SKRIVET: 2010-06-29, kl 12:38:38 | PUBLICERAT I: T R A M S

vatten vatten, mera vatten!

Mår inte alls bra idag :( Tvingade upp Danne för en stund sen & då har han blivit väckt x antal ggr (han har jobbat natt) men det är väl nåt man får räkna med när man har barn, visst?
Jag är sååå yr & det känns till & från som att jag ska svimma. Lätt att fixa allt med Casper. Mm eller hur. Suck. Häller i mig vatten men det hjälper inte =/ Va fan?!

SKRIVET: 2010-06-28, kl 20:14:08 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

tjejleksaker?

Var till pappa & hans sambo idag. Hade inte varit dit på 2 mån.. och han har inte varit hit. Så han har alltså inte träffat Casper på 2 mån!
Tog hem lite leksaker jag haft som liten, bla en boll från tupperware där man stoppar in olika former i hål, ett baby-piano och lite annat :)

Fanns mkt kvar men det är inget han kan leka med nu. Köpte en lära-gå-vagn idag. Han gick nåt steg med den :P
Sötis!

Liiiiite irriterad på en viss person, det måste jag erkänna..

SKRIVET: 2010-06-26, kl 21:16:41 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

nu var det hjul igen

Ska strax gå och lägga mig. Är såååå trött! Gäsp gäsp gäsp.

Har väl inte hänt allt för mkt idag. Blev kycklingpaj till lunch, väldigt mättande & gott.
Danne har jobbat em. Jag & Casper var ute runt en timme på em. Skönt. Casper hade ingen lust att sitta i vagnen men vi satt i gräset istället & då var han hur nöjd som helst. Det roligaste var att pilla på hjulen (känner du igen det Sandra?) & pilla på reflexen :)
Så åt han lite bananbitar & rån.

Ikväll duschade & badade jag & Casper. Men liiiite drygt när han bara ställer sig upp hela tiden. Får hålla i han & vara nervös ifall han slår sig :/

Imorgon ska vi nog till badhuset, jag & Casper. Pappan i huset jobbar em & han hinner nog inte följa. Kul ska det bli =)

SKRIVET: 2010-06-25, kl 19:29:24 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

misömmä!

Ja, idag har vi firat äkta midsommar i Dalom =) Först var vi (jag, Casper, K-B & Donna) till Gammelgården runt 10 och band kransar. Fanns blommor att ta. MYCKET folk! Och mkt amerikaner, en tant från Amerikat ville ta kort på Casper hehe. Snart är han med i New York Times, med krans på huvudet =)
Vi hade lite picknick där. Sen åkte vi till Skräddarbacken. Kjell & Donna åkte tillbaks till Gammelgården till 14. Casper var så ledsen så ledsen & han var inte ens nöjd när man bar honom. Han hade då sovit en timme. Jag, Casper, Daniel & mamma åkte till Gammelgården runt 14.30. Casper fortsatte att vara ledsen alternativt gnälla. Vet att han har en tand på G. Och den har kommit fram mkt mer bara idag! Ett tag senare vände allt & han blev en go & gla unge som charmade alla =)
Såg när dom reste midsommarstången men någon dans blev det inte för det kändes alldeles för långdraget för det. Men nästa år ska Casper få dansa, det lovar jag. Helst skulle han ha haft folkdräkt också. Många som hade det idag, många barn med dräkt också. Sååå sött ju!

På kvällen åt vi Sellnäsplanka. Gött gött! Men det känns som jag ätit hur mkt som helst.. rullar väl fram snart :P

Det hade gått bra för Danne att jobba i natt också, han jobbade ju först fm & så sov han knappt 2 timmar innan nattpasset. Vissa suckar om dom måste jobba när det är midsommar/påsk/jul/nyår/fasters födelsedag osv.. men jobbar man tex inom vården är det nåt man får räkna med! Och samma person kan inte vara ledig varje år när det är julafton oavsett om man har familj. Sluta klaga & byt jobb! Eller jobba & njut av pengarna =)
Sen kan man inte vara ledig så fort det är nåt speciellt heller, tex jul eller mamma fyller år. Vem ska då täcka upp? Var glad att ni har jobb gott folk.

