SKRIVET: 2010-10-28, kl 08:07:11 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

gött

Har varit en mkt bra natt. Jag låg vaken länge & hade svårt att somna om men det är ju skitsamma. Hörde Casper skrika till flera ggr men han blev tyst på en gång så vi har inte behövt gå dit en enda gång i natt! Hämta han runt 7 imorse.

Har svårt att bestämma mig hur jag ska spendera dagen. Behöver till Lindex, både vill & behöver simma, hade velat till Myran. Men något Myran blir det nog inte.
Var ett tag tänkt att jag skulle fika med två vänner men att att ha en 1-årig Casper med på ett café känns mindre bra. och dom kunde inte före 13 heller. Trök :(


Nej nu är det dags att fixa fram frukost.

SKRIVET: 2010-10-27, kl 20:59:07 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

halsband & trosor

Mamma ringde när hon slutat jobbet & frågade om dom fick ta med Casper till Kupolen.. öhhh visst.
Där hade han kramat tjejer, kollat bland halsband & trosor hahaha. Lilleman då!
En tjej hade lyft upp Casper flera ggr. Så dom hade "tumlat runt" där :P
Oj oj oj.. var ska det här sluta?

Så fort han såg en barnvagn sprang han efter också.


(sur? njaaa)


Mina böcker kom idag! Härligt :)

SKRIVET: 2010-10-27, kl 19:14:30 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

ledsen

Vilken tråkig dag det här har varit. Och jag är så less på det här med sovandet när det gäller Casper. Sitter & grinar nu för att det är så jobbigt.

Kan det inte hända nåt kul nångång? Trodde det skulle göra det imorgon men det gör det inte :(
*besviken*

Men på måndag blir det kul iaf, då kommer Monica & Engla :D
Hoppas sovandet är något bättre då iaf.

SKRIVET: 2010-10-27, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Dagens Fråga

Dagens fråga

Varför kommer inte mina böcker som jag har beställt? Jag behöver dom! Fick ju sms om att dom var inlämnade till posten för flera dagar sen. seeeegt!

SKRIVET: 2010-10-27, kl 09:39:47 | PUBLICERAT I: T R A M S

socker

Försöker att inte äta så mkt godis & skit [skit: tex fikabröd] men nyss blev jag tillsagd att äta socker. Hur härligt är inte det? :D
Tack Görsan!!! ♥

Blev en mazarin.

SKRIVET: 2010-10-26, kl 21:25:47 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

ingenting

Känns som jag inte gjort nånting idag. Eller jag var till Kupolen med Barse-bus & K-B. Köpte vinterpjux till Barse. Dyrt med sånt! Hujedamej!!! Tur att farmor betalar :)
Så köpte jag alun, karamellfärger & kritor. Och nya badbyxor. Hittade inga vinterskor till mig. Hittar man nåt till sig själv nångång? Tror inte det.. glömde kolla efter bikini också. Suck.

Jag är less på tänder tänder tänder!!!

Nej, trött är jag. Blir inte mkt mer än det här.

SKRIVET: 2010-10-26, kl 14:54:38 | PUBLICERAT I: Dagens Fråga

Dagens fråga

Varför sätter man på en 1-åring en baddräkt? Kan någon förklara det för mig? Tycker det verkar väldigt krångligt. Och obekvämt..?

SKRIVET: 2010-10-25, kl 21:34:36 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

vänder det?

I natt sov Casper bättre. Visst, han sov med oss sen 22 men han sov bättre. Jag fick sova, tjohooo! Daniel hade haft svårt att sova ändå.. alltid är det nåt :P
Jag hade tydligen sovit förbi en gång när Casper vaknat. Då vet Daniel hur jag har det jämt.

Idag har han ätit bättre. Lite yogurt & lite smörgås till frukost. Till lunch några skedar makaroner & köttfärssås. Och lite korv som jag åt. Till kvällsmat fick han burkmat, som han inte fått på ett antal månader.. då fick han det kallt & han åt en halv burk. Framsteg, framsteg får jag lov & säga :)
Inte nog med det, innan han skulle lägga sig drack han välling & han drack upp all välling!
Sen somnade han direkt i sin säng. Han var sååå trött. Men inte konstigt..

Jag fick kämpa i ca 1½ timme idag för att han skulle sova på dagen. Han var såå trött. Men som många vet så tar han inte napp. Annars tar han tumme men inte sen i torsdags. Så nu är det svårt. Eller förut var det svårt, nu vet jag inte vad man ska säga att det är.. I alla fall, efter 1½ timme somnade han i min famn. Jag halvlåg, hade knölat ett täcke som jag hade som stöd bakom mig för ryggen. Så vaggade jag honom lite lätt & då somnade han. Sen fick jag dit en kudde bakom mig så jag fick liiiite mer stöd. Somnade själv också, trots obekväm ställning. Efter 30 min vaknade han & var ledsen :( Jätteledsen. Lilla vännen, önskar jag kunde ta bort allt ont!!

