SKRIVET: 2010-09-30, kl 11:37:24 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

händelserik vecka

Det räcker inte med förkylning, sprutor som ger feber utan igår fick han i sig snus.. :(
Jag kom hem vid 18 efter att ha varit & simmat. Under ett kort obevakat ögonblick (kanske 30 sek när Daniel fixade med tvätten) så ställde sig Casper på tå så han nådde några papper på skrivbordet & på dom låg en snusdosa. Snusdosor har länge varit spännande kan jag säga.
När jag kom hem var han dåsig, Daniel pratade med giftcentralen. Var kö dit.. =/
Daniel hade försökt få honom att spy. På giftcentralen sa dom att det oftast inte är någon fara & att vi säkert inte skulle behöva åka in. En stund senare kräktes han. Blodpudding & passionsfrukt :P
Och grät, såklart. Så skule vi ge honom runt 50 ml kol. Huuuuh! Jag om nån vet hur j-a vidrigt det där kolet är!!! Men det gick bra, han gapade som om det vore gott. Han förvånar mig varje dag kan jag säga!
Efteråt fick han mango så han skulle få bort smaken..in i duschen & få bort allt svart runt mun & på kroppen.

Senare fick han välling & han somnade ca 19.30, vaknade 7.30. Men jag har sovit såå dåligt i natt. Antagligen pga oro :( Inte vågat gå dit heller, rädd att han skulle vakna om jag öppnade hans dörr. Men vi kollade till honom flera ggr under kvällen innan vi la oss iaf.

Han tyckte iaf snus var äckligt för han hade spottat & fräst.. ska påminna honom när han är runt 15-16 :)

SKRIVET: 2010-09-28, kl 21:08:24 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Lilla plutten

Våran lilla plutt då :(
Vi var till bvc igår. Inga tvåor denna gången heller. Puh! Trodde han skulle väga mer "Men han rör sig väl" sa Ulla. Jodu, han är ALDRIG still. Inte ens när han sover har jag märkt..
I alla fall så var det ju sprutor. Där och då gick det jättebra. Sa ingenting efter första, efter andra skrek han bara till lite & så var det bra. Gick i korridoren utanför osv.. i natt runt 12 vaknade han & var jätteledsen. Daniel gick dit (alltid han som går dit. Lyx hehe)
Då var han såå HET :( Stackarn hade feber. Uss. Kollade inte febern utan gav Panodil & lite välling, sen sov han oroligt resten av natten. Jag sov max 2 timmar sammanhängande i natt. Tjoho! Tur att det finns kaffe!

Fick Vi Föräldrar med posten idag så jag ska gå & lägga mig och läsa den. Fast först ska jag nog hjälpa Daniel få undan lasagnen. Vi gjorde lasagne ikväll till lunch imorgon. Sååå gott!
Imorgon eftermiddag är det tänkt att jag ska simma. Vore skönt. Daniel jobbar fm så det blir bra.

Längtar tills Casper mår bra igen, han är ju förkyld också.. idag har det runnit mer vilket är bra för tidigare var han så tät. Idag sov han nästan 4 timmar. Oj oj oj. Då mår han inte bra..

Svammel, svammel på hög nivå..

SKRIVET: 2010-09-26, kl 21:12:04 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

stackars

Stackars Casper som är förkyld- igen :/ Började i lördags.. hoppas det inte blir värre till imorgon & att han ändå kan få sprutorna, vore skönt om det blev gjort. Sen är det tandis på tisdag.

Kort-vecka för Älskling på jobbet, ledig på fredag. Fast då ska han iaf vara borta i några timmar & hjälpa en bror med flytt.

Nu är jag gristrött, dags att krypa ner i sängen! Go natt!

SKRIVET: 2010-09-25, kl 22:33:55 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

en vecka sen

Imorgon är det en vecka sen valet. Oj oj oj.. många sa att det skulle bli skönt när tidningarna slutade skriva om valet men riktigt så blev det ju inte.

Läste en bra insändare i tidningen, till alla dom som röstade på alliansen kan man säga..
"Kan du se en sjuk bekant i ögonen?
Det är endast 25% av Sveriges befolkning som har tjänat på alliansens politik, de rikaste. Alltså är det en fjärdedel av Sveriges löntagare som röstar på en politik som dom förlorar på - ni kan också bli sjuka och arbetslösa! Så jag undrar hur ni tänker? Kan ni se en arbetslös eller sjukskriven bekant i ögonen och tacka för att ni har fått några hundralappar i sänkt skatt på deras bekostnad?"