SKRIVET: 2010-06-24, kl 14:02:35 | PUBLICERAT I: T R A M S

festival

Såg dom första 3 camparna idag. + att det tydligen är en som redan satt upp sitt tält & grillade. Vad gör dom här redan?! Det börjar på måndag.. och musiken börjar NÄSTA torsdag.

SKRIVET: 2010-06-23, kl 21:27:13 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Mamas

Hemma från mammaträffen. Vi satt på en uteservering i 3 timmar =)
Skönt i solen, god mat (god cola). Så mkt har vi aldrig tidigare kunnat prata pga barnen.. :P
Vi är ju ett gäng också så det är liiiite svårt i och med att det alltid är nån/några som gnäller eller skriker, nån försvinner iväg, nån ska sova osv osv.. full rulle. Aja, var en väldigt trevlig kväll & jag hoppas det blir fler ggr både med & utan barn =)
(med barn vet jag att det blir iaf)

Det är nog pensionärsvarning på mig men jag ska snart gå och lägga mig. Tror jag fått lite färg på mig idag förresten. Känns så iaf.

Idag hade dom frågat Danne om han kunde jobba längre imorgon. Han jobbar förmiddag. Men dom hade glömt att han ska jobba natt också. Han jobbar 6-14 och 22-06. Han ska väl sova nån timme där emellan så att jobba lite eftermiddag skulle bli svårt :P

Nu har dom satt upp staketen till campingen utanför oss. Men det går än så länge att komma hem till oss utan omvägar. Minns inte hur det var förra året..? Om ca en vecka är stan full med folk. Oj oj oj. Lite kul att se alla men jag tycker fortf att dom ska flytta festivalen!!! Det finns åkrar ffs! "Men det ska vara en stadsfestival". Varför då?! BARA FÖR ATT?! //Surkärring #2

SKRIVET: 2010-06-22, kl 21:20:08 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

morfar..

Och så tänker jag extra extra mkt på morfar just idag som ligger på sjukan i Mora :(
Han har syrgas för han har svårt att andas. Antingen lunginflammation eller nåt med hjärtat.. (han har svagt hjärta). Han har feber osv osv. Älskade lilla morfar ♥

SKRIVET: 2010-06-22, kl 20:03:12 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

stånk

Idag har vi varit på avslutning för Myran på gammelgården. Toppen väder & mkt folk. Runt 30 barn + föräldrar. Vissa barn (som Casper tex) hade både mamma och pappa med sig :P
Vi fikade, tog kort (Casper hann kladda på linsen, förgrymmade onge! men vi har ju rengöringsgrejs), Casper lekte men åt inget gräs. Så tittade vi på dom långhåriga kossorna med jättehorn. Tror Casper tyckte det var häftigt när dom sa MUUUUU :)

Efter gammelgården åkte vi till Kjell så han fick lite sällskap och vi slapp laga mat. Casper åt och somnade, sov i 1,5 timme. Vi fick köttfärsbiffar med fetaost. Gött!

På vägen hem gick vi in på ica och handlade lite frukt. Casper fick åka kundvagn (muppigt värre, häftigare med korg ju). När vi kom hem lagade jag mat & Danne dammsög. Casper följde efter. Danne hjälpte till lite med maten också & då ålade Casper runt i köket. Kul kille som är nöjd med att dra i gardinerna, typ. Huvudsaken maten blir gjort!

16.30 gick jag bort till Myran för att hjälpa till med städningen. Var inte många föräldrar där kan jag säga. Dålig stil! Sofie var i alla fall där så vi hann prata en hel del vilket gjorde städningen mkt trevligare. Vi blev bjudna på mat också =) Kom hem 19.00. Nån min senare somnade Casper..

Liiiiite trist att jag ska vara borta imorgon kväll också men men.. sen är jag hemma på kvällarna igen för Daniel jobbar. Tråkigt att Daniel bara varit ledig 2 dagar. Men jag ser fram emot Sthlm! (och vintern)

Jag hade planer för kvällen. Torka golven b.la. Kanske förbereda någon mat inför imorgon. Jag har inte gjort någonting! Jag är såååå TRÖTT & har ont i min stackars rygg =(

SKRIVET: 2010-06-21, kl 12:51:24 | PUBLICERAT I: T R A M S

bajs och juice?