När jag till slut kunnat trösta honom gick vi och kollade på tv. Han lutade sig mot mig hela tiden. Myyyyskillen! Han är mysig annars också. Mitt i leken kommer han & ger mig (eller tex Daniel) en kram. Hihi. Eller om jag äter nåt så kommer han & lutar huvudet mot mitt ben. Så säger han "aaaah" på ett speciellt sätt. Gullunge!!!

Han är så bortskämd! K-B köpte mössor till honom på PoP idag. Den ena är turkos, jag ville ha röd för det är hans overall. Expediten sa att Casper inte bryr sig. Sant iofs.. men jag bryr mig!



Jag & Danne var till bm idag. Hon kollade blodtrycket, sa att jag kunde ta nån järntablett i veckan. Så fick vi papper som ska med till förlossningen. Redan?!? Och moderskapsintyg.
Så fick vi höra hjärtat, 136 fina slag ♥

Sa till Daniel i bilen idag att det känns ganska overkligt ändå med K2. För det gör det, när jag tänker efter. Jag kan kolla efter syskonvagn osv osv.. men så stannar jag upp & undrar vad jag håller på med.



Och min medicin räcker inte alls så länge som jag trott. Bara till torsdag. Måste hämta ut senast torsdag. Åhhhh! *suck*

Men nu ska jag gå & lägga mig. Trött & ont i huvudet.

SKRIVET: 2010-10-25, kl 10:47:18 | PUBLICERAT I: T R A M S

Bästa Semper!

Kan man frysa välling? Blir det som glass då? :)
Eller funkar Nestlé bättre kanske?

SKRIVET: 2010-10-24, kl 20:41:00 | PUBLICERAT I: GRAVIDITET NR 2

v. 22+3

Vet inte om det syns att den växt? Jättelänge har jag tyckt att det inte alls växt & att den är så liten.
Igår sa Kjell "Nu börjar hon få en rejäl kula" & så klappa han mig på magen hihi. Då blev jag glad :D





V. 22+3
Imorgon är det dags för besök hos bm & Daniel kan följa. Får se om Lillis kan följa, inget vidare med honom nu =( En tallrik yogurt & kanske sex skedar mat/bär har vi fått i honom idag. Lite smoothie drack han iaf.

Jag & K2 simmade 800 m idag. Duktigt va? :) Kände mig ganska stolt hehe. Simmat 1500 m den här veckan.

SKRIVET: 2010-10-24, kl 19:15:22 | PUBLICERAT I: Recension

Buzzador

Fick nyligen testa Pampers Active Fit. Dom var bra & väldigt tunna men tycker det är smidigt med Easy Up dagtid. Fast det har blivit bättre, förut kunde det bli en kamp :P
Då ville man helst inte lägga ner ungen.
Nu går & springer han väl så mkt så vila nån min är bara skönt verkar det som :)
Han kryper ju ingenting numera.

SKRIVET: 2010-10-24, kl 09:42:57 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

tandsing?

Är det en tand ändå? Han dreglar flera liter! Igår var jag & Casper hos K-B eftersom Daniel jobbade. Fick lov att ta av pyjamasen för den var så blöt att man nästan kunde vrida ur den.
Han somnade strax före halv sju men vaknade efter bara 10 min & var jätteledsen :( Så han fick komma upp..

Han struntar numera i sin "snuttis" & han ratar vällingen helt. Han petar bort flaskan så fort man kommer med den & då är det ju ingen idé. Förut har han direkt tagit vällingen eller visat att han vill ha.
Magen är bättre iaf & han har ingen feber. Men han äter dåligt. Lilla vännen :( Han var SÅÅÅ ledsen igår kväll. Han fick sova hos K-B i natt så vi fick sova. Jag har sovit 8 timmar utan att vakna!!!! Sen somnade jag om & vaknade runt 8.30. Jag kan tänka klart, jag är människa. Jag känner mig levande!

Casper hade somnat ett i natt. Men då hade han sovit till halv sex. Somnat om och sovit till halv nio. Han fick panodil igår kväll. Han har ju ont.


Börjar känna en aning stress över medicinen. Har bett om receptförnyelse till Neurologen via Mina Vårdkontakter. Men skulle ha gjort det tidigare. Vad gör jag om jag inte får medicin? Daniel säger att jag & Casper måste bo hos K-B då.. och jag vet att min kropp känner av direkt om jag inte tagit medicinen :(
Hur jag känner av det? Hjärtklappning, skakis, kan inte sova.. osv osv osv.
Har ca 1½ karta kvar. En karta räcker en vecka.
Jag har fått svar i Mina Vårdkontakter, läkaren har fått en lapp. Läkaren jobbar inte heltid. -hjälp-

SKRIVET: 2010-10-23, kl 08:53:34 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

döööööd

I natt kände jag mig helt död. Jag kände bara "nej, jag orkar inte.." :((
Och då är det fan jobbigt när man måste orka. Men Daniel den grisen han kan minsann sova fast Casper är vaken. Orättvist!
Han har druckit mkt vatten i natt, ca 2,5 dl! :O

Ingen feber idag. Sjukt. Jag förstår ingenting..

