SKRIVET: 2010-05-31, kl 21:46:27 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

surr surr

Orkar inte skriva nåt mer. Eller lägga in bilder. Var till Säter på eftermiddagen. Casper tyckte det var skumt att krypa i gräs.. hehe. Han blev tom sur :P

Nu har vi inget lekland mer. Men på min tid var man minsann ute & lekte. Inte på nåt jävla lekland! *gammal*

Vart kom alla läsare ifrån förresten? Hej på er!

SKRIVET: 2010-05-31, kl 12:57:24 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

data-pata2

Alla har väl hört talas som Data-Pata? Casper är nog Data-Pata 2. Han har en egen dator sen en tid tillbaka.
Idag stängde han av den på förmiddagen och det blev helt tyst. För en stund sen slog han på den och han ryggade tillbaka och undrade vad som hände :)

Förmiddagen var mindre rolig men det kan vi ta en annan gång.. [less]
1,5 timme tills Bejbi kommer hem. Längtart!

SKRIVET: 2010-05-30, kl 21:59:51 | PUBLICERAT I: T R A M S

tack?

Nu hoppas jag att folket får ett tackkort också! Det är det minsta man kan begära tycker jag...
Fast jag undrar, får man presenter INNAN man gifter sig nu för tiden? Då kan jag & Daniel gärna ta presenterna nu ;)
Fast igår fick jag veta att man får doppresent fast barnet inte ens döps. Sånt gillas. Här döps inga barn, bastu.

SKRIVET: 2010-05-30, kl 21:40:31 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Mors Dag

Casper badade i nästan 1,5 timme idag. Duktig bebis. Han hade säkert orkat lite till men det började bli hög tid för lunch. Och sovklockan började ticka den också... Först var vi i vanliga bassängen i kanske en halvtimme. Satte han på kanten. Han visade direkt att han ville hoppa i. Galning! Han simmade & busade massor. Sen var vi i Aqua Nova. Där skvätte han vatten på folk :P

Har glömt min kamera i bilen.. är dock svårt att fota i badhuset. Danne tog ett kort på mig & Lillis också ♥
Fast det vet jag inte om jag lägger upp här.. min uppblåsta mage =(

Lillis måste tycka att jag är en bra mama för jag fick en finfin orchide av honom och ett kort där det stod: da da da. Prrrrrt. Casper ♥
Prrrrt = ett ljud som man egentligen inte kan göra om till text.


Bella ♥ Daniel & Casper, mina fina killar :)

SKRIVET: 2010-05-30, kl 09:25:48 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

slarver

Jag är en riktig slarver när det gäller bloggen. Sorry, men jag har inte haft något att tillföra.

Igår var vi till Sätä´ och käka tacos. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, alla familjer/grupper är tacos på sitt sätt verkar det som.
Filip är så rolig när han vill och försöker leka med Casper. Casper tycker det är jättekul. Man kunde nästan tro att hans mungipor skulle spricka. Det roligaste var nog när Filip byggde en koja (på altanen) och ville att Casper skulle vara med. Casper var i gåstolen.
Filip: Men han får vänta. Jag är ju inte klar.
Casper: vadå vänta? *försöker springa men farmor hålla i* :)

Filip byggde en mindre koja åt Casper. Där skulle Casper sitta helt still.. *ehh* Daniel satte honom där och efter några sek såg man hur det rörde sig och sen poff så var den förstörd.. hehe.


Dagens planer: Maserhallen. D (Kjells barnbarn, 9 år) är hos K-B så hon ska också följa med. Hon tycker det ska bli jättekul. När Casper blir för trött och tröttnar går Daniel upp med honom så stannar jag kvar med D (och mamma om hon skulle med..)

SKRIVET: 2010-05-27, kl 20:49:29 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

vardag

Jag & Lillis har varit hos K-B, varit på Kupolen (ätit på Matpalatset), Skrb, Ica Maxi (dock inte Lillis).

Imorgon missar jag babysimmet :( Jäkla skit! Men man kan inte vara med på allt. Papiraul fixar :)

Imorgon är det FREDAG! Bejbi är ledig i 2 dagar. Gött gött gött!

SKRIVET: 2010-05-26, kl 16:24:42 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Kärleksförklaring

Det låg en lapp på min dator imorse. En kärleksförklaring från Bejbi ♥
"Älskar dig! Snart...********* Puss! =)"

SKRIVET: 2010-05-26, kl 15:11:24 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Dagens hemskheter

Dagens hemska mamma: Bella
Hjärtegryn som ramlar ur sängen: 10 poäng


Casper har blivit ganska jobbig när han ska somna både dag och kväll. Han är även jobbig ibland när han ska äta, man får truga lite för att han ska äta. Ibland kan man vara glad om han äter en halv portion. Men lunchen gick hur bra som helst. Han protesterade INGENTING och det tog framför allt inte en timme, typ :P Mammas mat var nog god? =) och han var nog väldigt hungrig?
Efter lunchen var det dags att sova för Lillis och jag orkade inte krångla en gång till idag. Jag hade ont i ryggen och kände mig rätt less så jag la mig bredvid honom i den stora sängen. Han låg in mot väggen (sängen står mot väggen) och somnade på bara nån min.

Daniel kom hem strax efter att han somnat. Efter kanske 30-35 min hör vi en smäll. Och så ett skrik. Jag skriker "Neeeeeeej!!!!" och springer dit. Tar upp honom, ger honom kaninen och han lugnar snabbt ner sig. Sätter mig med honom, sen lägger sig Daniel bredvid honom för han var ju fortfarande trött. Sen lägger Daniel ner honom i sin säng och han somnar. Men fy farao vad läskigt det var när han ramlade ur sängen =(
Jag fick panik kan jag säga!

Men om han trilskas varje gång han ska sova blir det drygt kan jag säga. JAG BEHÖVER ANDAS!!!!