SKRIVET: 2010-06-20, kl 20:10:51 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

kvällspromenad

Gick en kvällspromenad idag, så härligt väder ju. Och det gäller att passa på när Daniel är hemma. Om jag vill gå själv alltså. Ibland är det skönt också. Tog med mig lurar men dom åkte ur öronen hela tiden så det fick bli promenad utan musik :)

Imorgon är det sista dagen på Myran, på tisdag är det avslutning på Gammelgården. Hoppas det är fint väder då. Annars vet jag inte vad som händer under veckan.. midsommar på fredag. Så vad händer då? Ingen aning. Danne jobbar fm torsdag, natt torsdag-fredag.. (galet? JA!) och så rullar det på. Vi har iaf måndag & tisdag ihop den här veckan. Och så har vi ju tid tillsammans när han slutat eller innan han börjar. Gäller att ta vara på dagarna!

Skulle ha gjort köttbullar men känns som klockan är för mkt. Och är lite yr. Och trött. Så jag orkar nog inte =/

Längtan längtan längtan!

SKRIVET: 2010-06-18, kl 11:00:39 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

skrattfest

Jag låg vaken 2-3.30 i natt. Kunde inte sova & jag fick räkna dom jävla fårskallarna LÄNGE! 4 hörde jag Casper. Han skrek till (inte ledsen) men blev tyst på en gång.. gick dit. Lyssnade utanför dörren, fortf tyst. Öppnade försiktigt. Busen låg på tvärsen i sängen och jag vet inte hur han hade benen. Han halvsov så jag tog in honom till mig, för jag ville mysa ♥
Han somnade på en gång men det gjorde inte jag.. När Daniel hade kommit hem från jobbet så låg Casper i mitten. Han pratade lite i sömnen. Så flinade han & Skrattade i sömnen. Hjärtat smälter! När han var helt vaken (7) så sa jag god morgon & då fick jag världens leende till svar :D

Farfar hämtade Casper imorse. K-B & B-E slåss nästan om att få ha han höhö. Vi hämtar Casper i eftermiddag :)

SKRIVET: 2010-06-17, kl 19:26:35 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Buzzador

Idag hämtade jag ut ett paket från Buzzador med babyolja att testa samt dela ut.
Innan har jag fått testa Drikki (som Casper älskar!) & Sensodyne. Drikki tycker jag är ett toppen mellanmål för det går att ha med sig & behöver inte förvaras kallt. Snabbt att ta fram & bara dricka. Perfekt när han varit trött efter babysimmet :)

"Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.
Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.
När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det via mail."

För att registrera er använd den här ----> länken är ni gulliga :)



Ni får se en kass bild på Barse-bus. Jag glömde ju ta bort tomma förpackningen :/

SKRIVET: 2010-06-16, kl 21:31:07 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

toppendag

Det var jättetrevligt hos Jessica & Moa idag. Sandra & Idun var också där :) Sååå små dom är dom där töserna! Hihi. Moa som är 1,5 mån & Idun som är 4 mån. Tänk vilken skillnad nu. Jag kan slänga med Casper hur som helst, typ. Han tokskrattar när man kastar upp han i luften :P
Han var verkligen i form idag. Han pratade hur mkt som helst & skrattade. Skrek gjorde han också, han får till nåt ljust ljud. Sa till han att han hörs i hela Gagnef. Då tokskrattade han. Haha. Älskade "lilla" trollunge vad du är go! ♥
När vi åkte därifrån somnade han ganska snabbt. Försökte få han att sova vidare i vagnen men det gick inte alls. Och inne var det svårt. Han var såååå trött. Så trött att han grät och kom inte till ro. Fast vi låg bredvid honom. Så Daniel la han i sin säng & då somnade han till slut. Drygt att vara ute i värmen och kräla omkring i gräset.

Blev aldrig av att vi la bebisarna bredvid varandra & tog kort. Lite synd, hade varit kul att ha.

SKRIVET: 2010-06-16, kl 20:53:52 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

egen

Jag är inte som alla andra jag. Jag följer inte en enda serie. Idag känns det som halva världen tjatar om att det är säsongsavslutning på Greys. Jag har nog aldrig ens sett det?
Jag har aldrig ätit Ben & Jerrys. Jo, sån där styckeglass från GB-boxen. Förra året var ok, detta året näää.