Jag vill ha godis. Nu nu nu. vet precis vad jag vill ha. Lakrits med mint i. Köpte det häromdagen på Willys. Gött.

SKRIVET: 2010-10-22, kl 20:50:00 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

sjukling :(

Casper har ju som sagt varit kass i kistan i över en vecka. Daniel pratade med Ulla om det igår. Hon sa att fullkornsvällingen i kombination med förkylning kan vara orsaken. Så vi skulle testa majsvälling & mer fett i maten. Lika länge som magen krånglat så har han sovit dåligt på nätterna. Ulla trodde att det mkt väl kunde hänga ihop.

Igår på dagen sov han bara 40 min. Sen försökte jag med ALLT för att få honom att somna om då han var så trött att han stupade! Han grinade & kom inte till ro. Jag vaggade, gungade, sjöng, strök osv osv.. inget hjälpte :(
Efter en timme gav jag upp. Sen gick det ju bra ändå. Tills kvällen kom & han var övertrött. Grin till & från i 2 timmar. Det skär i hjärtat!!! Vi testade sätta på Shrek (han gillar Shrek) men då for han bara runt i sängen istället.
Så Daniel la han i sin säng & då gick det bättre. Han verkade tom lugnare när Daniel lät honom vara & bara var i närheten.

Idag har han ätit yogurt till frukost, en burk med mat & frukt till lunch hos k-b, 3 plättar till kvällsmat. Kanske 1 dl välling till kvällen. MAX. Efter många försök. Blev till slut i hans pipmugg.. aja, huvudsaken han dricker. Och lite lite smoothie fick jag i han. Och så har han druckit en del vatten.

Nu har han feber också. 39,4. Han kändes varm i pannan på fm så jag kollade febern runt 10 (tror jag) & fick det till 38, sen kröp han iväg :P

Många säger att deras barn sover så mkt när dom är sjuka. Det gör då inte den här herren! Aldrig gjort heller. Eller ja, feber & riktigt sjuk har han bara varit en gång tidigare & då var han 7 mån.

Sen han kom hem på eftermiddagen har magen verkat vara bättre. Får hoppas det är så. Hög feber + kass mage lär inte vara nån höjdare.

Jag har varit så trött idag att jag känt mig BAKIS! Blev en pizza till lunch. Orka laga mat :(
Till kvällen gjorde jag iaf tacos. Till mig själv. Men det funkar det med. Gott vare :)

Daniel jobbar imorgon. Nej nej nej känner jag nu när Casper är sjuk. Men men vi får väl leka så mkt han orkar. Och kolla på film.. och hoppas att han kan sova lite. I natt vaknade han typ en gång i timmen och var ledsen + att han sov oroligt. Han sov i vår säng från 2. Jag ska snart gå & lägga mig så jag orkar med kommande natten. Tur att Daniel är så jävla underbar. Han hjälper till fast han ska upp tidigt. Imorse försov han sig. Inte konstigt med tanke på hur sömnen varit. Men Casper vaknade 5.45 & det kanske var därför? Daniel kom iaf bara 5 min försent. Sen vaknade Casper 6.30 & då blev det inget mer sova fast han var skittrött.

SKRIVET: 2010-10-22, kl 12:37:57 | PUBLICERAT I: T R A M S

skrikrosa

Är det bara jag som inte gillar tex skrikrosa, turkosa, limegröna vagnar? Jag skulle aldrig köpa en vagn i en så stark färg.

Orkar inte skriva mer just nu. Sömnen senaste veckan har varit allt annat än bra. Nu ska jag försöka sova lite. Trött. Tlött. Trööö? gäsp

SKRIVET: 2010-10-20, kl 20:29:00 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

piiiiiiiizza

Ge mig pizza!!!! Är såå hungrig men finns inget gott att äta :( Daniel jobbar dessutom em. Suck. *gråter en skvätt*

Imorse hade vi strömavbrott. Så Daniel skulle följa till Myran (inte bara för det såklart) & få kaffe. Lagom tills vi skulle gå kom strömmen. Men kul om Daniel följer med nån gång. Borde väl andra pappor också göra, om dom kan.
Var många pappor där idag. Skönt när Daniel är med, kan han lyfta bort Casper från olämpliga saker.
Det gulligaste var ändå när Daniel hjälpte Casper rita två teckningar till mig :)
Daniel bara kom & gav mig dom. hehe.

Eftermiddagen var sååå seg. Och tråkig. Och blöjbyten :/ Jag som trodde han var bättre. Men icke. Tror jag ska ringa bvc imorgon för det här är inte normalt. Minns när jag väntade Casper. Så fort det var nåt "det är heeeeelt normalt".

Imorgon jobbar Daniel fm. Gött. Sen ska han & Lillis ha egen-tid på affären.
Fredag går han lite tidigare, då ska vi till Ludvika på 60-årskalas. Smörgåstårta!!!! Vi älskar smörgåstårta :D

Vad kallt det börjar bli :( För kallt med jeansleggings kände jag imorse. skit också!