SKRIVET: 2010-05-24, kl 22:03:42 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

news

Har umgåtts i lite finare kretsar idag. *host*
Den ena en rockstjärna & den andra (sambon) ska på möte på socialdepartementet (långt ord, pust!) imorgon. Det ni! Tänk att vi (jag & min karlslok + Lillis) fick sitta vid deras köksbord.
"Men du har ju också varit i dom kretsarna" L menade när jag träffade Reinfeldt hehe.

Rockstjärnan spelade ukulele och sjöng för oss.. :D

Ähhh jag är för trött för det här. Borde gå och lägga mig istället. Daniel spelar Red Dead Redemption. Alla verkar spela det?! Får se hur det går i natt med Lillis.. han var helt otröstlig vid läggningen =(
Inte bara tröttgrin heller. Stackars Lillis ♥

SKRIVET: 2010-05-24, kl 19:34:36 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Utrensning

Vi började dagen med att rensa i förrådet & åkte med skräpet till Tippen.
På eftermiddagen var vi till Linda, Hjalle & Rufus. Rufs & Casper hade kul ihop fast det skiljer 7 mån ^_^
Vi blev där i ca 2,5 timme sa Danne. Jag hade ingen koll så det var vi säkert & det var väldigt trevligt =)

Idag köpte vi Lillis första skor, strl 20 hehe. Han tittade konstigt på fötterna & i bilen ville han nog gärna ta av dom.
Men svårt att hitta skor till honom tycker jag. Antingen kostar dom skjortan, är inget att ha, han kommer få av dom hela tiden & jag får sätta på dom hela tiden, skitfula eller så finns dom inte i hans strl. Dom vi valde är väl inte dom snyggaste men inte fula. Dom kan han ha när det är halvvarmt eller varmt.

Kvällen började med rensning så varför inte fortsätta i rensandets tecken? Så jag rensade lite på vännerlistan på facebook. Det handlar väl inte om "flest vänner när dom dör.."? Tog bort folk jag inte umgås med och inte pratar med. Och som jag inte vill ska kunna snoka. Visst, jag skriver mkt här men ibland funderar jag på att byta till wordpress så man kan lösenskydda vissa inlägg.. men det lär ju aldrig bli av.

Förresten är det trist när ingen vill umgås.

SKRIVET: 2010-05-23, kl 19:44:19 | PUBLICERAT I: T R A M S

är det verkligen sant?Jag undrar om det där stämmer?

SKRIVET: 2010-05-23, kl 17:47:52 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Sanningen

Här får ni se den hemska (?) sanningen. Tur bilden inte är så bra, syns inte mina lite håriga och väldigt bleka "pinnar" :P
Dessutom är jag osminkad, så jag tackar Lillis för att han kladdat med sina små fingrar på spegeln. Mamma älskar dig! ♥Jag ska fortsätta städa här hemma. Lyssnar på musik på hög volym. Gillart! Winnerbäck, Linn Maria osv osv.. sjunger med ibland. Låter för jävligt för jag är lite förkyld. Som om det inte låter för jävligt när jag inte är förkyld?!

Just nu: En tätort på en slätt

Jag längtar tills jag får se Winnerbäck igen fast jag inte ens vet när det blir. Andra jag vill se igen är Håkan & Timbuktu. Fast Håkan är egentligen ingen favorit, men dom två har energi som få på scen. Måste lägga till lite Timbuktu nu. Passar på att lyssna på sånt Danne inte gillar också. Kent vore passande då men det är jag inte på humör för nu.

Har jag sagt att det här är en bra dag, att jag är väldigt glad, att jag är trött, jag älskar livet? Men jag skäms inte för dåtiden, för det som har varit och jag döljer inget. Att jag skulle sitta här och vara mamma till världens finaste son kunde jag aldrig tro för bara 2 år sen. Eller 3 år sen.. det värsta året i mitt liv. Eller jag vet egentligen inte vilket som var värst. 2006 och 2007 var nog lika hemska. Helvetes-åren!

SKRIVET: 2010-05-23, kl 13:28:49 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

allmänt strunt

Danne åkte precis till jobbet. Önskar han va ledig idag. Men men.. vi hann mysa lite innan han åkte & han är i alla fall ledig imorgon. *positivt tänkande*
Sen är det utbildning tisdag, onsdag, torsdag, fredag. Och ledig lördag, söndag. Han skulle ha varit ledig onsdag, torsdag, fredag (lördag, söndag)
Casper åkte till mormor för några timmar sen. Kommer hem imorgon. Har varit jobbiga nätter. Igår kom inte jag & Casper hem förrän runt 19. Jag var måttligt glad kan jag säga! Men han var vaken hela vägen hem i bilen, det var lättande kan jag säga. Och han var nöjd & glad hela vägen. Han babblade på hur mkt som helst, skrattade & lekte :)
Tog runt 1,5 timme hem.

Fick bli pizza till lunch idag. Gott men kändes fel idag. Hade inte mkt till val, hade fått skynda att laga mat & så hade vi fått slänga i oss maten. Jag är tillräckligt stressad som det är. Inte just nu, men så gott som varje dag. Får hjärtklappning & skit =/

Ska ta & städa här hemma. Bäst att passa på när ålen är borta =)
Så ska jag nog laga lite mat sen så det finns nåt klart.

Saknar redan Lillis... ♥

SKRIVET: 2010-05-22, kl 08:35:42 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

läskigt

Casper har sovit i vår säng i natt. Jag (eller vi) ville ha lite koll på han för han fick knappt luft runt 22 :(
Stackarn. Han har legat och sparkat Danne i ryggen "det kändes som han kliade mig på ryggen så det var skönt" :P
Tur vi hade/har han i vårat sovrum...