Så sant som det är sagt! Och vad jag tycker om SD behöver vi inte ens gå in på.. då går nog datorn sönder.
Fast, en sak kan jag säga.. vad vill folk att demonstrationer m.m m.m ska leda till? Nu var det ju 5,7 (?!)% som ville ha in SD i riksdagen och då är det så. Demokrati..
Så tycker jag absolut inte att Miljöpartiet ska gå över till alliansen.

SKRIVET: 2010-09-23, kl 21:13:48 | PUBLICERAT I: GRAVIDITET NR 2

rädda mig!!!

Rädda mig, ta bort smärtan! Jävla foglossning.. brukar inte känna av det på morgonen men så fort jag klev ur sängen kände jag av det. Så idag blev det simning, simmade iaf 500 m i det kalla vattnet. Fick skitont i bröstvårtorna! Kändes som nån vred om dom & det kliade.. bastade i en kvart efteråt. Gött =)

Fick såå ont i bröstvårtorna när vi var och handlade också.. jäkla tutt-problem :P

Nu ska jag gå & lägga mig. Så jag hinner kramas lite med karln.
Vad ska jag & Casper göra imorgon då? På em ska hela familjen till badhuset iaf, ser jag fram emot. På lördag ska Danne jobba (trök) & söndag äre Solvarbo marknad.

SKRIVET: 2010-09-22, kl 19:22:28 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

diskelidisk

Hur många ettåringar kan diska? Eller hur många ettåringar har ens varit med & diskat? Vår ettåring har varit med några ggr, senast idag. Han älskart! :D
Mkt disk blev diskad också. Tur att jag har honom, annars skulle Daniel få diska massor imorgon.. inte vidare snällt. Speciellt inte eftersom han jobbar em idag & fm imorgon.
Tur att jag & lilla korven är ett sånt bra team!

Lilla korven blev sååå trött efter Myran idag så han sov i 2½ timme idag. Lunch kl 14.00 med andra ord..

Har köpt en overallt åt han idag, skitbillig! Så billig att jag inte ens törs skriva priset för då tror ni att jag handlat på Lidl. Såg på Barnens Hus att dom hade åkpåsar till ett väldigt bra pris också, den måste vi slå till på. Får bli imorgon kanske.

SKRIVET: 2010-09-21, kl 07:19:48 | PUBLICERAT I: GRAVIDITET NR 2

K2




Här ser ni vårat underverk nr 2 som vi kallar K2. Varför K2? Pga en gammal katt så kallade vi Casper för Klossen när han låg i magen. Nu väntar vi Kloss nr 2 vilket blir K2.
Vi var på RUL igår. Myyyyys! Det är en skitdålig bild ni får se pga att jag inte kunde scanna igår..
Är i v. 17+5. Blev flyttad från 20 till 23/2. Helt ok. Får hoppas det blir en februari-bebis.

Jag mår fint. Inte mkt symptom. Inte mått illa en enda gång. Finnar får jag. Men det är väl ändå lindrigt egentligen mot vad vissa får stå ut med. Istället har jag haft blödningar.. inte alls kul. Fått se bebis på vul två ggr pga det.

Nu ska jag koka ägg.

SKRIVET: 2010-09-20, kl 08:53:26 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Ingen vanlig dag!

Nej, för det är Caspers födelsedag! Hurra hurra hurra!

Så nu har vi en 1-åring här hemma. Yaaay! Som går för fullt. Inte hela tiden men mkt. Sötnöt! Mamma & Pappa älskar dig ♥♥♥♥♥


Så därför skriver jag inget om valet. Inte än iaf.



Casper med fulmössan :P
Ser ut som han kommer från Medeltiden säger hans pappa. hahaha

SKRIVET: 2010-09-18, kl 19:06:10 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

kalas

Kalas 1 - check!
Casper fick en muffins med grädde på. Tror ni han åt den? HAHA nej! Han petade lite & smakade på grädden, det var allt. Så såg han jätteskeptisk ut =)
Men bokstavskex, det var grejer det!

Han har lekt, härjat, busat hela dagen i princip. Bara paus för att äta och sova. Så han var riktigt trött ikväll. Har varit tyst ett tag i hans rum så han har nog somnat. Han sträckte på sig när jag la ner honom & sen hörde jag att han pratade lite.

Imorgon är det dags för nästa kalas. Sen är det över. Jag kommer vara skittrött lagom tills den jobbiga "helvetesveckan" börjar.. yeah.

SKRIVET: 2010-09-18, kl 10:53:21 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

vinter

Står inte på förrän kylan, snön & därmed vintern är här. Herregud vad dyrt det är med overall & vinterskor åt barn! Tur att Casper får en overall i present av farmor & farfar. Guld värt! Men då återstår frågan, vilken overall ska man välja? (Mamman får välja hurra hurra)
Och vilka vinterskor ska man välja? Vad behöver en liten kille på 1 år som inte ska gå på dagis den här vintern? För det har väl betydelse?