SKRIVET: 2010-10-19, kl 20:12:59 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Världens största...

Idag har det varit en bra dag. Jag fick dessutom sova i natt. Har jag en underbar karl eller? Han jobbar heltid, lagar mat (2 rätter idag på förmiddagen innan jobbet), tar hand om Casper, tar hand om mig (jobbig jävel även utan bebis i magen). I natt fick han Casper att somna om men han vaknade sen igen. Då la sig Daniel på en madrass på golvet med Casper. Trångt? Jaa. Det måste det ha varit. Men det hade gått bra. Egentligen kan man ju tycka att det borde vara jag som sover där inne & dom i vårat sovrum men Casper verkar ha svårt att somna i vår säng på natten.
Så i natt sov alla tre mkt bättre. Gött! Jag vaknade vid 6 imorse. 6.50 hörde jag Casper prata. Då hade han satt sig på golvet :) Daniel märkte inte ens att han gjorde det, han sov :P

Jag & Casper gick till Myran imorse men där var det ju knappt nå folk eftersom det var Världens Största Öppna Förskola på Galaxen. Jag som trodde det var för "dagisbarn". Ringde Daniel för att få råd.. vädret var inte det bästa & det skulle sluta 14.30 på Galaxen. Vi skulle aldrig hinna dit på eftermiddagen kom jag på för Casper äter lunch & sover. Så Daniel skjutsade dit oss fast det är jättenära. Kändes lite dumt men slapp gå i regnet :)
Mkt barn var det. Casper bara tittade sig omkring & såg förvånad ut. Höll i en leksak men den brydde han sig inte om. Var för mkt att upptäcka. Var en sångstund med två från Svingelskogen, om ni känner till det? Fanns när jag var liten minns jag.

Runt 11 hämtade Kjell oss från Galaxen. Han tog med sig Casper hem (som hade somnat i bilen) & jag hann äta lunch hemma med Daniel innan han stack till gymmet innan jobbet. Han hade gjort köttfärssås med mkt grönsaker i. Perfekt! Så hade han gjort skitgod tacopaj (han hade hittat på lite själv..) som blev kvällsmaten.

Sen gick jag till Maserhallen & simmade 700 m. Kändes tungt idag, fick ont i armarna. Men jag är envis. Orkade ju 700 m i söndags utan problem, skulle jag väl orka det idag också. Blir nog simma i helgen också. Innan går det inte.

Strax före 16 kom mamma hit med Casper. Personal på hennes jobb hade rapporterat att Casper varit på Galaxen. "Men känner dom igen han?" "Jaa det gör dom" hehe.

Varje dag får jag höra hur glad Casper är :) hihi. Sötis!
Appropå glad, han skrattade när vi la pussel ikväll!

SKRIVET: 2010-10-19, kl 15:59:53 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

längtan

Jag längtar tills Casper är stor nog & inte behöver sova middag. Jag måste vara den enda mamman (föräldern) som längtar efter nåt så tokigt.

Nu kommer han. TJIPP!

SKRIVET: 2010-10-18, kl 19:59:32 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

orkar inte..

Orkar inte riktigt med bloggen för tillfället..

Natten var rätt jobbig (för vem ljuger jag? den var ju en helvtesnatt!!!). Jag fick ca 5 timmars sömn, icke sammanhängande. Casper vaknade & var vaken bra länge. Sen kan inte jag somna om på en gång. La mig i Caspers rum runt halv tre. Då fick jag "stickningar"/"ilningar"(?) i magen.. kan inte riktigt förklara. Och så drog det längs låret vilket är såå obehagligt :( Att det drar längs låret, så hade jag när jag hade dom riktiga värkarna med Casper fast 100 ggr värre mot i natt!

Somnade om runt 3 & vaknade 4 av att Daniel var i köket, slängde ännu en bajsblöja. Tar det aldrig slut?! Nu får det vara nog! Och nej, ingenting verkar hjälpa. Det är ju inte direkt så att  vi ger honom kiwi, päron, plommon. Han får ris, kokt fisk, blåbär, morot.. inte allt varje dag då så klart. Så kan man ju inte överdriva heller, då går det väl över åt andra hållet istället :( Bara att vänta ut helt enkelt. Snart en vecka. Tjohoooo... typ. 5 st idag. Intressant va?

Men jag förstår inte att Casper inte är tröttare på dagen. Hur orkar han?! Han började gäspa redan kl 17 visserligen. Sen var han hysterisk när han skulle sova. Vaggade honom i sitt rum men så fort jag la ner honom blev det samma sak. Bar in honom till oss, mot axeln. Och guuuud vad magen bubblade :( så det fick bli sådan nattning som jag inte vill ha, jag ligger bredvid & han somnar. Bar in honom till sin säng sen. Men men, vad göra när jag får sammandragningar & hans mage är knas..?

