SKRIVET: 2009-11-30, kl 11:35:38 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

ny vecka, nya möjligheter



Eller?

Nyss öppnade Lillis en julklapp som han fått av hans kompis Lucas. Det var en body med texten "I´m the winner" :)
Han tackar så mkt!

Han var jätteledsen igår och inget hjälpte. Jag tyckte han borde vara hungrig men när jag försökte ge han bröstet så blev han ännu surare! Sen stod jag upp med honom i famnen. Testade då att ge honom (andra) böstet och då började han minsann äta direkt! Stod upp i kanske en minut, sen satte jag mig försiktigt ner i sängen. Han åt länge så det blev lite drygt att luta sig snett mot sänggaveln och ha foten mot spjälsängen.. ja det blev en rätt konstigt ställning kan jag säga men allt för Lillis! Han somnade nästan i min famn så han blev sur när jag la ner honom, men vad göra? Han somnade rätt snabbt sen ändå, klockan var vid 22. Sen grejade han en del vid 1 så då bytte vi blöja. Sen åt han inte förrän 5.30 :)

Idag har han vaknat och sovit och vaknat och sovit.. hela förmiddagen. Jag la mig bredvid honom ett tag för att få upp värmen då han är varm av sig. Mysigt att ligga där under täcket och hålla om honom. Han har ju bara filt när jag inte är med dock.. som han mer än gärna sparkar av sig :P

Nu ska jag fixa lite käk!

SKRIVET: 2009-11-29, kl 20:45:04 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

pusselbitarna på plats



Nu vet jag vart alla besökare de senaste dagarna kommit ifrån. Coolt om jag får säga det själv! :D
Jag brukar ju inte ha 4-500 precis.. hehe

SKRIVET: 2009-11-29, kl 16:22:09 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

tröttis



Både jag & Lillis är otroligt trötta idag. Eller jag blev trött för en liten stund sen och han har varit trött nästan hela dagen. En riktig tråkmåns faktiskt. Vill ju höra när han "pratar" för fullt.. medans man ibland tycker man får skavsår i öronen hehe.

Nu har han inte ätit sen 12-tiden. Då åt han, skrek, åt, skrek.. typ. Skafferiet öppnade dörren & det rasade ut kan man säga. Då förstår ni hur det är. Kanske borde använda pumpen?

Nej nu ska jag lägga mig bredvid prinsarna i sängen. För nyss hörde jag minsann att han pratade :D

SKRIVET: 2009-11-28, kl 15:14:21 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Polare



Ja, då har man fått hört lite malungsmål idag då. Min farbror & hans fru + dotter var här och fikade. Vi fick lite Polarn & Pyret-kläder, jättefina :)
Dock lär det dröja (eller?) innan han kan ha dom för det var strl 74 & strumporna var strl 19-21 :P
Men vad gör det, han kommer ju kunna ha dom sen. Vi har inte köpt nåt på Polarn & Pyret, jag är för snål och det blir mest att jag vill ha andra kläder från tex Lindex.

Just nu ligger han i soffan och sover. Sååå trött gosse. (Soffan lutar ner mot ryggen så han tar sig ingenstans för den som undrar..)

Men vad ska man göra nu då när Lillis sover?

SKRIVET: 2009-11-28, kl 09:03:23 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

vanan inne



Jag har verkligen blivit van att vakna på nätterna, jag vaknar oftast flera ggr när Lillrumpa sover. Trodde verkligen han skulle vakna vid 6 imorse. Jag vaknade strax före & då höll jag på att ramla ur sängen. Ja, här är det en kille på 2 mån som har makten och får morsan ur sängen inte tvärtom! Jag försökte flytta in honom men direkt lägger han sig i sidled & trycker fötterna mot mig. Till slut ber jag Daniel ta över & ta honom mot sig hehe. Jag kan inte sova om han ligger och "gruffar" eller trycker ut mig ur sängen. Tänk att någon som är så liten (fast han känns inte så liten längre men det hör inte hit..) kan ta så stor plats i sängen!

Fick han att somna vid 21 igår i alla fall. Sen trodde jag att han skulle vakna redan 22.30 men icke. Han rör sig bara väldigt mkt ibland.. han sov till 1 & sen till 8. Skönt att han bara äter en gång på natten. I början vet jag inte hur ofta det var. Då åt han ju oftare på dagarna också. Kändes som jag bara ammade kan jag säga. Daniel lagade maten & jag saknade det så mkt att stå vid spisen! Nu har det blivit ändring på torpet, vi kan hjälpas åt igen :)
Fast Lillrumpa äter ju mkt på kvällarna så då får Daniel göra lite mer. Igår fixade han tacosen tex. Men det är bra för oss att han äter mkt på kvällen, då sover han ju bra :)
Han sover fortfarande kan jag tala om. Jag ska dricka upp kaffet och sen ska jag städa lite.

SKRIVET: 2009-11-27, kl 21:42:34 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Livet...



Vi låg och kramades lite idag, jag & Darling. Så sa jag "Det här är verkligen livet. Tänk vilken söt sak vi har skapat tillsammans" :)

Blev en promenad på eftermiddagen. Och då kom Lillis mössa fram, den höll på att åka av för den låg framför (?) korgen. Helskumt. En handduk (?!) höll på att åka av innan. Så handduken såg jag när vi gått ca 30 min. Mössan trodde Kjell att han tappat på Kupolen när han tog av han overallen förra veckan.. så då fick han en ny Laban-mössa av Kjell. Men nu hitta vi den bruna lurvmössan. Aja, tre mössor gör väl inget. Men väldigt skumt må jag säga. Dagens mysterium, helt klart!

Ikväll käka vi tacos, alltid lika gott! Annars har det inte hänt allt för mkt. Tänkte strax gå och lägga mig faktiskt. Orkade och hann aldrig göra allt jag skulle idag så jag får göra det imorgon istället.

  • Dammsuga
  • Torka golven
  • Byta gardiner i köket
  • Sätta upp lite ljusstakar
  • Tvätta
Sen hinner man väl med att mysa med Lillis också. Så får vi besök på eftermiddagen. På kvällen ska vi till Kjell-Britt & käka :)

SKRIVET: 2009-11-27, kl 13:05:46 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Liten?



Känns som jag inte kan kalla honom Liten längre :(
Nu är han 60 cm lång & väger 5840 g.
Huvudomfång: 39,1 cm

Inte konstigt att man får ont i armarna ibland.

SKRIVET: 2009-11-27, kl 09:16:20 | PUBLICERAT I: drömmar

separationer..



Drömde den här natten om att ett par gjorde slut, en kompis till Daniel.
För någon natt sen drömde jag att ett annat par gjort slut så dom kollade på varsin lägenhet. Tycker inte alls om separationer. Men vad ska det här betyda? Brukar aldrig tyda drömmarna dock..