Så, nu vet ni det. Stängde precis av Caspers dator. Den låter för mkt. Varför stänger han inte av den när han lämnar den? Kan ju inte stå på jämt. Måste lära honom det!

SKRIVET: 2010-06-16, kl 10:15:08 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Playtime

Casper sover & sover & sover. När han vaknat skulle han ju få mellanmål & sen skulle vi åka. Trodde vi skulle vara på väg nu.. aja, vi kommer när vi kommer. På herrgården bjuds det på Spagetti & köttfärssås. Älskart! Och hungrig är jag. Jag är jämt hungrig för den delen. Kände hur magen kurrade i natt. Men jag kan ju inte äta på nätterna.

Daniel sover också nu. Tyckte han kunde passa på att sova. Han har 4 nätter framför sig. Sen friiii i 3 dar.

Solen lyser! Trött är jag.. låg vaken i natt. Receptet för att somna om: varm mjölk med honung och sen räkna får. Så fort jag tappar bort mig i räkningen måste jag börja om, börjar jag tänka istället så måste jag börja räkna från ett får. Till slut blir jag så trött att jag somnar =)

Bara Casper vaknat så ska vi åka. Blir playtime med barnen i Djurmo =) Lilla Moa snart 2 mån & så Lilla Idun som är 4 mån. Snacka om småglin säger Casper!


SKRIVET: 2010-06-15, kl 20:48:22 | PUBLICERAT I: T R A M S

en tjej?!

Jag köpte jordgubbar utanför ica idag. Så sa tjejen så självsäkert "Det är en tjej va?" & tittade menande på Casper i vagnen.
"Nej"
"Nehe..öhh..vad heter..han?"


Säkert bara för den röd/vit-randiga mössan.

SKRIVET: 2010-06-15, kl 08:20:15 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

princess

Jag har sovit som en liten prinsessa i natt. Vaknade strax före 6.30. Var megasuperduperjättekissnödig! Trodde jag skulle kissa på mig innan jag hann sätta mig t.om.. Sen lyssnade jag utanför Caspers dörr & jag tyckte det lät som han flåsade (=kröp runt). Öppnade försiktigt dörren & kikade men han låg på sidan. Han halvsov nog.. kort stund senare hörde jag honom så då fick han komma in till oss & mysa ♥

Just nu diskar karlarna. Eller, den ena diskar & den andra plockar med bestick i en låda. Jag väntar på att kycklingen ska tina så jag kan laga mat åt Casper :)

Idag ska vi till Myran & på eftermiddagen Kupolen :)

SKRIVET: 2010-06-14, kl 20:42:02 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Genus, javisst!

Förmiddagen tillbringade jag & Mr Bus på Myran. Trevligt trevligt men han blev snabbt trött så vi gick hem efter runt 1 timme tror jag.

Jag & Casper gick senare en promenad till Skrb idag. Vi gick förbi stan först, tog lite mer än en timme & då gick jag fort. Var t.om en kille som sa det till mig idag "vad fort du går".. what?! Jag går alltid fort, i alla fall om jag är själv =)
Mutade Casper med leksaker, mina nycklar, rån, vatten och..en skatt! Vad skatten var får ni inte veta. Bara ni som har en blogg & om ni frågar :P
Han gillade skatten. Höll på med den en hel del & smakade på den. Nog för att han smakar på det mesta men ändå.

Hos K-B i Skrb fick han syn på symaskinen. Vilken upplevelse för någon som är 9 mån minsann =)
Han blev helt till sig när den lät. (K/B trampade medan han drog ner en grej, så han trodde att det var han som gjorde) & så lekte han med lampan till symaskinen. Mkt roligt minsann!
Men han har ju nån traktor, bil osv.. dags att tänka GENUS. Han måste ju leka med dockor, lära sig sy, ha klänning osv.




Tänk på att jag inte menar allvar alla gånger.

SKRIVET: 2010-06-14, kl 08:42:28 | PUBLICERAT I: Listor

dagens jobbiga

1. Jobbig natt. Lillis vaknade & var jätteledsen redan 23, så han fick sova med oss. Och han ville bara ligga mot mig ♥ Så jag höll om honom men sen har han tryckt in mig i väggen ett antal ggr.. Eller, jag har väl flyttat mig i sömnen & han har flyttat efter. Sötis! Vi har nämligen ställt sängen mot väggen ifall bara en av oss föräldrar ligger i sängen med honom. Kan han ligga innerst & inte ramla ur.