Ni skulle se Caspers leklåda. Två favoriter är en petflaska & ett tangentbord :D
Fast han gillar den nya leksaken också, som vi köpte av Vicky.


Om en liten stund ska jag & Barsebus ut på äventyr!

SKRIVET: 2010-05-21, kl 21:29:40 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

irriterad

Det visade ingenting idag. Men det blir ny (annan) undersökning nästa vecka. Hoppas dom kommer fram till vad det är snart.

Om en liten stund slutar Älsklingen. Wiiiiie.

Jag känner mig irriterad. Tur jag kan häva ur mig skiten till Sandra på chatten just nu :P

Jag & Casper var och badade idag, babysim. Han var väldigt trött. Så han orkade inte "simma" med ringarna på armarna. Men annars gick det bra. La han i sin säng när vi kom hem och han somnade på en gång. Vaknade efter ca 45 min, lagom tills jag lagt mig på soffan. Så vi la oss båda två i stora sängen. Myyyys. Jag var skittrött så vi somnade båda två. Vaknade 16.40. Oooops :P
Men läggningen gick rätt bra ändå. Han somnade 19.30.

Nej, nu måste jag verkligen packa!!! Jag & Busen åker ju bort imorgon.

SKRIVET: 2010-05-20, kl 21:20:30 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Plötslig energi

Ikväll har jag inte varit lika trött. Skööönt! Ändå har det varit mer eller mindre fullt upp hela dagen.. men jag kanske behöver göra mer för att få energi? Ja inte vet jag..

Var till Barnens Hus & köpte present åt Maja. Så köpte jag en klänning på Lindex. Och den är INTE rosa.. Jag vägrar köpa rosa :P I alla fall åt henne. Bara för att man är tjej behöver man inte ha bara rosa. Hon har tillräckligt, jag lovar =) Mamma köpte inte heller rosa till henne. Blev rött från mamma. Från mig blev det svart/vitrandig, lite "rockig".

Köpte en mörkblå klänning med vita prickar till mig på H&M, en bh & ett par byxor till Lillis. Mamma köpte en kortärmad skjorta & en "Pippi"-tröja till Lillis på Lindex :)

Gjorde mat till Lillis för en stund sen. Vart 17 kom all energi ifrån?!? Jag begriper inte..
Gjorde någon kycklinggryta med blomkål och morötter. Kryddat med ingefära, gurkmeja & koriander. Luktar gott kan jag lova. Och han gillade hemgjorda gröten han fick till frukost. Något billigare än industrigröten.

Just nu tänker jag på min pappa... hoppas på att undersökningen visar något imorgon!

SKRIVET: 2010-05-20, kl 08:25:12 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Angående HJ

Angående Hemmets Journal så var det min mormor & morfar som skickat in bilden på Lillis i hjälmen. Det visste jag om men tänkte inte på det igår..

Nu ska vi fixa frukost här (jag & Lillis). Ska se om han vill göra egengjord gröt. Fabriksgröten ratar han verkar det som...

SKRIVET: 2010-05-19, kl 20:27:07 | PUBLICERAT I: BVC

bvc-besök 10

Dagens matchvikt: 8910 g (+985 g)
Dagens långa längd: 71,5 cm (+3,3 cm)
Dagens hattmått: 44,2 cm (1,2 cm)

KLICKBARA BILDER

SKRIVET: 2010-05-19, kl 20:23:04 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

en kul grej

Jag hade ett missat samtal från ett Skåne-nr (kände igen riktnr) men var så nyfiken över vem det kunde vara eller vad det gällde & jag var ute så jag kunde inte googla. Ringde upp "Hemmets Journal" "Jaha, ni hade ringt mig men jag är inte intresserad.." typ.. *klick*
Dom ringde ett antal ggr till. JÄVLA TELEFONFÖRSÄLJARE tänkte jag. På kvällen ringde dom på hemtelefon (tidigare var det mobilen) och Danne fick svara. Det gällde en bild på Lillis hahaha. Dom ville ha ägarnas medgivande till publicering. Rikskändis snart ^^ höhö

SKRIVET: 2010-05-19, kl 20:02:54 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Myran, besiktning, handling..

Började dagen med att gå till Myran. Blev inte där så speciellt länge, runt en timme, men Lillis blev trött. Gick en sväng med vagnen så han fick sova. Men det blir ju som vanligt.. gick in och han fick lunch. Trodde inte han skulle gilla det alls men han åt sötpotatissoppan. Det tänkte jag på idag, det finns väl inga färdiga soppor till "Lillisar"?
Efter lunchen la vi oss i sängen båda två. Jag råkade somna och vet inte vem som somnade först hehehe. Så kan det gå! Men jag vaknade efter 15-20 min som vanligt =) Jag hade min hand på hans lår och han hade fötterna mellan mina ben så han reagerade så fort jag försökte gå upp.. men sen rörde han sig & la sig på rygg så då kunde jag gå upp. Puh!

Sååå skönt när Danil slutar 14 =)
Har man ju halva dagen kvar. Lyxigt!

Vi var till bvc med Lillis på eftermiddagen & han gick igenom besiktiningen utan anmärkning. Hon kollade om hur han gör när han håller i en kloss i varje hand. Han slår ihop dom (vilket jag tror dom ska kunna nu, tyckte hon sa det) & smakar givetvis på dom hehe. Hon testade ifall han har pincettgreppet & det har han, dom ska ha det vid ca 10 mån. Så kollade hon om han sitter bra, hur stadig han är i benen, om han står på hela fötterna & det gör han.. tror det var det :)

Efter bvc gick vi in på Ica Kvarnen. Danne fastnade med en Tele2-snubbe utanför så jag fick en idé om att sätta Lillis i en kundkorg. Han gillade att åka korg haha. Han får vara med om mkt den lilla mannen som imorgon blir 8 mån ♥

Vet inte vad det var idag men han klagade vid maten. Han gapade & ville ha. Han spottade inte ut, han rynkade inte näsan eller nåt sånt.. men klagade. Och han totalvägrade vällingen! Somnade runt 18.30.. om han vaknar snart får han välling då. (om det behövs & om han vill ha..)