SKRIVET: 2009-11-27, kl 09:15:00 | PUBLICERAT I: irritation

kaffe-paket



Hur kan det vara så svårt att öppna ett kaffepaket? Det är kanske för att jag är seg och mina fingrar inte vaknat till liv än i och för sig.. det måste vara så!
Nu låter det som kaffet är klart, så snart är jag väl mer människa igen =)

SKRIVET: 2009-11-26, kl 21:19:03 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

helg



Nu har vi helg hela familjen. Mys ♥
Imorgon ska vi till BVC för att se hur lång & hur mkt lillfisen väger. Har inte varit dit sen 2/11 så det ska bli rätt spännande! Han har i alla fall strl 62 nu :)

Fick nästan en chock då min farbror ringde. Och ännu mer chock när han sa att dom (han, hans fru & deras dotter tror jag) kommer och hälsar på i helgen. Tror inte en av kusinerna följer med, han är nog inte så intresserad av oss eller Casper..

Grus i ögonen. Dags att borsta tänderna! NATTI

SKRIVET: 2009-11-26, kl 16:02:09 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

julkort



Idag kom julkorten som vi besällde. Vi beställde två olika. Eller ja, Daniel beställde "flumvarianten" när jag inte var hemma :)

Ointressant: jag fick lov att dricka snabbkaffe idag för att kaffet var slut & jag var såååå trött =(
Men nu har Daniel köpt hem 3 paket bryggkaffe så jag slipper snabbkaffe imorgon.

SKRIVET: 2009-11-26, kl 10:52:33 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

badning



Badade Liten idag. Lite läskigt när man är själv måste jag medge. Men ville göra nåt annat än det vanliga med honom och han "behövde" ändå badas idag. Han låg där i baljan & flinade hehe. Go-fisen :D
Han var så kall imorse när han vaknade. Han som brukar vara så varm. Och efter badet skyndade jag att linda in honom och sen fick han krypa ner under täcket bredvid mig. Ammade lite. Han blev varmare efter ett tag, tack och lov. Sen somnade han & sover fortf :)

Daniel kommer hem på sin lunch om han fortf sover för jag ska & lämna cellprov. Vill inte att det blir som igår med lillfisen. Det är skapligt drygt kan jag säga.

Nu börjar jag bli hungrig. Men hinner inte äta förrän efter bm.. får ta en lussebulle så länge. Tänk så skulle jag vara gravid under amningen, då kan man nästan säga att jag skulle få äta för 3 ;)
Tänk så många lussebullar! :D
Nu ska man ju inte äta för 3 men man kan ju alltid säga det.. hehe

SKRIVET: 2009-11-26, kl 08:59:47 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

övertrött



Åhhh vad jag tycker synd om Liten när han har så svårt att komma till ro och somna riktigt :(
I tisdags på förmiddagen var han sur och ingenting dög. Jag försökte roa honom med allt mökligt. Han fick sitta i babysittern, ligga på fällen & lyssna på elefanten, ligga på mage.. jag pratade med honom hela tiden. Låg bredvid honom i sängen. Så jag honom på mig när jag låg på rygg och han låg alltså på mage. Ögonen stängdes direkt & efter några min sov han!

Igår somnade han i bilen när vi åkte till en kompis. Men han vaknade nästan direkt vi kommit in dit. Sen fick han vara i min famn. Han somnade och sov till och från, i kanske 20 min.
Trodde han skulle somna i bilen hem (ingen lång bilresa men han somnar alltid i bilen) men det gjorde han inte.
Gick ut på en promenad med han vid 19 för jag tänkte att han skulle somna i vagnen och sova vidare inne. Han somnade så fort jag kommit ut med han. Men vaknade så fort jag kom in. Han fick sova i ca 40 min i alla fall..
Sen var han vaken till 22.45!!! Vi hade honom nära, strök honom, bytte blöja, han fick äta osv osv osv.. vaggade honom i min famn och han blev lugn ett tag men somnade inte. Men ja, till slut somnade han ju.

Jag vaknade 4.15 och båda prinsarna sov. Blev rädd då jag såg att lillprinsen låg på mage, men jag hörde ju att han andades och så. Och han ligger ju alltid med ansiktet åt sidan. Men jag flyttade honom till sin kudde som han åkt av ifrån + att han skulle ligga på rygg. Efter ett tag började han "greja" lite & sträcka på sig. Taskig morsa som väckte honom. Ny blöja & lite mat då. Så somnade han om & sov till 7.30..

När han ätit 7.30 hade han svårt att komma till ro men ögonen var stängda så gott som hela tiden. Kisade ibland. La honom på mig och då var han helt lugn till en början. Mysigt att ha honom så. När han tröttnade la jag ner honom bredvid. Höll om honom & så somnade han :)

Nu vaknade han.. bye!

SKRIVET: 2009-11-25, kl 09:19:34 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

härlig natt!



Förra natten var jobbig. Den här natten var härlig :D
Förra natten var Liten sååå bubblig i magen. Han sprattlade massor & tog i för att få ur sig fisar, han sov men jag kan absolut inte sova när han håller på så. Det kändes som jag inte sovit nånting :/
Men bara jag fått i mig kaffe kände jag mig som en ny människa :)
I natt har han varit som vanligt. Åt vid 2, 5.30, 8 och sover än. SÖTNÖT, mamma älskar dig ♥

När han ätit morgonslurken vid 8 låg jag och höll om honom. Han reagerade så fort jag försökte gå upp. Till slut gick det, men vad hände då? Jo jag tappade mobil-fan i golvet så det lät och han reagerade såklart. La en hand på honom och det gick bra =) Puh!
Gick upp och duschade. Sen har jag fått i mig mackor & kaffe. Gött!

Borde ta tag i det här med julklappar också. Drygt. Har köpt 2 och ingen av dom fixade jag så mkt till själv. Den ena beställde jag på nätet & den andra fixade mamma. Caspers polare får den som mamma fixade ;)

Jag tänkte på en sak tidigare. Jag har säkert gått ner 20 kg på 2 mån. Vet inte hur mkt jag gick upp under graviditeten men mkt var det.. :P




ja, snart är det jul och Casper laddar för fullt :)

SKRIVET: 2009-11-24, kl 12:33:27 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

utan karlar...



Ja, vad skulle jag göra utan Daniel? Dom ringde från föräkringsbolaget 4 ggr imorse (jag hade ljudlöst men vaknade av vibratorn såklart..) men jag orkade (läs: vågade) inte svara. Skickade sms till Daniel med numret & frågade om han inte kunde ringa dom. Han ringde dom och avbokade. hehe. Nu slipper jag spela död, oh yes!

