peka på klockan?" (Är en klocka, skåp & massa annat smått på två sidor i boken)
Då pekar Casper på min klocka som jag har på armen. Han är väl inte dum!

Dagis för Casper? Man skulle kunna tro det iaf. Teknik-nörden! Fast tydligen är han estetisk också, det måste han fått från pappan. Han kan iaf rita.

SKRIVET: 2010-11-07, kl 15:28:19 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

simmelisim

Vi skjutsade Barse-bus till Skräddarbacken idag så vi kunde träna samtidigt. Men inte tillsammans som Lotta trodde.

Fick ett sms från henne: Värsta Svenssonsöndagen! Träna med karln medans man har barnvakt ;) Ni kommer ju va ett sånt där par som jag fnissar åt, som käkar söndagslunch & sen tar en hurtig promenad i matchande jackor och pannband vid 13-tiden hahaha.. Sen kommer ni hem strax före 15, tar en kaffe, läser söndagstidning, löser korsord och somnar i soffan. sen blir det "en matig smörgås" till middag. Danil kollar sporten 20.30 och du har redan krupit ner med en bok i sängen :D

Så var det inte riktigt. Han gymmade (SSAB har gym så han tränar där) & jag simmade. Sjukt mkt folk på badet, men dom flesta höll till i Äventyrsbadet. Var dock lite trångt i bassängen i början pga dykare. Och guuud vad tungt det såg ut med all utrusning & alla tuber. Tänk er mig med allt det där. Michelin-Bella :P
En karl som hade allt på sig fick hjälp av sin kompis att ta sig upp när han satt ner höhö.

Simmade iaf 1000 m. Kände mig ganska duktig. Kändes skitdrygt dom första 2-300 m. Puh! Sen var jag kissnödig när det var 300 m kvar.. :/
Blir alltid såå kissnödig så jag måste springa på toa direkt när jag simmat klart.

Sov en sväng på eftermiddagen. Skööönt! Tror jag vaknade av att det hamrade. Jag var helt förvirrad
"Var är Casper?"
"Han håller på & hamrar, hör du inte?"
"VA? vadå?"
"Ja, men den där Brio-grejen"
"Men vart är han?"
"han är väl där ute" (menar i hallen)

Sen vakna jag till.. :P
Casper var ju inte hemma. Han är kvar i Skräddarbacken. Vi ska åka dit nu. Blir lövbiff & pommes. Linnea (Kjells ena dotter) med barn ska också äta. Och så min bror & Maja. Fullt hus, som vanligt.

Men ja, Daniel är en jävel på att luras! Och han såg väl sin chans när jag var yrvaken =)



Men guuud vad liten han varit!!! Och snart kommer en sån Mini :)
Där är Casper en vecka ♥

SKRIVET: 2010-11-06, kl 20:29:32 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

söt-trollet

Idag var vi till Säter på förmiddagen. Var till skogen en snabbis, dom bor så dom har skogen bakom huset. Tog lite kort (systemkameran & karln är ju seg så det lär dröja innan ni får se nån bild OM ni får se nån..) & Casper kände på kottar, barr, granar.. men vantar är ju sååå hemskt :/

Han somnade i bilen (såklart, vilket var väntat) & sen vaknade han till för mkt när jag tog ur han ur bilen :( Han höll på att somna inne men neeej då. Så han sov bara från Säter till Borlänge. SUCK! Men det gick bra ändå.
Jag var dock skittrött på eftermiddagen så jag vilade en stund, somnade till en sväng t.om fast dom lekte & härjade. Gött! Dom hade testat play doh. Dom höll på lite med det när jag gjorde mat också. Lika stor bit som min lillfingernagel stoppade Casper in i munnen för den som vill veta. Så jag tror inte alls man behöver vara speciellt orolig. Dessutom grina han illa, vilket jag antog att han skulle göra. Och 1-åringar på dagis håller ju på med sånt, så varför inte hemma? =)
Ska testa göra egen fingerfärg nån dag också..

Till kvällsmat åt vi potatis, fisk & stuvad spenat. Götta! Längesen jag åt stuvad spenat, som är såå gott.
Blivit mkt fisk den här veckan, men det är ju nyttigt & gott.



Kort från ikväll, efter badet. Sötis! Teknik-nörden som är full i bus :D
Men som gärna kramas ♥

SKRIVET: 2010-11-06, kl 08:16:25 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

teori?

Hans mage är alltid värre på morgonen & förmiddagen. Nån som har nån teori om varför eller så? Daniel sa om det är vällingen. Men majsvällingen kan det väl inte va? Ähhh sluta analysera. Jag orkar inte!!!!
Igår behövde jag inte byta så många blöjor faktiskt. Idag hade vi bytt 2 kl 5.30 :( Sen en till.. gaaaah. Men det kanske lugnar sig nu?

Dags att fixa frukost! Idag ska vi nog åka till Säter. Sen hoppas jag att vi kan testa play doh på eftermiddagen :)

SKRIVET: 2010-11-05, kl 21:00:12 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

skitdag


Det har varit en jättejobbig dag. Fick i princip höra att jag är en dålig mamma & att dom oroar sig för Casper. Så jag grät rätt mkt (inför Casper, ja) & höll om Casper. Han höll om mig hårt hårt hårt. Mammas älskade lilla hjärta!! Jag gör allt för honom. Han är vår skatt, vårat ALLT! Finns ingen finare, sötare, mysigare, underbarare unge ♥
Men vilka som sagt vad osv är inget jag vill ta här på bloggen.. men ja, vem som helst skulle nog bli arg, ledsen, besviken, sårad över det. Det är jag ganska övertygad om.

Som tur är så har jag Daniel. Och fina vänner. (Sandra, Lotta, Monica)

Daniel skulle ha tränat direkt efter jobbet men jag mådde för dåligt så han fick skippa träningen. När han kom hem sov vi alla tre. Casper sov en timme :O
Dessutom sov han 1,5 timme på fm. Jag hade tänkt vila med honom på fm för jag var så trött men han ville inte somna på min arm så jag la han i sin säng & han somnade. Gris :P

Vi var & handlade när vi vaknat. När vi kom hem var kl strax före 17. Så Casper fick sitta i mitt knä & göra våfflor. Han ÄLSKAR att vispa :P
Men jag har märkt att han har lättare att vara på golvet själv mot när det var folk här. Skum unge.
Gott med våfflor iaf. Han fick fiskbullar. Och så åt han lite våffla. Och så avokado som efterrätt.

Ikväll har jag gjort play doh. Får testa det imorgon med Casper kanske. Vi får se.

Nu känner jag att sängen lockar. *gnuggar ögonen*

Älskar min familj mest!

SKRIVET: 2010-11-04, kl 20:59:13 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Besök

Vad har hänt sen sist? Varit till IKEA med svärföräldrarna, köpte b.la säng till K2 :)

Och så har Monica & Engla varit här från i måndags till idag. Det har varit kul! Vi har tydligen en liten räddhare till son också hehe.
Vi har varit till Myran, Kupolen, badet.. :)
Mamma var på badet med Donna, så jag fick en del hjälp. Sköööönt! Blir rätt trött i ryggen kan jag säga..
Väldigt kul med besök. Får hoppas vi kan hälsa på varann i sommar.

Idag bowlade jag, Daniel & Donna. Jag vann. Slog 4-5 strikes i serie två. Duktigt va?

Och Casper är fortf inte bra i magen. Daniel ringde bvc idag. Som fortf envisas med att det är pga fullkorn. Öhhhh, what?! Vi kör ju med majsvälling nu. Han får inte fullkorn. "hör av er efter helgen om det inte är bättre". suck.