Nej, nu ska jag vila lite. Så jag orkar med kalas i dagarna två. Lillkillen blir 1 år. Kan inte alls förstå.. Igår höll jag i en kille som väger runt 7 kg (?). Det var skillnad det! Lätt som en fjäder :D

SKRIVET: 2010-09-16, kl 20:30:32 | PUBLICERAT I: Recept

Keso- och majsplättar

Idag åt jag & Casper keso-och majsplättar. Gott!

4 port, ca 16 st. Tillagningstid ca 20 min.

½ burk (á 350 g) majskorn
3 ägg
1 dl vetemjöl
125 g keso
1-2 krm salt
2 msk margarin, helst flytande


Mosa majskornen med gaffel (jag använde gaffel & det gick fint!) eller kör dom med mixerstav eller i matberedare till en jämn puré. Vispa äggen lätt. Blanda dem med majspuré, mjöl, keso och salt.
Låt lite margarin bli ljusbrunt i en plättlagg eller stekpanna. Klicka ner smeten till plättar. Beräkna ca 1 msk per plätt. Grädda dem på medelstark värme ca 2 min på varje sida.

Receptet kommer från boken Mat för barn & deras föräldrar. Av: LATIFA LINDBERG.
(boken har jag lånat på bibblan, oldschool sägs det)

SKRIVET: 2010-09-16, kl 20:19:53 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Dåliga mamman

Dåliga mamman hör hur barnet grejar i köket, dåliga mamman stannar kvar vardagsrummet & tänker "han håller väl på med nån burk. jag låter han vara"
*skriiiiiiik*
Dåliga mamman springer då in i köket för att se att barnet lyckats få tag i en konservburk som stod på köksbordet! Barnet sitter på golvet & leker med burken..

Så var sagan slut!

SKRIVET: 2010-09-15, kl 20:32:53 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

hälg

Snart är det långhelg! Fredag, lördag, söndag tillsammans :D
+ måndag fm. wihoooo.

SKRIVET: 2010-09-14, kl 21:20:46 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

hej hej

Guuuud vad trött jag är!! Skulle ha torkat golven.. men det får bli imorgon. Grus i öyene :(

trött i ryggen. tjipp.

(kul inlägg va?)

SKRIVET: 2010-09-14, kl 15:14:48 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

vilken dag

Idag har vi varit på Myran. Skönt att gå dit för Casper har inte precis haft sin bästa dag :/ Gnäll, skrik (argt), grin.. trodde ett tag att öronen skulle ramla av O_o
Behövde inte jaga honom så mkt, bara ta bort honom från ett ställe 2 ggr där dom har draperi & bakom draperiet ska inte barn vara. VARFÖR HAR MAN DÅ INTE EN GRIND?!?!
På slutet blev Casper jääättesuperdupermega-trött. Han satt i mitt knä med kaninen & lyssnade när dom andra sjöng. Så flinade han :)
Han somnade utanför porten när vi var på väg in så då fick det bli en promenad. Självklart började det regna. Men jag hade ju iaf min "regnjacka". Han vaknade efter ca 40 min & var egentligen inte färdigsoven. Men bra att han vaknade eftersom det var lunchtid.

Efter lunchen blev det beställa tårta, köpa ett stort färgat papper & handling på ica maxi. Orkar inte göra tårta, orkar knappt baka.. men hellre baka nåt bröd än en tårta iaf. Tar mig aldrig för & bakar & vi har aldrig fikabröd hemma så.. det blir liksom aldrig av. Jag vill hellre ha godis. Tänkte köpa nåt fikabröd idag men lät bli. När jag kom hem fick jag lov att öppna nougaten som jag köpt till baket.. oooops.

Köpte ballonger & sånt idag. Tänk att Lillis fyller 1 år på måndag. Hjälp! :O

Casper sover & D vilar. Skööön tystnad :D

SKRIVET: 2010-09-12, kl 20:08:49 | PUBLICERAT I: irritation

MODERATERNAS STÄLLNINGSTAGANDEN GENOM ÅREN

1904–1918: Nej till allmän rösträtt.

1916: Nej till allmän olycksförsäkring i arbetet.

1919: Nej till åtta timmars arbetsdag.

1919: Nej till kvinnlig rösträtt.

1921: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.

1923: Nej till åtta timmars arbetsdag.

1923: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.

1927: Nej till folkskolereform.

1931: Nej til sjukkassan.

1933: Nej till beredskapsarbete.

1934: Nej till a–kassa.

1935: Nej till höjda folkpensioner.

1938: Nej till två veckors semester.

1941: Nej till sänkt rösträttsålder.

1946: Nej till fria skolmåltider.

1946: Nej till allmän sjukvårdsförsäkring.