SKRIVET: 2009-11-23, kl 20:07:57 | PUBLICERAT I: irritation

säga nej...



Jag har skitsvårt att säga nej. Nu pratar jag inte om att säga nej till vänner utan till försäljare och annat löst folk. Förra veckan (eller om det var förrförra) så ringde en kvinna från ett (stort känt) försäkringsbolag och berättade att en kvinna kommer åka runt i staden imorgon och berätta om deras försäkringar, vilket vi bör vara intresserade av då vi nyligen fått barn. Det gjorde absolut ingeeeeeenting om vi redan skulle ha tecknat en försäkring för det kan skilja maaaaaaaasor mellan olika bolag, ja så mkt som flera miljoner.
Så den där kvinnan ska komma 14.15 imorgon. *gulp*
Varför sa jag inte nej? Vi har en försäkring till Casper och den är vi nöjda med. Eller ja, vi har ju tack och lov inte behövt utnyttja den men den är säkert bra OM det skulle hända nåt.
Åhhhh jag hatar sånt här. Ät mitt bajs va fan!!!!!
Så vad gör man när man inte har nåt nr till kvinnan som ska komma eller någon av hennes polare? Mailade kundtjänst idag men dom visste ingenting om sånt där. SUCK.
Så jag tänker gå under jorden imorgon eftermiddag. Så tro inte att jag (eller vi) dött eller att jag är rädd för henne, jag vill bara inte träffa henne.
Daniel sa att jag får gömma Casper i garderoben ifall jag ska vara hemma om han skulle få för sig att skrika precis när hon står utanför och hon hör honom. Då fattar hon ju att jag är hemma och det vore ju väldigt dumt!


Tur vi har nix så att alla idioter inte ringer hit. Det skulle bli dyrt! Minns förra året, då tackade jag ja till någon j-a rakhyvel och rakblad kom lite då & då. Dyrt skit! Och vi fick maila flera ggr (gick inte att ringa) innan dom fattade. Dom skickade och jag skickade tillbaka och dom skickade och jag skickade tillbaka, typ..


SKRIVET: 2009-11-23, kl 12:32:10 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

framåt



Åh, så mysigt vi hade det imorse jag & Lillrumpa. Vaknade vid 8.10 och han grejade en del. Han låg nära mig. Höll om honom och strök på honom. Sen somnade han om och jag också. Jag vaknade 9 men han sov vidare. Jag låg kvar en liten stund & bara tittade på honom :D
Sen gick jag upp så jag fick nåt i magen.

Lite om hans utveckling...
Under förmiddagen har han "pratat" massor & det har varit full fart, viftat & sparkat hehe.
Ett visst ljud som kommer ur honom låter faktiskt som "HEJ".
När Daniel eller jag ställt han upp och hållt i han har han tagit några steg. Visst är han duktig?
Igår när han låg på skötbädden som är mitt emot toaletten så kissade han. Locket var öppet till toaletten men kisset träffade golvet. Men självklart var det ju meningen att han skulle träffa toaletten, det är ju inte alltid så lätt att styra strålen.
En till sak. Han kan både se ut & låta som en uggla :D
Han blinkar ibland med ögonen så han verkligen ser ut som ögonen & så låter han "oooo oooo oooo" ibland.


Nu ska jag äta upp maten & dricka lite kaffe så kanske huvudvärken försvinner. Det är bara 1/3 av familjen inne just nu och det är alltså jag. Resten är ute på promenad :)

SKRIVET: 2009-11-22, kl 20:23:50 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

bad-tajm



Badat med lillprinsen ikväll, myyyyys :D
Han "simmar" för fullt hehe. Han övar nog inför babysimningen eftersom jag talat om för honom att det börjar när julen är över.. :P

Känns som jag har ont lite överallt i kroppen. Bara jag inte håller på att bli sjuk! *orka*
Har ont i ögonen också.. skumt måste jag säga!

Snart har jag läst ut min bok också. Trist. Har läst lite i en annan bok samtidigt så jag får fortsätta läsa den, något nyttigare bok om man säger så. Handlar om utvecklingen hos barn.

Igår kväll åt jag 5 lussekatter. Eller jag är inte säker, tappade räkningen faktiskt. Daniel såg en aningens häpen ut kan jag säga. Men vadå? Är det gott så är det! Och det handlar om en kort period på några veckor. Och det syns inte på min kropp vad jag vet och det syns absolut inte på vågen. (vågen visar lägre & lägre siffror)
Förra året vid den här tiden åt jag också runt 4-5 lussekatter vill jag minnas..

SKRIVET: 2009-11-22, kl 16:16:16 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

sparande



I fredags var vi till banken och startade ett fondkonto åt lilleman så nu ska vi spara åt han varje månad :)
Han sov hela tiden så han sa inget om vad han ville ha, därför kan han inte gnälla när han blir 18 heller..

Vet inte varför jag inte skrev nåt igår, glömde helt bort. Och jag tänker på vissa saker som jag ska blogga om men sen när jag väl sitter vid datorn har jag helt glömt det.. =/

Idag har jag bakat lite pepparkakor *mys*
Första advent om en vecka! Och snart jul vilket känns lite drygt då det är en aningens svårt att dela på sig. S U C K!

Fick besök av tjejligan idag. Trevligt värre!

SKRIVET: 2009-11-20, kl 10:43:03 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

skratt-attack



Försökte läsa min bok (Ketchup-mamman) samtidigt som jag ammade igår. Gick sådär. Jag skrattade så hela jag skakade vilket gjorde att Lillrumpa släppte såklart :/
Aldrig läst en bok som gjort att jag skrattat så mkt! Den är sjukt rolig :D
Den behövde jag kan jag säga. Nog för att jag är glad, men att skratta riktigt mkt när man läser är så härligt. Och jag vill aldrig släppa boken heller. Vill läsa hela tiden. Men vill gärna ligga i sängen och läsa. Varför ser jag inget i mörkret? Och varför måste jag sova för att orka? Det är nog för att boken inte ska ta slut, ja så måste det vara!

Jag läste Martina Haags böcker för rätt länge sen och dom var rätt roliga men inte i klass med den här!
Daniel börjar nog tröttna på boken för när det är nåt som är extra extra-roligt så bara måste jag läsa det högt också :)

SKRIVET: 2009-11-20, kl 09:24:09 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

hunger



När jag låg i sängen och det var dax att sova igår kände jag hur hungrig jag var. Försökte ignonera mig det gick inte. Magen var tom och jag hade ont i magen t.om.. gick upp och åt några hårdmackor, klockan var 23. Hade rätt ont i magen efteråt men somnade. Var hur trött som helst, konstigt nog.
När jag vaknade tidigt imorse för att Liten var hungrig sa jag till Daniel "oj, magcancern försvann i sömnen"
"Men det var nog så att du hade ont för att du var så hungrig"
Men ok då.. jag kör alltid med att det kan vara det värsta. Men jag springer ju aldrig till doktorn stup i kvarten och om jag går till doktorn så säger jag aldrig att jag tror det värsta.