SKRIVET: 2010-05-18, kl 21:00:11 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

stonk

Idag hände väl inte allt för mkt på förmiddagen. Lillis rev ut böcker, bläddrade i Edith Södergran - samlade dikter (och smakade..), drog i spelen, spanade in någon av alla femtielva böcker om andra världskriget osv osv.

På eftermiddan var det dags för babymassage igen. Casper vill gärna åla iväg så jag ger han sin snuttis och då ligger han helt still och håller i den :) Eller ja, lite rör han sig ju såklart men inte allt för mkt. Och det går att massera iaf :)

Efter massagen dammsög jag lite när jag kom hem och sen åkte jag och träna. Noll luftkondiktionering där inne i hallen kan jag säga! Drygt =(
Men skönt att det äntligen blev träning.


Och så till något roligare/intressantare, Dannes chef hade sett Casper i tidningen :D

SKRIVET: 2010-05-18, kl 06:57:12 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

MVK

Jag gillar verkligen Mina Vårdkontakter! Ville ha en tid till neurologen. Så jag skickade ett meddelande dit via MVK. Skrev att jag helst ville ha en tid till doktor L.W. Det var förra veckan. Svar samma dag & en tid till Dr L.W den 7e. Yeeeey! Hoppas också på att jag får en tid för tex EEG via henne, att hon skickar remiss.

Ringde bvc igår och ändrade tiden så Danne kan följa med. Tror han var med för typ 4 mån sist. Vi ska dit imorgon på eftermiddagen. Så vi får väl hoppas på att Lillgrisen går igenom besiktningen och inte är för tjock ;P
Kjell sa att han kunte ta med han till Agnes ikväll (thai-restaurang) men han får ju inte äta salt mat. Han verkar iaf gilla thaimat. I och för sig, säg nåt han INTE gillar...

Just nu önskar jag att vi (Jag & Lillis) låg i sängen men men.. han ville inte somna om efter vällingen vid 6 så det var väl bara att gå upp en stund senare. Jag blir ju bara tröttare av att ligga kvar. Nu känner jag mig fit for fight!

Dagens planer: UT, babymassage 13.30-15.00, friskis. Någon gång ska jag laga mat och städa också. Har en miljon saker som snurrar i skallen.. *tagga ner fö fan!*

SKRIVET: 2010-05-17, kl 20:59:54 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

hattfnatt

Var till öf en stund på förmiddagen. Blev inte så långvarigt för Lillis blev så trött. Började gråta, tog han i famnen & han bara hängde.. Så det blev en promenad i värmen. Skönt! Sen åkte jag till Kupolen för lunch med b.la "syster". Skulle kolla efter 4-årspresent men vet inte alls vad jag ska köpa =( Vet heller inte vad jag ska köpa i doppresent. suck!Hiss eller diss?

Annars har det väl inte hänt allt för mkt idag.. jag tänkte för en gångs skull träna. Cyklade dit och upptäcker att Daniel har min cykelnyckel bland sina nycklar.. Många ramsor i skallen då kan jag säga! Bara att cykla hem igen. Imorgon ska jag minsann träna! Vilket jag inte tänkt egentligen då passet börjar när Daniel slutar, men den gamle räven tar Casper en stund. Äntligen träning!!!

Vi gick ut en stund hela eftermiddagen. Satt på en filt. Det såg först ut som Casper var skeptisk till gräset. Tog lite, drog bort handen & hade en konstig min. Skumma unge! Han smakade inte på det heller, tur det =)

Idag fick Casper supergod mat! Måste laga till hela familjen nästa gång. Lax, broccoli, koriander, ingefära, kokosmjölk. aaaah aaaah aaaah! Serverades ihop med ris. Och han gluffsade i sig =)
Casper får ganska mkt olika mat & smaker. Önskar bara att jag inte var så j-a feg när jag ska laga mat. Eller jag vågar ju testa nya rätter (älskar att testa nya saker om jag ser ett recept i en tidning tex) men jag börjar fråga Daniel istället för att bara försöka. Igår gjorde Danne piroger medans jag fixade hemma, badade Casper osv. Idag gjorde Daniel purjolökspaj. Vilken man! =)

SKRIVET: 2010-05-16, kl 19:52:03 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Idag har jag lärt mig..

Idag har jag lärt mig nåt nytt. Har lärt mig att även de som ej fått barn kan amma, tex adoptivföräldrar. Det visste jag inte innan. Är tydligen "bara" (?) att pumpa så får dem mjölk.

SKRIVET: 2010-05-16, kl 14:05:13 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

På tur...

"Vi har det bra, vi här bak i bilen.."

Jag bjuder på mig själv (känner mig allt annat än snygg och dessutom är jag helt ofixad), vad bjuder ni på? ;)

SKRIVET: 2010-05-16, kl 09:20:12 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Nu börjas det..

Ja nu har han börjat riva i sladdarna, dags att ta bort!

Vi ska snart åka till K-B så Lilla C får testa gåstolen som snälla mormor köpt som han kan ha där. Perfekt :)
Och föräldrarna får lunch. (Lilla C också i och för sig..)

Vi trodde att det var Jankviken imorgon men tydligen åker Ewa dit idag & det har vi ingen lust med..

SKRIVET: 2010-05-15, kl 21:00:50 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

I love...

Vi lät Casper få ta skeden & skopa in efterrätten själv på kvällen och det gick bra. Men han ville gärna behålla skeden, han förstod inte att pappa måste ha på mer åt honom.