2. Vår mixer håller på att ge upp. Vi har mixat för mkt mat & fel saker :(

3. Ser inte direkt fram emot att Danne ska jobba 4 nätter. Först två eftermiddag. Hellre eftermiddag, det är rätt gött faktiskt. Så det är eftermiddag idag & imorgon, sen 4 nätter.

4. Jag är trött & kaffet hjälpte inte =(

SKRIVET: 2010-06-13, kl 10:01:40 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

vuxendricka

Är jag & min karlslok dom enda som inte dricker alkohol när vi går på restaurang? När vi beställde dessert sa servitören "och till det dricker man cola?". hehehe.
Jag vill inte ha. Jag tycker vin är äckligt (när jag drack vin för några år sen blandade jag ut det med cider, det säger väl en hel del?) & vägrar därför alkoholfritt vin "för att det ska se bättre ut".

Lillis åkte till "dagis" redan 7.30 imorse. Då hade han varit vaken i 2 timmar. Men jag vaknade av Daniel. Lillis ville inte ens mysa, han bara kröp runt i sängen & hittade ett halsband med min gamla bola (sitter fast på en lampa) som han lekte med. Eller, det leker han med varje dag :P

I eftermiddag är det kalas. Hurra hurra hurra vi får smörgåstårta! =)

SKRIVET: 2010-06-11, kl 11:02:57 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

tänder

Apropå tänder. Jag har aldrig haft ett enda hål i mina. Det ni!
(och Lilla C har en tand som han aldrig haft hål i)
Förresten så har han tår också, hela 10 st! Hur många har du?

Om jag skulle borsta bort sovruffset kanske?

SKRIVET: 2010-06-11, kl 10:28:29 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

knasdag

Hörde Casper strax före 5.30 så Danne gick och hämtade honom, han var påväg ut för att åka till jobbet. Casper fick välling men somnade INTE om.. gaaaaaaah! Fast jag får väl vara nöjd ändå, han sov ju 11 timmar. Men trött var han egentligen. Gnuggade ögonen och gäspade. Gick upp och var inte uppe länge förrän han klagade. Vi la oss och myste i sängen. 7.30 somnade vi om. Jag drömde en hel del. B.la att vi sov hela dagen hehe. 9 vaknade vi. Skippade gröten idag. Han fick banan och passionsfrukt istället. Han fick en passionsfrukt. Så fanns det bara en till. Den fick han dela med sin mamma :) Jag älskar passionsfrukt!
Igår fick han avokado för första gången & det gillade han. Utmärkt!

Nu leker han med en av Dannes böcker. Läser? Njaa det vette sjutton.. om jag ska ta den ifrån honom? Det som inte Danne plockat bort får han skylla sig själv om det blir förstört. Om det inte är nåt farligt då, då tar jag bort det. Men bara för Caspers skull jag plockar bort grejer. Elakt? Alltid!

Dagens planer: Babysim! Har anmält oss till i höst också, då blir det steg 3. Yay! Om ett år simmar han säkert =)
Morgondagens planer: Malung hela dagen.

Har sagt åt Danne att jag vill att vi lånar Filip en dag, utan föräldrar och utan farmor. Så han skulle fråga :)
Filip har så kul med Casper. Bara Filip blivit av med gipset skulle vi kunna gå och bada. Annars får vi ta det en dag när det är fint väder. Då funkar ju Leksand sommarland.

SKRIVET: 2010-06-09, kl 20:20:49 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Förlovning

Vi har förlovat oss, igår i Tällberg! ♥ Varför just igår? Ja, varför inte?
Älskar dig älskling!

Vi hade det underbart i Tällberg. Badade bullepool, åt gott, myste :)
Imorse åt vi frukost länge. Gott gott! Sen åkte vi och hämtade Lillis. Han var saknad!

Idag har vi testat nåt nytt som Santa Maria lanserat, Fish Taco Spice Mix. Betyg: 5/5. Så det borde ni testa gott folk.

Har länge tänkt köpa en cykelsits till Lilleman men det har inte blivit av. Idag blev det av. Hittade en hjälm också :) Nu måste jag hitta en hjälm åt mig själv också.. nog för att han är liten men ändå. Ska han ha hjälm ska väl vi föräldrar också ha det! Sen ska jag fortsätta min kampanj "ska Casper ha hjälm ska farmor ha, ska morfar ha osv osv".