Gick en promenad med Casper idag. Men hade jag vetat att det blåste storm hade vi hållt oss inne kan jag säga. Vi gick förbi mamma/mormors jobb. Så han fick träffa lite stora barn hehe.
Mormor: Det här är Casper
Massa barn i kör: Hej Casper
Gulliga ungar!!! :D
Så ville en tjej att han skulle testa hennes Prinsesskrona också så han blev en prins :)
Mormor fick kronan t.om. Kanske hon kan ha när hon lagar mat? Utanpå den fula mössan :D

Casper blev kall av promenaden :( Kall om kinderna & händerna. uss :/
Och min mage blev såå spänd av promenaden & så fick jag ont långt ner i ryggen. Gud så drygt allt ska vara då. Och vad jag ska klaga :O
Fick dessutom början till skavsår.

Vad ska man göra nu då? Daniel jobbar em = trök! Eftermiddag tisdag & onsdag också. Imorgon måste han åka tidigare för han ska gymma. Onsdag måste han åka tidigare för det är möte.

SKRIVET: 2010-10-16, kl 20:24:26 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

bus, promenad, böcker..

Caspers mage..vad är det för fel på den egentligen?

Tur han är pigg & glad iaf :) Som han skrattar när jag jagar honom. hahaha. Daniel satt i hans rum, jag var i hallen. "Caaaasper" "Nu kommer mamma & tar dig!" Direkt han ser mig så skrattar han, vänder sig om & springer till pappa där han kastade sig i hans famn. Han sprang så fort att han stupade flera ggr =)
Efteråt blev han såå trött hehe. Men då var det dags att hämta ny energi; mat. Vi åt kycklinggryta med ris. Gött!

Han höll på att somna när han drack vällingen. Oj, oj, oj.

Karln är på jobbet, började 18 & slutar 6. Men snart har han fyllt kompkontot. På både gott och ont.

Gick en promenad med Sandra & Idun idag. Såå skönt & väldans trevligt att bara snacka lite skit.
Men tur jag gick promenad, har blivit för många munkar idag. Men vi hade ju inget godis ikväll & jag sitter ensam. Då får man väl?

Sitter & letar böcker. Hittat två till mig men hittar inga till Casper :( Så svårt att hitta lagom böcker till honom. Inte för plåttrigt, inte för mkt text men inte bara en massa ljud. Han har en Nicke Nyfiken hos K-B & den älskar han. Två böcker som han har här hemma är jag sååå trött på, typ sönderlästa :P

SKRIVET: 2010-10-15, kl 09:30:16 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

bikini-brist

Danne åkte precis iväg på hockey. Det sista jag sa: Spöa skiten ur dom nu! Puss


Hade tänkt simma idag men känns som jag har för mkt att göra för att hinna det. Men borde passa på, snart kan jag ju inte ha min bikini :(
Hoppas jag kan ha den när Monica & Engla kommer hit i november iaf. Inte långt kvar, men den sitter trångt redan nu.. och finns ju inte att köpa nånstans nu. Fast jag har för mig att jag hittade i januari när vi skulle börja på babysim. Kanske borde kolla Stadium?
Där hittade jag då.

Dagens ATT GÖRA:
Rulla köttbullar
Steka köttbullar
Ugnstekta grönsaker med pasta
Tvätta
Dammsuga
Torka golven


Tror jag kryper ner i sängen... :(

SKRIVET: 2010-10-14, kl 11:11:25 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

radio

Go Kjell, go Kjell!!! =)



Kjell, jag & Linda.
HÄR kan ni lyssna.
Hela finns HÄR.

SKRIVET: 2010-10-13, kl 20:17:08 | PUBLICERAT I: T R A M S

dåliga mamman igen..

Därför kände jag mig rätt dålig som mamma idag:
1. Casper ramlar ner från en köksstol när vi ska riva ost.
2. Upptäckte att yogurten gick ut för två dagar sen, efter att han ätit den. (Men den smakade inte konstigt iaf.)
3. Jag smällde dörren i huvudet på honom när han var i sitt rum. Men han sa ingenting, lite röd blev han.. Stackarn.




Så ska frukosten se ut men det gör den bara när Daniel är hemma. Marmelad, te, hallonscones, pressade apelsiner :)



Daniel gjorde en så fin paj idag som jag måste visa. Före & efter gräddningen alltså. KOCKEN! :P



Och så en bild på fluff-mamman i karlslokens brillor. Trött, blek, finnig, ful.. och så lite huvudvärk men det syns nog inte. Om ni undrar vad som lyser i bakgrunden så är det karlslokens arbetskläder, varselgrejer ni vet. Känns som det är ganska viktigt att berätta det.

SKRIVET: 2010-10-13, kl 12:24:45 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

bebis-längtan

Igår kväll såg jag en mamma på Kvantum som hade sin bebis i en sjal. Såg sååå mysigt ut :) Bebisen var nog några veckor gammal skulle jag tro. Pyttepytte. Ahhhhh!


Svar på kommentarer
1. Monica: Hans frukostvanor är inte dom bästa, därför vill jag inte ge välling på natten + att jag inte vill att han ska bli van det. Visst, nån gång då & då gör inte att han blir van men man vet aldrig.