Anna, Niklas & Filip var hit & hälsade på idag. Casper fick en present, ett lejon från Teddykompaniet. När vi skulle fika satt Casper med. Men han satt bara & hängde och hade sin kanin. Han var så trött. Men ändå satt han bara där & sa inget.. Danne gick in med han till sin säng & han somnade. Sov i nästan 2 timmar :O Vi fick lov att väcka han så inte kvällen/natten skulle bli knas. Han var ändå trött före 18 sen.. :O
Känns lika taskigt varje gång man måste väcka han men men.. vi väcker ju snällt iaf, stryker på huvudet & så.

Annars har det väl inte hänt allt för mkt idag. Jag hade mensvärk imorse men det gick över. Pandodil, i love u! ;)

Funderar seriöst på att gå och lägga mig. Somnar snart. Och blir jag FÖR trött får jag svårt att somna. Jag är fan som ett barn. "akta så h*n inte blir övertrött" :P

SKRIVET: 2010-05-14, kl 21:41:58 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

sim sim sim

Jag & Lillis åkte till badet från mamma. Trodde Daniel skulle vara där men det var han inte & jag hade korten som man använder när man går in.. frågade i kassan om han kunde gå in sen & det gick bra. Puh! Drygt när folk är lediga för det är så mkt folk, trångt i duscharna..
Idag vågade vi släppa Casper när han hade uppblåsta armringar på sig & han var jätteduktig på att "simma" (ta sig fram) :D
Så fick han dyka från trappan, hoppa från kanten själv (man skulle locka på honom och han skulle typ kasta sig), torpeder.. :)

Efteråt var han så trött så vi gick upp när det var slut, då hade han varit i ca 40 min. Han var för trött för mellis, ingen idé att försöka. Tänkte ett tag om jag skulle ge han ersättning men tänkte att han kunde få nåt när han vaknade. Det gjorde att han inte åt på 6 timmar idag :O
Och då åt han mkt kan jag säga. Inte konstigt.. hemgjord kycklinggryta med cous cous och sen frukt till efterätt blev det.

Nu har jag grus i ögonen.. Hoppas Lilla ♥ sover bra i natt. Han har svårt att koppla av verkar det som. Han vaknar & är ledsen, får komma till vår säng (ofta vid 4), vänder och vrider, gnyr lite, gnuggar ögonen, tar snuttis, vänder och vrider, gnyr, snuttar, vänder och vrider.. osv.. och vi håller om, stryker.. lilla prinsen.
Tog kort på han idag när han står upp & håller i sig i köksstolen :)

SKRIVET: 2010-05-14, kl 18:14:45 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Just nu..

Just nu bläddrar Casper i Danils böcker. Rev nyss ur ett gäng ur bokhyllan. 3 har han & 3 ligger på golvet + en liten låda.


[nu har vi bokat!] ♥

SKRIVET: 2010-05-12, kl 21:26:42 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

tung klump

Det finns vissa saker som jag tror bara en enda vän förstår. Nu kanske några tänker "men jag då?". Men man kan ju inte rå för om man inte förstår. Personen som förstår har varit/är i en väldigt lika situation, tyvärr.. Det här är nog svårare att förstå om man inte varit i det. Blir mkt skrivet i gåtor, just för att det är något som jag inte vill att vissa ska veta. Även om jag önskar att jag kunde skita i dom och bara skriva! Men jag är för feg helt enkelt, som vanligt.

Vid kvällsmaten brast det. Jag kunde inte äta mer. Slängde maten och gick därifrån. Klump i magen. Daniel blev arg (läs: orolig). Sen har han hållt om mig. Tröstat. Viskat fina saker. Och nu har han åkt till jobbet. Jag vill bara ta upp min andra lillprins och hålla honom nära nära nära. Tittade nyss till honom. Eller jag & Daniel gjorde innan han åkte. Han andades så stilla så.

Helt ärligt är det inget vidare just för tillfället. Aptiten spelar mig ett spratt ibland. Allt är en ond cirkel och min kropp säger ifrån lite då och då. Idag hade vi barnvakt någon timme för att vila. Jag var en trött duracellkanin som knappt kunde ta det lugnt och Daniel behövde vila en stund inför nattens jobb.

Känner mig utanför. Utanför alla andras värld. Vid vissa tillfällen känner jag mig som en bland alla andra..

Så känns det så fel. Jag borde inte känna så här och bla bla bla
Allt blir bara konstigt. Bäst jag avslutar.

Du vet vem du är ♥

SKRIVET: 2010-05-12, kl 17:16:47 | PUBLICERAT I: T R A M S

Galenskaper i livet

Hur man upprätthåller galenskapen i livet!

1. Vid lunch, sitt i din parkerade bil med solglasögonen på. Peka på förbipasserande bilar med en hårtork. Se om de saktar in. 
2.  Sök dig själv via växeln. Försök INTE förställa din röst. 
3.  När någon ber dig om hjälp, Säg: jag delegerar! 
4.  Varje gång någon ber dig att göra något, fråga om de vill ha pommes frites till det? 
5.  Ställ sophinken på skrivbordet med en lapp med texten: Inkorg 
6. Häll koffeinfritt kaffe i kaffeautomaten i tre veckor. När alla har kommit över sitt koffeinberoende, byt till espresso. 
7. I minnesfältet på alla dina inbetalda räkningar skriv: För sexuella tjänster. 
8. Avsluta alla dina meningar med: "I enlighet med profetian." 
9.  Använd inte punkt 
10.  Så ofta som möjligt: hoppa istället för gå. 
11. Fråga folk vilket kön de tillhör. Skratta hysteriskt när de har svarat. 
12. Specificera att din drive in order är för att "ta med". 
13. Sjung med på Operan 
14. Gå på poesiafton och fråga varför dikten saknar rytm. 
15. Häng myggnät runt ditt skrivbord. Spela band med djungelljud hela dagarna. 
16. Fem dagar i förväg talar du om för dina vänner att du inte kan komma på deras fest för att du har huvudvärk. 
17. Be dina arbetskamrater tilltala dig med ditt Gladiatorsnamn, Rock Hard, eller varför inte Snöret...... 
18. När pengarna kommer ut ur bankomaten, skrik "Jag vann!","Jag vann!" "Tredje gången denna vecka!!!"