1947: Nej till allmänna barnbidrag.

1951: Nej till tre veckors semester.

1953: Nej till fri sjukvård.

1959: Nej till ATP.

1960–talet: Ja till apartheid.
Moderaterna tog avstånd från alla sanktioner mot apartheidregimen i Sydafrika och var emot det svenska stödet till ANC.

1963: Nej till fyra veckors semester.

1970: Nej till 40–timmars arbetsvecka.

1973: Nej till möjligheten till förtidspensionering vid 63.

1974: Nej till fri abort.
Den 29 maj 1974 röstade riksdagen ja till fri abort, vilket resulterade i den svenska abortlagen som låter kvinnan själv besluta om abort upp till den 18:e graviditetsveckan.
Moderaterna röstade nej.

1976: Nej till femte semesterveckan.

1983: Nej till löntagarfonderna.

1994: Nej till partnerskapslag för homosexuella.

1998: Nej till erkännande av homosexuellas rättigheter inom EU.
EU–parlamentet röstade för ett erkännande av homosexuellas rättigheter, men de moderata ledamöterna röstade nej.

2003: Ja till Irakkriget.
Alla riksdagspartier demonstrerade mot och kritiserade Irakkriget utom moderaterna.

2004: Ja till sänkt a–kassa och sjukpenning.

2006: Nej till gröna jobb.

2006: Nej till sex timmars arbetsdag.

2006: Nej till upprustning av offentliga sektorn.

2006: Nej till höjd a- kassa.

2006: Ja till sänkt a-kassa.

2006: Nej till höjd sjukersättning.

2007: Ja till sänkt sjukersättning.


Taget från Lotta

SKRIVET: 2010-09-10, kl 10:21:05 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

idol

Kollade på idol igår. Det var ju inte ens kul nu fast det är folk som gör bort sig. Han som "dansade" (?) var väl rätt rolig men.. varför måste så många tjejer sjunga, ta ett djupt andetag, sjunga.. låter för jävligt! Nej den där timmen slösade jag bort kändes det som. Monica, du har rätt! =)

Undrar när Daniel slutar idag då? Han ska sluta 14 men pratade om att jobba över till 18.. var sååå skönt igår när han slutade 14. Imorgon jobbar han natt.. sen fm, fm, fm, em, em, fm. Och så kalas på söndagen. När ska jag hinna, orka & ha lust till att baka?!

SKRIVET: 2010-09-08, kl 20:40:47 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

teckenspråk

Daniel skickade sms igår kväll: Hur går det för lilltecknet? Sover han?

hehehe

Ja, vi var på teckenspråk igår istället för sångstund. Jag är glad att Daniel var med kan jag säga. Kolla tecken, testa tecken, skriva OCH hålla koll på Busungen. Så vi turades om. Stooor yta att gå på för en liten Barsebus. Perfekt! När vi kom hem sov han så hårt att han inte ens hörde när det ringde på dörren trots att det ringde på fem ggr i rad! Då är man nog trött..

Imorse när vi åt frukost så visade Daniel lite tecken för Barse & gjorde med hans hand. Det han gjorde var smörgås, smör, ost, törstig, vatten =) Vi kommer bli bäst på det här. Daniel går verkligen in för det tror jag. Han kanske tom övar i smyg på jobbet?




Jag har ont i ryggen. Äter B&J Phish food. Tycker att jag förtjänar det efter den här dagen.
Daniel jobbar em. Men imorgon och i övermorgon är det fm. Wiiiiie!!! Och imorgon ska jag träffa några kompisar på kvällen. MIN kväll =) I like it! Jag behöver den kvällen.

SKRIVET: 2010-09-06, kl 10:43:30 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

igår, idag & imorgon...

Igår följde jag & Casper med K-B till strutsfarmen på Bondens marknad. Casper tyckte det var kul med strutsar, hundar, kaniner.. så kul att när vi skulle åka hem & han skulle ut från strutsarna blev han sur! Han somnade i bilen på väg hem & sov sen i 2 timmar =) Innan vi åkte dit gick familjen en promenad så det blev mkt mkt utevistelse igår. Härligt! Jag åt strutsburgare igår, men måste dom krydda såå starkt?!

Idag ska jag till vårdcentralen.

2 veckor kvar till 1-årsdagen! Hjälp. Blir nog någon enkel tårta ändå, orkar inte göra nåt annat.

Imorgon ska hela familjen till Prostgården på sångstund. Daniel jobbar em så han vill följa.
På onsdag kanske det blir Myran & på torsdag blir det Myran.
Fredag då? Bada kanske? Någon som vill följa eller är ni tråkmånsar allihopa?!?

Sugen på kokosbollar men vi har såklart inga. Drömde t.om om det i natt. Helt schukt!