2. Lotta: Tidning vid matbordet? Nä, han läser reklam för att kolla vad som är billigt & vad han vill äta. Är inte det vuxet så säg :D



Hörde Casper imorse strax före Danne skulle åka (5.20) men han blev tyst & Daniel hade lyssnat utanför hans dörr, det var tyst. Jag måste ha slumrat till, hörde han var lite ledsen vid 6. Hämtade honom & la honom bredvid mig. Höll om honom & strök honom. Helt plötsligt sov han. Pga hosta vaknade han till 7.30 men sov vidare till 8.40. Underbart! Då kollade vi lite på Shrek 2 & han skrattade :) Gullunge! ♥
Gick inte upp förrän runt 9 hehe. Gött.

Har varit en dryg förmiddag så nu hoppas jag eftermiddagen blir bättre. Skulle ha han med mig när jag rev ost (han får ju skala potatis, diska m.m m.m) & han höll på att kliva av stolen flera ggr, hade mitt ben om han kan man säga.. så helt plötsligt ramlar han av stolen i alla fall! NEEEEEEJ! (dålig mamma man känner sig då...)
Tar upp honom & vi sätter oss i sovrummet. Får t.om ha honom som en bebis, liggande i knät. Det får man inte ofta kan jag säga :P
Han blir snabbt nöjd igen. puh.

Nu sover han. Han gäspade vid matbordet, härligt! Får se hur länge han sover nu då..

SKRIVET: 2010-10-12, kl 20:46:35 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

radio

Idag blev jag & Kjell intervjuade av radion :) Får se vad det blev av det där då.. spännande. Han kommer, tack och lov, med mest sa reportern.

Trodde jag skulle vara skittrött idag för båda barnen höll mig vaken i natt.
Vaknade till & från hela natten och visste inte hur jag skulle ligga. Magen spände, kunde inte ligga bekvämt osv osv..
2.40 hör jag Casper. Daniel går dit & blir ståendes där i 20 min. Casper pratade tom.. Unge!
Efter ett bra tag somnar jag om.
4.00 hör jag Casper, ledsen :/ Går dit & då står han i sängen.. tar in honom till vår säng & gör välling. Tycker det är lite fusk att ge välling hela tiden för att få han att sova vidare/somna men nu var det längesen han fick på morgonen & jag känner att jag behöver sova. Han somnar om direkt efter vällingen.
5.20 (?) ringer Daniels klocka som Daniel inte hör så jag kastar mig över Daniel & stänger av den. Sen ligger jag & petar på honom för jag är orolig att han ska försova sig & han svarar inte. Karljävel!!! Tänker samtidigt "han är vuxen, han får skylla sig själv.. " :P
Vid 7 håller Casper på att vakna, stryker lite över honom & han sover vidare till 8.20 :)
Jag blir ju störd av att ha honom bredvid, märker när han rör sig osv. Han lägger sig JÄMT på tvären också.

Helt ointressant, jag vet.



Två bilder från 3/10 :3

SKRIVET: 2010-10-11, kl 21:22:23 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

tvätta deo

Daniel slängde in tvätt i maskinen & slog igång den när han kommit hem från jobbet. Det var bara det att han böjde sig aldrig ner & kollade vad som låg i maskinen.. det handlar inte OM det är nåt i maskinen utan VAD. Det lät illa när maskinen snurrade & jag frågade om han kollat för jag visste att Casper lagt i nåt.. så jag fick stänga av & plocka ut allt. För att hitta en ask & en deo. Tror inte det behöver tvättas =)


Magen blev stenhård & jag fick ont bara av att bära Casper två trappor ner till vagnen idag.. En promenad på nästan 40 min blev det iaf. Med klagande över vantarna. SUCK!
Men hur ska jag orka gå ut med honom? :( Det är ju bärandet som är jobbigt.. inte att gå promenad. Vi får väl hålla oss inne. :(
Imorgon ska vi iväg iaf. Och så händer en till spännande grej! Men hur kunde jag säga ja? Vad tänkte jag på/med?! Jag förstår det inte. Men jag har gjort värre saker. Bungy jump, fallskärmshoppning, tv-inspelning.. ja ni fattar :D

SKRIVET: 2010-10-10, kl 19:57:34 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

schlutt på helg

Oj vad dom här dagarna har gått fort när Daniel har varit ledig. Men så är det ju jämt. Men nu var han ledig torsdag, fredag, lördag, söndag. Snacka om lyx! Till veckan blir det fyra förmiddagar & en eftermiddag. Eftermiddagen är bara fyra timmar också. Så, ännu en lyxvecka för oss, i vår värld :)
Visserligen är det hockey på fredag kl 10 men men.. vill man bli rik så.. hehe.

Idag var vi till Daniels föräldrar i Säter där det bjöds på mat. Gott var det. Jag-spricker-varning!
Casper somnade i bilen på vägen hem & sov såå skönt, så vi åkte en sväng.
När vi kom hem gick jag runt Sportfältet. Såå skönt i det fina vädret. Under tiden lagade tydligen pojkarna mat :)

Men vad tjock jag börjar bli! :3
Så därför har jag kollat på Biggest Loser, eller inte. Men det har jag gjort iaf.