SKRIVET: 2010-06-08, kl 13:00:56 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

ihhhhh

Kramat sönder Lillis - check
Pussat Lillis hej då - check
Packat - check
Börjat sakna Lillis - Check

Hörs imorgon!

SKRIVET: 2010-06-07, kl 12:18:45 | PUBLICERAT I: Listor

Längtan

Min lilla Längtan-lista

Imorgon ♥ - Tällberg
Fredag - till Jessica & Moa :)
V. 28 - Sthlm!

Edit: Jag & min hjärna.. jag säger då det! Det är ju simning på fredag! ÄRTHJÄRNA =(

SKRIVET: 2010-06-07, kl 11:15:59 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

som en karusell

Nyss kommit hem från Myran. Vi var där i 2 timmar. Träffade b.la Dylan & hans mamma där :)
Efter Myran hämtade mormor Lillis.. lika bra för han ska ju äta lunch & sen sova. Och vi ska iväg till Falun.

Jag är fortf yr! Varit det hela morgonen.. jäkla skit. Dryg är det i varje fall.

SKRIVET: 2010-06-07, kl 07:13:58 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Imorgon...

Åhhh vad jag skönt jag har sovit i natt! Och inte vaknade jag 5.20 heller. Eller som igår kl 6.. Har ju fått för mig att vakna före Casper.

Dagens planer: Städa, handla, Neurologen, hämta Lillis (Danne följer med till läkaren nämligen)
Morgondagens planer: Lämna Lillis, åka till Tällberg ♥

Igår missade vi visst ett bröllop i Sthlm. Caspers kusin Lill-Eric döptes men eftersom det inte är min släkt och Daniel jobbade hela helgen så åkte vi inte dit. Hade vart kul att se när dom gifte sig & så men men.. man kan inte vara med på allt. Hoppas få ett annat bröllop i Sthlm framöver. Allt beror på en viss Björn ;)

Nu ska jag gå och lägga mig en stund igen.. Tjillevipp! (Kjell säger att Lillis är en riktig Tjilevipp ibland, när han busar vid matbordet t.ex..)

SKRIVET: 2010-06-06, kl 09:39:15 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Omedvetet...

Blev en omedveten bloggpaus, om än kort.. hoppas nån har saknat mig :P


Så, vad har hänt sen sist? En del men ändå inget. Hmm. Mormor har varit inlagd på sjukan & ska vidare till Uppsala så småningom. Hon är hemma nu dock.

Igår var vi på Bruksfestivalen som Järnbruksklubben Metall (b.la) ordnar. Toppenväder! Lille busen fick iaf sitta på kanten av en hoppborg, sen sov han i vagnen en timme. Jag testade bågskytte ;)
"Är det säkert att det var första gången? Har du aldrig testat innan"
Ungefär så lät det efter att Casper kommit på förlossningen :D

Igår kväll började Danne redan 19 för det var nån som behövde gå tidigare från skiftlaget som var innan. Han var ju inte tvungen men halvt som halvt abretsnarkoman (?!) säger han ja till allt.. på både gott och ont.
Tycker det är trist när han jobbar natt faktiskt. Förmiddag är bäst. Lätt! 06-14 är hur skönt som helst :)

Tänker på dig mormor
(och dig också Monca såklart)

SKRIVET: 2010-06-03, kl 21:49:42 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Tokungen

Det blev en bra eftermiddag & kväll också. Jag & Lillis var till Almas. När vi kom hem var det hög tid för kvällsmat, då fick han smaka moussaka. Han åt hur mkt som helst. Att inte hans mage exploderade är för mig ett under.. Sen busade vi & myste resten av kvällen. När vi låg i sängen åkte min tröja upp. Så fick han till pruttljud på min mage. Så tittade han upp mot mig & skrattade :D
Tokunge! ♥
Så har jag läst tre böcker för han idag. hehe. Det går jättebra när han är sömnig för då ligger han helt still och vill inte knöla sönder sidorna eller äta upp hela boken..