SKRIVET: 2010-05-11, kl 21:35:54 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

måste fixa

Måste fixa en ram så jag kan rama in en bilvande tavla till Caspers rum. Men jag glömmer det hela tiden.. och jag kan inte skylla på varken gravidhjärna eller amningshjärna. Jäkla skit!

Idag kom en sms-avi men kunde inte hämta ut paketet idag. Ska göra det imorgon. Gratis mellanmål till Lillis. Gillart!

SKRIVET: 2010-05-11, kl 20:21:13 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Vällingsäck?

Imorse var jag huuuur trött som helst när jag vaknade, hade ingen lust/ork att gå upp & ville bara gräva ner mig sen när det var dags att gå upp. Busen vaknade redan kl 6 & då var han ändå vaken vid 3.30. UNGE!!!! Jag vaknade av hans knölande redan 2.30 eller nåt.. & somnade inte om förrän 4.
Det är tur att han vill ligga kvar i sängen ett tag efter att han vaknat. Så inte förrän runt 6.30 var det dags att gå upp. Danne gick upp med honom & gav honom gröt. Fattar bara inte varför jag inte gick upp istället? Jag hade mått bättre om jag duschat & sen tagit hand om Casper, hade vi kunnat äta frukost tillsammans.. nu rann allt över mig istället. Men men, lätt att vara efterklok.

Jag & Casper begav oss till affären på förmiddagen & åt lunch i Skrb. Fast jag tror inte han gillade maten, tur att det inte var mammas mat :P

På eftermiddagen var det åter igen dags för babymassage. Hade med mig Caspers kanin (snuttis) så han fick ha den för han snurrade runt & skulle bara åla till grannen Victor.. men annars gick det bra. Lät som barnen försökte prata högst hela tiden. Hehe. Den här gången somnade inte Casper på min axel efteråt. Han skrattade & var så glad så i vagnen. Sen somnade han i bilen. Så det blev lite åkande idag så han skulle få sova.
Då åkte vi förbi Sandra så idag har jag fått träffa en 3 månaders bebis. Sååå liten & sååå söt är hon, Idun. Men har Casper verkligen varit så där liten?!? Det tror jag väl ändå inte..

När Casper ätit kvällsmaten idag så fick han hopp i baljan & plaska lite. Men jag hade haft i lite "babyschampo" eller va det står på flaskan.. Kom då på att han brukar  dricka vattnet & han stoppar badleksakerna i munnen. Så det var bara att ta upp han, skölja ur baljan & i med han igen. Jag blev rätt blöt men men.. använde duschslangen & det tyckte han var skoj att få hålla i den. Inte lika kul för mig dom gånger han riktade den mot mig kan jag säga :P
När han badat masserade jag honom lite & sen läste jag ramsor för han. Oj, vad han skrattade åt vissa. Lite tåramsor också. Tex; Tå-tilla, fot-billa, Ben-borra, Knä-knorra, Lår-lägge och pip i lilla vällingsäcken. Casper bara flinade. Min lilla gulligan ♥
Han orkade inte lika mkt välling idag. Somnade lättare idag än igår. Skönt.

Jag orkade inte fixa nån mat så jag åt bara mackor ikväll.. men men.. sen fick jag syn på köttet i kylen & vet inte datumet så jag gjorde biff stroganoff. Nu vill jag bara ta det lugnt här vid datorn. Runt 22 kommer Bejbi hem. Han cyklar till jobbet =)

SKRIVET: 2010-05-10, kl 21:09:56 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

testing testing

Bilderna hamnar heeeeelt fel! Jag orkar inte hålla på nå mer. Är trött trött trött. Hade stor lust att somna på soffan med Lillis sittande bredvid redan kl 18 :P
Ni ser i alla fall vem bilderna föreställer & det är väl huvudsaken =) När pappan kom hem från jobbet fick Lillis testa hjälmen så vi vet om han också passar i verket. Och det gör han ju. Han är min glädjespridare varje dag kan jag säga! Lilla solstrålen ♥

SKRIVET: 2010-05-10, kl 14:38:30 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

vilken smäll!

Casper ramlade bakåt & slog i bakhuvudet idag. Vilken j-a smäll! Och illvrål efteråt :(
Men efter några min blev det lugnt, allt var frid & fröjd. Då la vi oss i sängen & han somnade. Då var kl 12.50. Första tuppluren, han sov till 5 imorse & somnade om efter välling. Sen vaknade han inte förrän 9.15. Sjusovare där!

Så idag får han bara sova en gång. Pga att han sov så länge imorse blev det inget Myran idag. Blev ju ingen frukost förrän närmare 10.. hehe. Casper åt turkisk yogurt med mosad banan. Jag drack kaffe & åt smörgås. Han fick smaka lite av min macka med mjukost & han gillart :)

Veckans planer:
Tisdag: Myran på fm (om herr sjusovare vill vaknar..) Massage på em. Älskling jobbar em. Trök!
Onsdag: Myran (fotograf kommer dit) på fm. Bada kanske på em? Älskling jobbar natt.
Torsdag: Myran på fm. Älskling jobbar natt.
Fredag: Ingen aning. Älskling zzzzz.


Älskling fick papper från skolan idag. Så nu har han pappiros på att han är Elektriker. Gött! Det negativa med Elektriker-jobb är ju att många gärna har lärlingslön & shit. Om man är snorunge & nyss gått ut gymnasiet funkar det väl men inte om man är gammal (och vis?) som Danne..