SKRIVET: 2010-10-08, kl 21:17:49 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

klant 3000

Är jag klantig eller vadå? Vi skulle in på Barnens Hus idag. Filip var bakom mig & snubblade. Så skulle jag skynda mig in & undan.. då slår jag i en plåtgrej! Rakt i pannan. Faaaaan vad ont det gjorde!!! Syns ett pyttelitet märke & är en liiiiten bula. Men det känns mer än det ser ut kan jag säga.

Vi hann med badhuset, Donken, Framtidsmuseet & Barnens Hus. Skoj var det. Jag simmade 500 m, sen åkte jag ruchkana & åkte i forsen hehe. Tänk om man ska göra det där om 10 veckor..


 

Taget ikväll, där ser ni tjockiskulan. V. 20+1

 

Där ser ni tjockiskulan förra året, v. 25

SKRIVET: 2010-10-08, kl 10:22:20 | PUBLICERAT I: GRAVIDITET NR 2

halvtid

Har gått halva tiden nu förresten!

SKRIVET: 2010-10-08, kl 10:18:41 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

radio?!

En bekant ringde mig igår när vi var på Myran.. hon pratde om att radion kontaktat henne. Det handlar om samma sak som när jag var med i tv för ca två år sen. TVÅ ÅR sen redan! TRE ÅR sen jag träffade Alfons pappa.. ^_^
höhö
Men inget är bestämt än, måste prata med henne & vill veta mer först. Kunde inte prata så mkt igår eftersom vi var på Myran. Sen har vi ringt om varann flera ggr =/


Behövde inte hämta Casper förrän runt 8 imorse. Härligt härligt. Sen blev det frukost när kl var nästan 9. Nu är han hos sin kompis. Daniel är i Säter. Han ska hjälpa till & flytta nån tv-bänk. Sen tar han med sig Filip. Daniel har träningsvärk i ena armen idag. Mohahahaha! Han pratade igår om att han skulle träna idag men jag tyckte det var bra om han hade vilodag & tränar imorgon istället. Nu tror jag han håller med =)

Har verkligen inte tid att sitta här. Ska diska, duscha & packa.

SKRIVET: 2010-10-07, kl 21:36:49 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

ramlat

Måste bara berätta en kul sak som hände idag. Jag & Casper var på Kupolen, på väg ner & vi åkte i den platta rulltrappan. Han satt i vagnen & mina platta skor (tygskor) är såå hala. Tydligen JÄTTEHALA! Jag ramlade :O
Snabbt upp & Casper såg helt chockad ut, typ "men mamma, vart tog du vägen?" :D
En som åkte i rulltrappan på väg upp såg hela spektaklet.. säkert nån mer. Oj oj oj. Men alltid ska det väl va nåt när Klant-Bella är i farten!

 

Nu ska jag snart gå & lägga mig.. Så hoppas jag att Casper sover lika länge imorgon som han gjorde idag, 8.15! =)
Imorgon är det bad med Filip som gäller. Wiiiiie. Först ska jag simma medans dom leker. Ska bli skönt. Casper får inte va med eftersom jag ska simma. Och så sover han sämre när han badat, undrar varför? Han ska få bada med mig nästa vecka, på torsdag har jag tänkt.
Fort den här dagen har gått. Imorse var det Myran & direkt efter Kupolen. Under tiden var Daniel till gymmet. Vi får väl se om jag blir nån NHL-fru nu då när Daniel har börjat lira hockey. Men jag vill inte flytta så långt från K-B. Hur skulle Barse-bus klara sig utan sin kompis då? Kan inte ens tänka tanken..

GO NATT!

SKRIVET: 2010-10-06, kl 21:15:15 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

urk

*muttrar*
Det har varit en skittråkig dag. Tänkte att Casper skulle sova tidigare än igår så jag struntade i Myran för igår var det skitsvårt att få han att sova på eftermiddagen :/
Han sov 9.30-10.50 idag & han hade kunnat sova längre om inte Daniel råkat störa honom.. och då kändes det onödigt att gå till Myran *suck*
Hatar att bara vara hemma. Inget besök, ingenting.
men men.. han fick hjälpa mig att diska på eftermiddagen. Hans gläjde över att få göra det går inte att ta miste på!
Senare fejkgrinade han, när jag sa ifrån när han satte på plattorna på spisen men men.. han ställde sig & drog i mina byxor "jag vill upp mamma." GLÖM DET! Inte vid sådana tillfällen.. elak? Knappast. Lekte ju med honom istället & han blev snabbt glad.

Känner mig ensam (och utanför) :(

Jag vill ha fler dagar som i måndags. Åhhh vad kul det var! Och så skönt att vara hemma hos någon & inte på Myran.