Nog om det. Nu ska jag dricka lite mer kaffe, äta lite kokta ägg och någon smörgås.

SKRIVET: 2009-11-19, kl 10:45:05 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

film



Kolla vilken hjälte! :)

SKRIVET: 2009-11-19, kl 08:37:22 | PUBLICERAT I: irritation

tjat och gnat



Hade svårt att somna igår. Hade lite svårt att riktigt komma till ro så började tänka på massa skit. Finns en person som irriterar mig en del. Som ger mig press och som tjatar. Fick en klump i halsen igår och tårarna rann till slut. Pratade med Daniel som låg bredvid. Mitt stöd i livet!
Och det känns som det inte är tillåtet att må dåligt ens, att jag inte får gråta. Va fan, jag blev ju nyss mamma. Jag Ska må fint & vara LYCKLIG! Men tro inget annat. För jag är verkligen lycklig och jag mår bra! MEN ibland blir det för mkt och vissa saker är (och förblir?) jobbiga. Jag är inte alls en sån som kan låta bli att lyssna, låta bli att ta åt mig eller låta det gå in i ena örat och ut i andra, tyvärr..

Visst kan folk få ha åsikter, ge råd eller så.. men när samma sak ska tjatas OM och OM och OM igen utan att VI ber om det, då blir jag less!
Det här med napp är det speciellt en person som tjatar om. Daniel köpte runda nappar häromdagen som han tog några ggr den dagen men sen inget mer trots ett flertal försök. Känns som jag har gett upp det där med att han ska ta napp faktiskt. Finns ju barn som inte alls vill ha napp. Se på mig tex, jag hade inte napp och jag överlevde ;)
Och så är det som sagt ett j-a tjat om att han ska sova i egen säng NU, eller helst innan han ens kom..

Äh jag slutar nu innan det blir långt jobbigt ointressant och tråkigt. Det är nåt hela tiden känns det som. JAG ORKAR INTE!!!!!!
Det var i alla fall skönt att prata med Älskling igår. Han betyder så mkt ska ni veta!

Jag känner redan avsky mot julen och den har inte ens börjat. Är det så det ska vara? Det är i alla fall inte så jag vill att det ska vara.

SKRIVET: 2009-11-18, kl 16:24:35 | PUBLICERAT I: irritation

press



Tänkte skriva ett inlägg om vilken press jag känner men jag skiter i det & pratar med M istället.. dessutom måsre jag ta hand om min fina underbara söta son som jag ÄLSKAR!

Puss på er mina vänner!

SKRIVET: 2009-11-18, kl 10:36:59 | PUBLICERAT I: drömmar

spärrat ica-kort?



Härom natten drömde jag att jag blev våldtagen av en 69-årig gubbe på Kupolen någonstans. Sen sprang jag dräifrån och två väktare skulle hålla fast honom tills polisen kom men väktarna var helt värdelösa så han slet sig. Jag satt på en bänk med Daniel och grät när våldtäktsmannen kom gående.
"DET ÄR HAN!" hulkade jag fram och han fick syn på mig så han började springa. Daniel sprang efter och brottade ner honom. Vilken karl jag har va?
När Daniel brottat ner honom tog poliserna över..


I natt drömde jag att Daniel gjort nåt skit så hans ica-kort blivit spärrat, av Ica alltså. Hur det nu var möjligt. Så drömde jag att han börjat snusa igen, i smyg. Han hade köpt en hel (j-a) stock snus! Jag var rasande och skällde. Då kom det fram att han varit otrogen. Då blev jag ännu mer rasande & grät hysteriskt. Sen satt jag hemma hos "Ica-Vicky" och drack kaffe i hennes kök. Där sa jag precis vad jag tyckte och kände nu efter att jag fått reda på att han snattat eller nåt på Ica, att han köpt snus och varit med någon annan...


Kanske därför jag kände mig helt stel och öm i kroppen när jag vaknade? När man drömmer sån där skit menar jag.

SKRIVET: 2009-11-17, kl 21:10:47 | PUBLICERAT I: irritation

irritation



Har faktiskt hunnit läsa 2 sidor i nya boken *wow*

När karlarna åt kvällsmat så fick vi besök. Varför kan aldrig pappa ringa I N N A N ?!?!?
Eller den här gången ringde han innan, på min mobil men hade liiiite svårt att svara då jag inte hade den bredvid och jag ammade & Daniel var inte i närheten..
Så när dom kommit och Casper var mätt blev det min tur att äta. Hatar att äta när folk sitter och bara glor.

Fick en orchidé av pappa med sambo :)
Nu har vi i alla fall 4 orchidéer. Fiiiint :D

SKRIVET: 2009-11-17, kl 17:52:28 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

det är ingen vanlig dag...



Nej idag är det ingen vanlig dag för det är Bellas födelsedag *tjoho*
Eller hur var det nu när man blir så här gammal (host) så är det väl en vanlig dag?

Tillbringat några timmar på Kupolen med Casper, Kjell-Britt och syster :)
Jag fick kläder och en bok, den här av mamma. Så fick jag en jacka av Kjell. Blev en fika också. Så nu har jag för första gången ammat på Kupolen, det ni :P
Jag visste inte alls hur amningsrummet såg ut. Men det var ju tydligen stängt och låst, man fick låna nyckel från ett ställe. Så det var ju helt ok. Fanns micro och annat där inne också :)

Nu ligger det en nakenfis på golvet och sprattlar. Alltid lika skönt & lufta rumpan vet ni.. hehe.
Han ligger på fällen och där har vi lagt "kisskydd" + handduk, verkar skönt iaf. Nu blir han fotad av pappa.

SKRIVET: 2009-11-17, kl 11:04:49 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

blåsan...



(Varning för ointressant inlägg! Ovanligt va? Ja, det är nog värre än vanligt...)

Ja ibland börjar jag fundera hur mkt jag kan kissa egentligen. I natt kissade jag en gång, massor. Och sen imorse var jag tvungen att gå på toa innan amningen, annars hade jag kissat i sängen ^^
Trodde aldrig jag skulle sluta kissa när jag gick på toa!

NEJ jag är inte gravid!!! :P

Men jag försöker dricka mkt så det är väl därför. Måste dricka mkt för att slippa huvudvärk och ammar jag ju. Då ska man äta bra & dricka MASSOR.

Liten sover.. NU liksom. Knas-unge. Får se hur han är idag. Igår var han inte riktigt sig själv. När han suttit i sin babysitter en kort stund tröttnade han, låg på mage ett tag sen tröttnade han, bar han och han tröttnade..