SKRIVET: 2010-05-09, kl 20:50:09 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

skumt

Vi var i Säter i flera timmar idag. Daniels moster med man (och hund), mormor & morfar, bror med barn var där :)
Filip lekte på baksidan med hunden hela tiden & hade jättekul, tills hunden blev trött. Vet inte vad rasen heter, försökt hitta en sån på blocket men hittar inte. Stor hund, mkt päls. Den här hunden hade håret uppsatt i en toffs för att inte få allt hår i ögonen. Han var fram till Casper och kikade också, Casper satt i sin matstol och tog lite på Ludde vid nosen. Hehe.

Casper fick sova ute i vagnen medan vi var där, han sov runt 1 timme. Sen när Daniel gick dit (för att kolla om han vaknat) så låg han och pratade & skrattade :D

Vi kom hem från Säter vid 16. Nästan direkt vi kommit hem så kände jag hur yr jag var. Och så började jag må illa. Trodde först när jag var yr att det berodde på att jag druckit mer kaffe än jag brukar eller att jag behövde dricka nåt. Drack en del vatten och dammsög lite. Så fort jag böjde mig fick jag kvälningar. Skumt!
Mår fortfarande illa :(
Åt mackor & drack varma koppen som kvällsmat, var inte sugen på nånting. Kort efter att jag ätit så blev jag väldigt illamående igen.. sjukt!

Casper var sååå trött ikväll. Han höll på att somna i Daniels famn i soffan. Då skyndade jag att göra välling. Ett tag satt jag bredvid Daniel & lutade mig mot Daniels hand. Pussade & strök Casper. Myyyys med hela familjen ♥

Imorgon börjar Daniel jobba på SSAB. Får se hur han ska jobba under veckan.. antagligen är han ledig till helgen. Då kommer Johan, Camilla & Eric till deras stuga utanför Grängesberg så vi ska dit en dag då. Ska bli kul att få träffa Eric, det är Caspers kusin som är född i januari. Dom bor i Sthlm..

SKRIVET: 2010-05-09, kl 08:02:04 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

egen-tid

Jag var ut & käkade på Broken igår med Bettan, Kea & Sofie. Väldigt trevligt!!
K-B tjatade om att få ha Casper över natten. Först sa jag nej men gav med mig. Sen sa Daniel nej men så gav han med sig också hehe. Kan ju vara skönt ibland. Men nu längtar jag tills vi ska hämta han. Tror vi hämtar han om ca 2 timmar.. nu har jag inte träffat han på 14 timmar :O

Idag ska vi åka till Säter på förmiddagen. Daniels moster & man kommer dit, blir bjudna på mat. Gött!
'
Kallt här hemma. Värmen & vattnet har varit avstängt sen igår kväll. Ska sätta på lite kaffe, kanske Daniel kommer upp igen också. Jag vaknade 7.30 & det var tomt i sängen. Han hade varit uppe en timme.. Galning!

Nej, man behöver faktiskt det här ibland. Egen-tid är viktigt. Då hämtar jag kraft kan jag säga. Men nu får det dröja en månad har jag bestämt. Eller igår var det en månad till nästa gång! ♥

SKRIVET: 2010-05-08, kl 08:53:44 | PUBLICERAT I: T R A M S

I-landsproblem

Fanns inget balsam när jag stod i duchen.
Dagens fundering a la D: Varför heter det chokladbollar när det inte innehåller choklad? Det borde väl heta kakaobollar?

SKRIVET: 2010-05-07, kl 19:02:35 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Dagens härliga

Dagens härliga:
- Casper - Frågor på det? Nej, jag tänkte väl!
- Babysim. Alltid lika kul =)
- Tacos

Dagens ohärliga:
- Lillskiten vaknade 5 och stökade omkring i sin säng. Han måste ha hört att Dylan vaknade 5 igår morse & ville se om det händer nåt kul den tiden. Det gör det INTE kan hans föräldrar intyga! Han somnade om efter välling iaf. *puh*
- Blåsten

SKRIVET: 2010-05-07, kl 10:56:18 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Gårdagens chock

Igår kväll fick jag en chock, Daniel hade rakat sig innan han åkte!
"Är det verkligen min karlslok som kommer hem?" tänkte jag. Men det var det minsann!

SKRIVET: 2010-05-06, kl 19:55:01 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

glad skit

Nu är jag trött kan jag säga! Gäspar & gäspar & gäspar.. Skulle ha fryst in Lilleman-mat men får göra det imorgon, orkar inte. Räcker med att jag ska hänga tvätten när den är klar om en stund.

Casper tog sovmorgon till 7.30 imorse. Men då hade han sprallat en stund i natt.
Vi var till Myran (ÖF) idag igen så vi har varit där mån, ons, tor den här veckan :)
Dylan & hans mamma var där både igår och idag. Han blev 8 mån idag. Så kul för både han & Casper är intresserade av varandra. Dom tittar mkt på varann & vill gärna känna på varandra. Casper stoppade in sin hand i Dylans mun både igår och idag.. knasunge!

Trodde Casper skulle vara grinig ikväll för han har sovit lite idag. 40 min efter Myran och sen 30 min. Sjukt lite. Men han var sprallig & glad ända tills han somnade :O

För 2 timmar sen hade Danne ca 30 mil kvar att köra.

SKRIVET: 2010-05-05, kl 08:57:43 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Avundsjuk

Just nu är jag avundsjuk på min vän Lotta som är på väg till Hudik för att göra UL. *mys*
Vill också..

Längtar...


Casper somnade nyss - äntligen. Som han kämpade emot. Somnade nästan, grät.. sprattlade, somnade till, grät.. SOMNADE. Gaaaaah!
När han vaknat ska vi till öf tänkte jag.