SKRIVET: 2010-06-03, kl 21:46:46 | PUBLICERAT I: Recept

Grönsaksgratäng

1 dl riven zucchini
1 dl riven palsternacka
1 dl riven sötpotatis
1 dl riven ost
1 dl grädde
½ dl vatten
1/4 vitlöksklyfta

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200C
2. Riv alla grönsakerna fint. Riv även vitlöken på finaste rivet.
3. Blanda osten och grönsakerna väl. Lägg allt i en ugnsfast form.
4. Häll på grädden och vattnet.
5. Gratinera i mitten av ugnen i ca 25 min och servera.

Källa: Josses barnmat - Josefine Haamer von Hofsten

SKRIVET: 2010-06-03, kl 13:50:23 | PUBLICERAT I: Recept

bananplättar

Nej, blodpudding var nog ingen höjdare. Så han fick lite bananplättar istället, som jag också skulle äta. Jag tycker det är skitgott! :D

Bananpannkakor
1-2 st mogna bananer
1½ dl dinkelmjöl
3 dl mjölk
3 ägg
smör

Mosa bananerna med en gaffel. Vispa ihop alla ingredienserna, låt det stå några minuter så att smeten sväller. Sen är det bara att göra plättar (eller pannkakor). Ät och njut.

Källa: Josses barnmat - Josefine Haamer von Hofsten

SKRIVET: 2010-06-03, kl 11:45:46 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

mammaträff

Kom nyss hem från mamma/barn-träff i Mellsta. Var jättetrevligt :D
Men det kändes konstigt och trist att Casper inte var med. Han har sin sovstund då nämligen.. vill så gärna dit nästa vecka också. Och att han följer med. Men men.. det är nämligen varje torsdag. Barnen leker på filtar & så turas folk om att springa. Idag var det dock bara 2 som sprang :P
Så satt vi andra & pratade. Berättade det för J så hon skulle nog följa med nån gång :)
Det är så bra att höra om hur andra gör med det ena och det andra. Barnen får leka & vi får prata strunt.
Bra också att vi har börjat med det nu, för alla ÖF tar ju uppehåll över sommaren..

Nu ska jag koka lite blodpudding åt Lilleman. Får se om det är nåt som passar herrn? Gjorde moussaka imorse innan jag åkte.. Danne jobbar eftermiddag. Får se vad jag & Lille Rövarn ska hitta på efter maten. Ut kanske?

SKRIVET: 2010-06-02, kl 13:19:46 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

bloooood

Skar mig på en konservburk *klant* när jag skulle slänga den. Några små revor blev det. Bara lite blod, inte så att det sprutade i hela köket. Vilken tur!

Lillis busar med K, karlsloken är i verket på möte & jag ska förhoppningsvis ha en barnfri stund på Kupolen med Tandris :)

På förmiddagen hade vi teamwork i köket, jag & karln. Vi gjorde grönsaksgratäng till Lillis (+ mat åt oss själva). Han åt med god aptit. Sen har jag gjort risifrutti åt Lillis som han får testa imorgon.
Igår mixade Danne yogurt med mango och björnbär. Så hade vi det i frysen några timmar, sen åt vi. Blev som sorbet. Sååååå gott :D
Lillis fick smaka innan det åkte in i frysen, han smaskade :P

SKRIVET: 2010-06-01, kl 21:29:01 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

en rad eller några till

Jag orkar inte blogga för tillfället men lite korta meningar kan ni ju få läsa. Tror ju att Lotta aldrig kommer sluta kika in? Eller? :)

Men jag förstår mig inte på vissa människor. Jag gör inte det. Jag är skittrött. Drack bara kaffe vid 9 och jag behöver en kopp på eftermiddagen också. Hade god lust att lägga mig samtidigt som Casper idag kan jag säga. Han lägger sig lite före 19 & han somnade 19. Men då skulle jag vakna ubertidigt. Uss imorgon börjar Danil tidigare, redan 13 istället för 14. Men tänka positivt var det ja, en vecka kvar! :D

Puss & god natt

SKRIVET: 2010-06-01, kl 10:14:31 | PUBLICERAT I: Listor

Glädje

Det här gör mig glad just nu
  • SOOOOOL
  • Massage i eftermiddag (sista gången?)
  • Vågen visar bra siffror
  • Träning ikväll
  • Magen mår bra
  • Lillis mage mår bra
  • En vecka kvar ♥