Nu vaknade han.. bajj

SKRIVET: 2009-11-17, kl 09:35:40 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

problemen



Vi har några problem och det är följande..
  1. Få han att somna i lagom tid på kvällen.
  2. Ta nappen! Går det så hänger det i stort sett bara på tur.
  3. Få han att somna på dagen när han bör sova middag. I vagnen somnar han ju på någon minut (han ligger och tittar lite först bara) men inne tar det tid + att han sover inte alls lika djupt, det märks. Och så sover han kanske bara en timme MEN är trött!


  1. Ja, det första.. han kommer ju ändra sig och det vet vi! Men det vore skönt om man kunde justera det lite. Jag är morgonmänniska och går hellre upp 6.
  2. Alla vill inte ha napp men vore så skönt om han tog nappen ju. Det har ju hjälpt honom vad gäller magen för då slappnar han av & man kan höra hur det "sprakar" i byxan :P

Tips och råd, någon?

SKRIVET: 2009-11-16, kl 20:26:31 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

tänder?



Ja, man kan ju tro att Liten redan börjar få tänder. Så mkt som han dregglar och så har han händerna i munnen i stort sett hela tiden. Verkar väldigt tidigt men en av mina "mamma-kompisar" har en son som redan har en tand på G & han är ungefär lika gammal som vår Lillrumpa.
Vi får se om det kommer upp någon tand eller inte, känner inget i alla fall..

SKRIVET: 2009-11-16, kl 11:23:37 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

babysim





Ringde nyss och anmälde oss till babysim. Det står på hemsidan att barnet ska vara 3 månader "men det är aldrig försent med babysim". Daniels kommentar: Men jag har ju aldrig gått på babysim! Kan inte jag få gå så kan du hålla i mig? :D
Tror det blir Casper ändå faktiskt. Han är lite lättare. Och sötare ;)

SKRIVET: 2009-11-16, kl 10:14:50 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

bb-polare



För ett tag sen träffade jag på en tjej som delade rum med mig på BB. Träffade på henne på Kupolen när det var som mest folk där.. lite coolt tycker jag :)
Hon hejade och frågade hur det var.

Nog om det.. för vem av mina läsare bryr sig?

..och snart är man inte rätt ung längre heller. Bajs.

SKRIVET: 2009-11-15, kl 22:20:56 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

söt-babbel



Varit hos mamma & Kjell ett par timmar idag. Kjell bär och bär och bär, typ. Han tycker det är så mysigt med Liten :)
Han fick honom att somna på axeln. Så la han honom i liften där han sov en timme. Varför somnar han aldrig när han är med mig? Alltså inne.. knas-unge! Måttligt drygt faktiskt.
Sen bar mamma honom och la honom på sig när hon låg på rygg. Dom somnade båda två. Mamma snarkade ett tag och det gjorde att Liten sov ännu bättre :P
Det vibrerade väl haha.

Än har han inte somnat för kvällen men det hoppas jag att han gör snart. Jag är faktiskt trött och jag är morgonmänniska.

Jag bakade en mjuk pepparkaka mitt i all stress igår men den blev misslyckad då halva kakan hamnade i ugnen pga att den jäste över och sen sjönk den ihop. Idag bakade jag en ny vilket blev tredje den här veckan så 2 av 3 som blev lyckade är väl ändå bra?

SKRIVET: 2009-11-15, kl 11:11:05 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

8 veckor



Sista dagen den här helgen. Går ju så fort hela tiden. Helt sjukt! Och appropå fort, Lillrumpa blir 8 veckor idag! Har vi haft honom i 8 veckor, är det verkligen sant? :D
Daniel sa förut "...så länge vi haft honom..." det lät som om någon annan haft honom innan men så är det väl inte? Han kom då ut från mig vill jag minnas ;)

Caspers gammelmormor och gammelmorfar har redan åkt hem. Det var inte planen från början och det tycker jag är tråkigt. Hann ju knappt träffa dom :(
Dom åkte hem tidigare för att min morbror med familj från Hälsingland åkt dit min mormor & morfar bor, så dom var ju tvugna att åka hem. Min morbror skulle köpa en till hund. Kunde inte hunden vänta tills nästa vecka?!

Ja, ja.. Grattis Casper som är 8 veckor! :D

SKRIVET: 2009-11-14, kl 17:21:52 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

tuff tuff






Ja, den här dagen kändes tuff. Caspers moster kom 13. Sen kom resten 13.40. Kl var nästan 15.30 när dom gick. Puh! Hur kan man bli så trött av lite besök? Jag fattar inte.. Daniel gick på promenad med Casper när dom gått. Jag la mig och vilade. Somnade till i EN KVART! Kunde inte sova längre fast jag behövde :(
Gick sen upp, orka ligga och bara sega.. värmde en pirog, pumpade ur och så har jag väl bara suttit här. Daniel & Casper är på ingående. *saknar*
När Liten vaknat ska han få äta lite, bada & fotas :)
Min goa prins!! *älska*

SKRIVET: 2009-11-13, kl 21:56:01 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

långt ifall ni orkar läsa



Blev inget mer bloggande igår, men jag mådde väl bättre på eftermiddagen iaf. Skönt så man orkade göra nåt!
Idag har vi varit borta hela dagen. Pappan i familjen var hemma en sväng på eftermiddagen. Jag var borta 9-20 ungefär. Så jag var rätt trött i bilen på väg hem.. skönt att komma hem!

Först var vi till sjukhuset där jag träffade barnmorskan. Hon frågade hur jag tyckte förlossningen gick (super!) och hur det funkar, ja lite allmänt.. hon är så bra att prata med, gillar henne jättemkt! Längtar tills jag får börja träffa henne regelbundet haha. Men det dröjer nog :P
Det första hon sa var "Men vad smal du har blivit! Har du gått ner alla kilon?"
Jag har inte gått ner alla kg för den delen, har 4 kg kvar till inskrivningsvikten och 5 kg kvar dit jag vill. Blir nog inte att väga som innan vilket inte gör nåt. Fast jag anstränger mig ju inte precis. Jag ammar och det räcker! Visst, jag går ibland. Men nog äter jag godis och skit också... :)

Direkt efter bm åkte vi till Grängesberg där Daniels mormor & morfar (och några till) bor. Där ligger Spendrups bryggerier för er som inte vet och ja, det är ju tur dom har det.
Verner & Harriet tyckte det var kul att vi kom. Jag bakade en mjuk pepparkaka igår så den följde med dit.

När vi varit hos dom åkte vi förbi Smedjebacken för att kika på Nisses men det fanns då INGENTING! Så det blev till att åka hemåt. Jag åkte till mamma & Kjell dock eftersom dom skulle få besök av min moster & mormor & morfar. Framåt kvällen kom Daniel dit så åt vi ihop.