Vissa saker förstår bara en person, och du vet vem du är. Tur att du behöver på toa ibland iaf ;) *blink blink*

Daniel jobbar em, han kanske skulle jobba över lite. Men det gör inget för jag/vi sover ju. Ska strax gå & lägga mig. Sen är han ledig ända till måndag! Wiiiiie =)
Nästa vecka har han bytt med nån på jobbet på torsdagen så det blir 4 förmiddagar nästa vecka. Gött! Det var nån som ville byta & Daniel jobbar gärna fm.

Sugen på cheeseburgare, det är fan synd om mig idag. Inte får jag nån cheeseburgare heller. Uääää! Har varit sugen på det från 15-tiden. Inte blev maten nå god idag heller :( Lunchen skulle vara grönsakspasta men det smakade typ ingenting & Casper dissade maten. Så det stämmer bra att om barn inte äter barnmaten man lagar så är det antingen för att det inte smakar eller konstig konsistens. Jag förstår att Casper inte ville ha, var inget vidare.. till kvällen hade jag gjort mandelfisk (Casper fick "fisk med tomat" som han älskar) & det var så torrt =/

Ähhh go natt!

SKRIVET: 2010-10-04, kl 20:28:21 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

happy day!

Har haft en jättebra dag! På morgonen skjutsade Daniel mig & Casper till Bäsna. Där bor Helene & Gabriel (& en karl som var på jobbet..)
Smågrabbarna (Gabriel är också 1 år) lekte faktiskt bra. Inga slagsmål. Och inte var mammorna så trötta efteråt heller hehe. Casper somnade lagom tills vi kom fram till Bäsna (såå trött redan vid 9 fast han inte gick upp förrän närmare 8?!) så vi la ner han i vagnen där han självklart vaknade men Daniel gick med honom så han somnade. Sen fick han sova en stund.

Jag tog inga kort idag utan jag väntar på Helenes bilder istället. K orkade lyfta både G & C!!! Oj oj oj.. i och för sig är han inte gravid men ändå =) Fast Niklas (Caspers farbror) har ju lyft både Filip (5 år) & Casper.

När vi skulle hem hämtade K oss. Då somnade Casper vid Båtstad för er som känner till det. Men han fortsatte sova inne :) Alltid lättast att ha honom att sova vidare inne mot vagnen.. när man lägger ner honom i vagnen vaknar han jämt. Lite dumt, ja.. men inte mkt att göra åt.

När mamma/mormor slutat jobbet var vi till Almas & åt kanelbullar. Gott!

Men nu har jag så sjukt ont i ryggen att jag lär gå och lägga mig :( Orkar då verkligen inte sitta här mer!

SKRIVET: 2010-10-03, kl 20:09:44 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Älgen Casper

Nyss ätit äppelpaj & vaniljssås med Bejbi ♥

Nu ska jag kolla på ett töntigt tv-program ^_^

Lärde Casper likna en älg idag. Haha.
En annan kul sak, han snubblade & ramlade idag.. slog i huvudet i en pall. INTE kul, en del skrik. Daniel tog upp honom, jag var i köket.. han blev snabbt tyst & lugn iaf. Men jag ville liva upp honom lite så jag körde "små grodorna" & som han skrattade! HAHAHA. Fast det skulle nog vem som helst göra.. störda familjen tror jag minsann.
Men tur att man kan glädja nån iaf. Vuxna skulle nog undra om jag vore full..?

Nu väntar en kortvecka a la lyxvecka. Bejbi jobbar bara tre eftermiddagar, mån-onsdag. På fredag ska vi låna Filip & gå till badhuset. Efteråt ska vi äta hamburgare. Så kanske föräldrarna hinner fixa liiite med flytten iaf :)




Där ser ni en bild från kalaset, Casper hade släckt ljuset med fingrarna. AJ!

SKRIVET: 2010-10-02, kl 19:55:21 | PUBLICERAT I: GRAVIDITET NR 2

växer

Oj, det både märks & känns att magen växer. På både gott och ont kan jag säga. Tog en bild i söndags men ska försöka komma ihåg att ta kort på torsdagar då jag byter vecka. Vill jämföra med förra gången också.

Idag har det väl inte hänt allt för mkt. Ikväll blev det tacos hos k-b. Kändes som det var längesen. Gott var det i alla fall!

Nu är jag tlöttis. Casper var jättetrött när vi kom hem så han somnade på en gång, för en stund sen. Älskade unge! ♥

SKRIVET: 2010-10-01, kl 08:58:09 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

snor-snusarn

Mer läsare. Kul att läsa om stor-snusarn? :O
Tycker ni att vi är dåliga föräldrar eller vad är det frågan om? ^_^

Idag mår jag skiiiiit. Blev av en & annan anledning att jag inte tog medicinen igår så jag har sovit skit i natt, känt av hjärtklappning. Så jag har ont i bröstkorgen t.om. Helt skakis.. känner mig allmänt konstigt. Känns som rena avgiftning för fan!!!!
Tog alltså inte min ep-medicin. Jävla skit! Men jag glömde. Har glömt förut & mått skit under natten. Sen har jag kommit på dagen efter varför. Men att kroppen reagerar SÅ pass direkt. Helt sjukt.