SKRIVET: 2010-05-04, kl 15:24:26 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

babyskydd

Jag undrar fortf hur bebisar som är i C´s ålder får plats i babyskyddet fortf.. C har ju inte haft mini-barnstolen på ett bra tag. Sista tiden fick vi typ trycka ner han och han satt inte alls bra. Huvudet nästan utanför. Han hade säkert kunna haft den bilbarnstolen längre om det inte hade varit vinter då.

Jag vet inte vad C har för sig idag. Han vaknade vid 4 imorse & var hungrig. Han var såå trött igår kväll så han orkade knappt vällingen. Så han fick nog i sig för lite välling på kvällen. Han åt mkt imorse så hungrig var han minsann. Han somnade om. Men sen har han inte velat ha gröt, inte frukt, inte mat osv.. och sovit rätt dåligt.

Vi var på babymassage idag. Vi & 6 andra bebisar med sina mammor :)
Jag trodde han skulle protesera när han skulle ligga ner. Han brukar inte gilla att man lägger ner han om han är trött, då vill han lägga sig till rätta i sin säng och inget jäkla tjaffs.. men det gick bra. Han visade två gånger att han ville sätta sig upp bara. När jag höll på att klä på han kom tårarna pga tröttheten. När jag satte på mig skorna blinkade ögonen & huvudet åkte fram och tillbaks mot min axel. Lilla plutten ♥
När jag fått på mig skorna somnade han. Så gick vi ner till tamburen & dom andra bebisarna skrek typ ikapp.. men mitt hjärta bara sov mot min axel.

Sista tiden har jag känt mig extra lycklig och vill bara hålla i Casper hela hela tiden. Jag är så stolt över honom. Jag njuter av varje sekund. När han skrattar, skrattar jag. Hans leende är det härligaste som finns! Och som han ler :)
Kanske är det våren? Jag vet inte.. och sen är jag så GLAD över att Daniel kommer hem för alltid på torsdag. Det är ju snart!

SKRIVET: 2010-05-04, kl 10:00:17 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

-1

Måste ha druckit för mkt tätt inpå sänggående igår kväll. För jag var tvungen att gå på toa kl 23 (la mig vid 22), kl 1 & kl 4. Och så kl 8.. hehe.

Köpte en present åt Casper igår. Eller present & present, men en leksak. Som låter. Han gillar ju sånt. Fast han borde nog vänja sig mer vid Winnerbäck istället. Den där lät som nån Vilda Western grej :P

Blir en lugn förmiddag idag, i eftermiddag börjar kursen i babymassage.

SKRIVET: 2010-05-03, kl 08:35:56 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

hönsigt

Igår åkte Daniel till Lort-Småland för allra sista gången! Det känns gött :)
Daniel tyckte vi skulle lämna bort Casper några timmar igår för att fixa en "grej" så det gjorde vi. Men oj, vad jag saknade honom när han var borta! Det går bättre (inte lika jobbigt) vissa gånger kan jag säga. Alltstå för mig.. *hönsmamma*
Tror jag var ifrån honom 4 timmar igår. Men när jag var i Åseda gick det bra. Konstigt det där.Det var inte lika jobbigt igår när Daniel åkte. Kom lite tårar när han stängde ytterdörren men då var jag ju helt ensam också. Casper kom hem framåt 18-tiden.

Jobbig natt har det varit. Eller egentligen inte, men jag har vaknat en hel del. Dels sover jag som sagt dåligt när Daniel är borta. Och jag hör ALLT när Daniel är borta. Rör sig Casper vaknar jag tex. Och i natt har jag fått vända Casper från mage 2 eller 3 ggr, minns inte för jag var trött. En gång låg han & "stönade" för att han inte kom längre, han var så långt upp i huvudändan man kan komma och låg på mage. Han sov ju men ändå. Han hade väl vaknat om jag inte lagt han på sidan. Knasunge som ålar i sömnen :P
Han ålar lite på dagarna också. Och klappar händerna :D

Han är jättekittlig under armarna & jag älskar att höra hans underbara skratt :D

Jag tänkte att han skulle sova snart, undrar om han också tänkt det? När han sovit ska vi till ÖF.. har saknat det & har lappsjuka efter att vi varit instängda pga sjukdom. Jag har lite ont i halsen fortf (eller igen?) & är sååå trött på det!

Veckans planer:
Måndag: ÖF
Tisdag: ÖF (?) babymassage på eftermiddagen.
Onsdag: ÖF (?)
Torsdag: Bejbi kommer hem för alltid :D
Fredag: Babysim

SKRIVET: 2010-05-01, kl 12:22:54 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

maj maj måne


...jag kan lura dig till Skåne :D


Jag vaknade vid 1 i natt av att Casper lät lite & sen blev han lite ledsen. Jag skyndade dit genom att ta vägen över Daniel istället för att gå runt (vadå trött & förvirrad?). Tog upp han vilket jag i efterhand inte förstår då jag vet att han brukar bli mer ledsen & vill bara komma till sin säng.. höll om honom & sa "du måste sova nu hjärtat" la ner han & han sov :)
Själv kände jag hur j-a ont i magen jag hade på vänster sida långt långt ner. Kunde inte somna om.. men till slut kunde jag sova vidare & vaknade kl 6 av någon som pratade & var glad i sin säng hehe. Han åt upp all gröt 6.30 som Daniel gav han & drack mkt vatten. Så han var både hungrig & törstig.


Vi har varit ute en stund idag. Casper fick gunga lite, handlade lite på ica här vid oss.. Casper har ätit lunch & nu sover han. Jag & karlsloken ska strax äta pommes, köttfärsbiffar & tzatziki. Gött! Bara det blev lagom (tillräckligt!) med vitlök i så. Jag behöver vitlök, fortf förkyld :(