Det var nog hela dagen det..
Varför jag är yr och så är nog för att jag fick barn för bara 7 veckor sen (närmare 8 nu anser jag) och att amningen tar JÄTTEMYCKET kraft och energi. Vila vila vila. Citat: bm.

När någon annan säger att jag ska ta det lugnt och lyssna på kroppen tar jag åt mig, men inte annars. Och när det gått en tid, kanske en vecka.. ja då har jag glömt vad jag hört.
Blir jag inte bättre vad gäller att vara yr osv så skulle jag höra av mig. Ska försöka dricka mer, men tycker att jag häller i mig vatten och annat. Och ibland kan jag tro att jag är gravid för jag får kissa så mkt vilket inte är ett dugg kul. Men så blir det väl om man dricker mkt också. Vore bättre om hälften omvanlades till mjölk ;)


P.s Jag har fått pannacotta också mmmm... jättegott.

SKRIVET: 2009-11-12, kl 12:59:53 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

svag



Jag hade tänkt skriva ett inlägg men fick syn på att klockan är för mkt för det. Daniel är ute och går med lillprinsen och när han gått klart ska jag gå ut. Då ska jag bara gå lite kort tills mamma kommer, då ska hon gå med honom. Jag är nämligen för svag för att kunna gå idag. Jag gick ju i alla fall igår.. men idag är jag yr som f*n och det blir värre varje gång jag reser mig. Dammsög lite hemma och då blev jag helt slut. Jag har ingen ork alls :(
Fattar inte vad det är för fel.. blir aldrig bättre efter att jag ätit heller. Suck. Har ju haft det så här ett tag nu. Och sover, ja det gör jag. 7-8 timmar/natt räcker ju.

Nej, vila var det ja! skriver mer senare..

(Förresten, vi fick en leksakskatalog idag. försökte visa Liten men han var inte intresserad. Tur det ändå, annars blir det dyrt om han pekar på ALLT i katalogen.. hehe)

SKRIVET: 2009-11-11, kl 12:44:21 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

oförstående föräldrar



Igår eftermiddag och kväll umgicks jag med Bettan ett tag vilket var väldans trevligt och det tror jag hon tyckte också :)
Hon tyckte det var kul att se Casper också, mig också hoppas jag... :P

Just nu sitter jag hemma hos mamma & Kjell. Mamma jobbar men jag (och Casper) kan ju umgås lite med Kjell. Casper ligger och luftar baken, och babblar för fullt. Den där "mannen" har massor att berätta, om vi bara kunde förstå vad det är han säger :/

En dag till sen har vi långhelg ihop hela familjen & det tycker vi om!!!
På fredag ska jag vara på Borlänge Sjukhus 9.15, sen är det tänkt att vi ska åka till Grängesberg, stan som gud glömde typ.. hehe. Daniels mormor & morfar bor där. Sen står det 2 hus till har jag sett =)
Och så ska vi till Smedjebacken, ännu en håla. Oj oj oj. Vilka byar det finns!

Snart fyller man år också, men vi glömmer det.
Dessutom har jag redan det bästa man kan önska sig! Min underbara familj :)
Älskar er till solen, månen, stjärnorna och tillbaka!!! Ni betyder ALLT & ni gör livet värt att leva


SKRIVET: 2009-11-10, kl 18:19:10 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

syskon-planer...



SKRIVET: 2009-11-10, kl 13:01:07 | PUBLICERAT I: T R A M S

våt mus



Två möss skulle hoppa ut till en sten i ån. Den ena kom dit, den andra tog för lång sats och hamnade i vattnet. Alltså, ju större sats desto våtare mus!

SKRIVET: 2009-11-10, kl 11:22:50 | PUBLICERAT I: T R A M S

julbord...?



I Irak torterar man fångar genom att tvinga dom att äta fläskkött, dricka sprit och ha utomäktenskapligt sex. Här i Sverige kallar vi det julbord med jobbet.



SKRIVET: 2009-11-09, kl 20:10:50 | PUBLICERAT I: T R A M S

ny kompis





Ja, jag har fått en ny mail-kontakt. Det trodde ni inte va?! :)

SKRIVET: 2009-11-09, kl 18:06:23 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

juliga jullistan



Hittade denna juliga lista och snodde den.. Hoppas du snor den du med.. Säg gärna till så jag kan kolla hur din jul ser ut..


• Skulle du kunna tänka dig att jobba på julafton?

Jovisst, kanske inte hela dagen/kvällen dock.


• Bakar du något till jul? vad?

Vissa år blir det pepparkakor och lussekatter.


• Vill du ha egenproducerat julgodis eller köpt?

Hemmagjort är nästan bäst.


• Knäck eller ischoklad?

Ischoklad för det fastnar inte i tänderna!

• Som fönsterprydnad stjärna eller elljusstake?

Elljusstake.


• Vill du ha julkort med brevbäraren eller som e-post?

Brevbäraren såklart!


• Vilka färger har ni till jul?

Rött, Vitt...


• När julpyntar du hemma?

Ljusstakar lagom till advent.


• Har varje julprydnad sin bestämda plats år ut och år in?

Nä, vem minns sånt?


• Vad bara MÅSTE hänga/finnas i granen?

Kulor och glitter


• Har du ett färgtema i granen?

Nope


• Levande gran eller plastgran?

Brukar inte ha någon gran hos mig, tycker det räcker hos mamma & hos svärföräldrana.


• Hur ser din julfrukost ut?

Ingen aning, aldrig ätit någon tror jag?


• Brukar du göra något aktivitet på julafton, t.ex. gå en promenad, spela sällskapsspel osv. ?

Verkligen inte. På julen slappar man och äter gott!


• Dricker ni köpeglögg eller hemmagjord?

Köpes. Bara gjort glögg en gång, kanske man skulle göra iår? :)


• Vilken glögg brukar du dricka på jul om ni köper den?

Blossa.


• Vilken är din favoritjulskiva?

Öhhh ingen aning.


• Vilken är din favoritjullåt?

Shit, det är rätt många. "tänd ett ljus" gillar jag hehe


• Vad skulle du inte vilja vara utan på julbordet, vad är ett absolut måste?

Är inte så förtjust i julmat..


• Nämn tre rätter du lagar helt själv till julbordet?

Har aldrig lagat något till julbordet.


• Risgrynsgröt eller Ris à la malta?

Helt klart risgrynsgröt… Men kanel och massor med socker och mjölk.. annars går det också bort!


• Tittar du varje år på Kalle´s julafton?

Nää


• Vilken snutt är favoritsnutten ur Kalle´s julafton?

Tjuren Ferdinand, tror jag.


• Har ni tomte hemma?

Iår hade vi en tomte hos svärföräldrarna & det var Danne. Han blir nog iår också (för sista gången?)


• Köper du julklappar till många?

Nja det är väl en del...


• Tycker du att det skall vara julklappar till alla eller bara barnen?

Barnen, det är deras jul.


• Roligast att få i sin julklapp?

Något som känns personligt.


• Vad skulle den ultimata julklappen vara till dig i år?

Presentkort.. behöver kläder!

SKRIVET: 2009-11-09, kl 11:17:11 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

ny vecka



Jaha, då var helgen över då. Och den gick fort =/
Men det blev väl så för att fredan försvann eftersom jag var sängliggande. TRÖK!
Lördagen var det som sagt besök hela dagen i stort sett. Igår hände det väl inte så mkt. Var till Kjell-Britt på kvällen. Maja var där och hon blev sååå svartsjuk på Casper. Kjell fick inte vara där hon var för att han varit där Casper var. Jag fick inte ens se åt henne och säga hej då när hon skulle gå.. oj oj oj. Oskyldiga Casper. Han ligger i babysittern och sparkar och pratar en massa hehe. Snart dags att byta på han. Om en timme kommer Danne hem för att gå en promenad med han. Efter att han gått ska jag och mamma gå.
Medans Danne är ute med han ska jag fixa lite smått hemma.. inget märkvärdigt alls.

Ingen som har en liten stuga att låna ut? Alltså modellverision. Inte som man kan bo i!

SKRIVET: 2009-11-08, kl 12:00:15 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

svinen där ute



Är det någon mer som märkt att det verkar vara väldigt vanligt just nu att tro att dom haft svinsjukan? Men det kanske är inne att vara ett svin, vad vet jag.. :)
Själv tänker jag hoppa över, känner mig inte speciellt svinig tack och lov.

Ska dricka upp mitt te & sen ska jag leka med min underbara son :) TJIPP!

SKRIVET: 2009-11-07, kl 19:44:00 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

andras åsikter..



Idag fick vi besök av pappa, Marita & Maja vid 12.30. Sen kom Daniels föräldrar runt 14.30. Det jobbiga en sån dag är ju att det blir svårt att hinna med att äta :/
Dessutom gick vi en promenad när Daniels föräldrar åkt. Daniel fortsatte att gå ett varv till, men jag tyckte det räckte med ett varv för mig.

Har fortfarande ont i armen men det är allt tack och lov.
Och det var en lättnad att läsa och höra att det räcker med EN spruta!

Blir lite less på andras åsikter och hur dom lägger sig i..

SKRIVET: 2009-11-06, kl 18:19:50 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

still alive



Fick ondare och ondare och ondare och ONDARE igår kväll kan jag tala om. Kunde inte somna på kvällen. Casper sov, Daniel låg vaken (för min skull tror jag). Till slut rann tårarna. Jag ångrade mig och hatade mig själv för det jag gett mig in på. Gick upp till datorn. Hade armen i knät och det kändes behagligt. La mig igen och somnade efter 2. Före 3 vaknade Lillrumpa. Härligt! Daniel gick upp och bytte (eftersom jag inte kunde eller rättare sagt ens kan bära honom) på honom, sen fick han äta. Dröjde innan jag vågade testa att ligga på vänster sida men det gick, det gjorde ont men allt för Lillrumpas skull så han får mat och jag slipper mjölkstockning igen.
Vaknade imorse efter 8 (hade sovit från ca 4 vill jag minnas) och kunde inte sova igen förrän 15 :(
Men då sov jag ett tag och sen mådde jag bättre. Hela dagen har jag haft ont i lederna och känt mig allmänt "risig". Bara druckit lite vatten och ett glas blåbärssoppa, aptiten har varit försvunnen. Men vid 17 åt jag en happy meal med extra cheese.

Nu dricker jag gott te och Lillrumpa har vaknat. Sötast i världen <3

Hoppas självklart att det räcker med en dos för jag pallar fan inte en gång till. Jag går hellre igenom förlossningsvärkar kan jag tala om. Nog för att det kommer något gott ut ur det hela när det gäller förlossningsvärkar men ändå. Orka må dåligt. Har struntat i att amma en gång pga brist på ork, då fick han flaska av Daniel istället. Nej, nu får det va nog!

Imorgon vill jag må bättre så vi orkar åka till Säter. (och att jag orkar ta hand om min son!)

SKRIVET: 2009-11-05, kl 19:36:46 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

förresten...



magbilden jag la upp tidigare är tagen EFTER Casper. Så nu vet ni hur man kan se ut en vecka efter en förlossning.. hähä. Men nu är det ju mer än en vecka sen han kom, snart 7 veckor sen närmare besämt.

Och om 1½ vecka fyller jag år.. fast jag tänker knappt på det. Skulle lika gärna hoppa över.

SKRIVET: 2009-11-05, kl 19:35:08 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

vaccin



Alldeles innan jag skulle få sprutan såg jag en liten flicka nästan bredvid mig som såg "lite borta ut" & hennes mamma frågade om hon höll på att svimma. Då vart jag rädd! Ville nästan springa därifrån och strunta i sprutan! Jag har ju varit så skeptisk innan. Men nu har jag tagit den i alla fall och det finns ingen återvändo. Är öm i armen men det är allt.
Men något jag tycker är sjukt är att dom inte verkar kunna bestämma sig om det ska vara en dos eller två! Vårdpersonalen ska egentligen ta sin andra dos imorgon men eftersom det inte är besämt så avvaktar dom. Väldigt förtroendeingivande måste jag säga..

SKRIVET: 2009-11-05, kl 15:03:12 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

frusen



Gick en vända runt sportfältet tidigare idag. Casper fick rulla ett varv till då Daniel har friskvård i skolan idag så då passade en promenad med vagnen fint. Då hann jag duscha, pumpa ur & äta helt alone :)
Under frukosten satt Lillrumpa i babysittern och trivdes. Helt perfekt!
Han brukar dock sova när jag äter frukost, men inte idag..

Men vad jag fryser!!! Hade gärna legat kvar i sängen bredvid Liten och bara myst och kollat när han sover :)
Men kände att jag behövde vakna till liv innan hans mormor & "plastmorfar" kommer.. så kommer ju Älskling hem snart också. Vi ska iväg en snabbis, jag & Älskling. Då får dom vara barnvakt för första gången hehe. Men blir inget långvarit. Jag ska bara vaccinera mig (ja, jag har besämt mig för att ta det ändå.. bära eller brista!) och så kanske vi hyr någon film. Känns som det var längesen & nu ska ju nya Johan Falk ha kommit :D

Nu måste jag göra te! Man blir ju inte direkt varmare av att kolla ut heller.. fråga inte varför jag gick idag. Men dels verkade Casper ha svårt att sova under förmiddagen & han var jättetrött. Dels har jag inte gått på länge. Min kropp behövde ju vila men nu är den nog redo för promenad varannan dag skulle jag tro.

TJIPP!

SKRIVET: 2009-11-05, kl 11:00:40 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

hmm





inte igår precis

SKRIVET: 2009-11-04, kl 17:15:47 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

rasrisk



Men fy fan.. jag är så yr, känns som jag ska rasa ihop eller nåt :(
Gaaaah, mitt huvud alltså :/
Men jag klarade att dammsuga hall, sovrum och kök i alla fall. Daniel tar resten nu. Och jag ska nog ge Lillis mat eftersom han sket ur sig ett rejält lass nyss.. då brukar han vilja äta igen :P
Sen ska vi äta också. Jag ska äta vårrullar, känns som det var längesen.

SKRIVET: 2009-11-04, kl 16:40:09 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

härliga barn



Maja ramlade här utanför när dom varit här och hälsat på. Det berättade hon för farmor...
-Jaha, vart slog du dig då?
-På asfalten!
-Men var på kroppen?

hehehe

SKRIVET: 2009-11-04, kl 15:56:11 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

babysitter...



Hans babysitter som han fick förra veckan lät illa, det var fläkten som gjorde så det "snöade" som lät illa. Åkte då till Barnens Hus idag med Kjell. Var nästan nervös innan haha. För den lät inte illa jämt, men tillräckligt för att jag skulle klaga då den var dyr. Men det var inga problem, fick en ny. Dock snöar det inte i den men det är lite musik och så i alla fall :)
Och snöa kommer det ju göra ute i flera månader, tror vi ser snö så det räcker och blir över! :P

Annars har det inte hänt så mkt. Var en jobbig natt, Lillis hade problem med magen :(
Jag & Darlo masserade och försökte hjälpa på alla möjliga vis men inget hjälpte våran Lillis. Stackarn :(
Och vi är ju nästan bortskämda med att få sova 3-4 timmar * 2/natt så då blir man trött när det blir så där. Men bara man kommer ur sängen & upp på fötter så är man inte lika trött i alla fall. Skönt!

Nu väntar jag på att Älskling ska komma hem. Bara för det så satte han nyckeln i låset :)

SKRIVET: 2009-11-03, kl 11:58:12 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

iskall



Fryser så mkt nu och har iskalla händer :(
Ville nästan inte ta i Casper när han vaknade för ett tag sen. Men var ju tvungen eftersom jag skulle byta på han. Sen la vi oss i sängen så han fick äta. Strök han en massa så jag blev lite varmare, han är ju så varm hela tiden. Gosbebis :)
Han somnade efter maten så jag har ätit. Tror jag ska dammsuga lite nu. Och diska sen. Får tappa upp hett vatten. Annars får jag tappa upp badvatten och ta med han hehe. Men jag tänkte spara badningen till i eftermiddag för då kommer hans "moster" hit, hon skulle nog bli jätteglad om hon fick bada han :)
Hon hade sagt till mamma sist att hon fått byta blöja och det var så kul eller nåt hehe.. hon älskar ju barn så :D

Älskling, kom hem och värm mig ;)

SKRIVET: 2009-11-02, kl 21:01:07 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

kurvigt



Glömde ju berätta nya längden och vikten. Nu är han 55,5 cm lång & väger 4805 g. Och han följer kurvan bra, fick det också :)

//Stolta morsan som är skittrött och därför skippar mer tv ikväll. Går och lägger sig och myser istället :) TJIPP

SKRIVET: 2009-11-02, kl 19:41:23 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

fullspäckat



Idag har det varit fullt upp från 12.30 kan man säga.. Daniel kom hem vid 12. Sen åkte vi iväg till BVC för att väga & mäta + träffa läkaren. Läkaren lyssnade på hjärtat, kollade höfterna osv. Han blev skitsur när hon kände på höfterna :/
Direkt efter det åkte jag & Lillrumpa till Skrb. Var hos Kjell-Britt ett tag. Där låg han på en handduk i sängen i gästrummet och luftade rumpan hehe. Han kissade 2 ggr på deras överkast men det blev Kjell nästan så glad över att han kunde ha ramat in dom bitarna :P

När jag vart hos dom gick jag bort till Linda & hennes lilla R :)
R var det minst sagt full fart på!

Lillrumpa har knappt sovit nåt under dagen, knasunge. Han somnade såklart i vagnen när Daniel gick en promenad med han på kvällen.

Jag var så jävla hungrig när jag kom hem ikväll vid 17.30-tiden så jag var tvungen att äta en bulle.. tar ju ett tag med potatisgratäng tyvärr. Men gott blev det =)
(blev inte att vi åt det igår nämligen..)

Nej nu lär jag ta hand om Lillrumpa, dags att amma tror jag minsann.. så ska vi se på Ullared (jag & Lillrumpa, Daniel skulle nog ALDRIG se sån "smörja")
Efter det Matakuten.

...en till sak. Fick höra idag att jag (läs: min kropp) är helt normal. YEEEEEEY!

Imorgon kanske det blir ÖF.

SKRIVET: 2009-11-01, kl 20:47:13 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

typiskt..



Jag har inte haft ont i magen på hela dagen & pustade ut, men så kom det nu på kvällen.. och det känns i ena låret. Suck.

Snart ska jag gå och lägga mig. Väntar bara på att programmet ska ta slut.. sen ska jag krypa ner bredvid mina prinsar *kärlek*

SKRIVET: 2009-11-01, kl 15:15:53 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

besök



Idag kom både farmor & mormor hit för att träffa sitt barnbarn. Hans mormor såg ju honom igår dock.
Mormor är ute och går med honom, borde komma snart. Han sover så gott i vagnen :)
Eftersom jag har ont och får skitont av att gå så får jag stanna hemma. Daniel gick själv på förmiddagen.

Jag var lite orolig för hur natten skulle bli eftersom han somnade 19.30 igår. Men det gick strålande! Han åt 1 och somnade om efter en liten stund. Sov till 5 och då var han vaken ett tag. Låg och vevade med armarna likt en propeller och viftade med benen.. men när Daniel höll i hans fot så somnade han hehe.
Så sov han till 8.30 :)
Då åt han igen och somnade om. Jag gick upp när han ätit frukost för jag får för mkt sömn annars. Undra hur länge risken finns att man kan få för mkt sömn..

Nu ska vi tydligen höra på AIK-fotboll på radion *ehrm*

När Casper kommit hem vill han säkert äta. Hoppas jag hinner göra en paj jag tänkt göra bara. Den ska jag spara. Blir en köttfärspaj. Till kvällsmat blir det potatisgratäng och (quorn)ostsnitzel. <--- kan aldrig lära mig den rätta stavningen och vem orkar googla?