SKRIVET: 2011-02-27, kl 09:00:24 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Multitasking

Amma, mata Casper, äta själv - check

SKRIVET: 2011-02-25, kl 21:24:04 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

syskonkärlek - än så länge...

Idag var det inte lika kallt ute så idag kändes det ok att även ta ut Léon. Syskonvagnen har vi inte här (får hit den på söndag) så jag hade Léon i sjalen & han sov gott. Och varm & go var han när vi kom in :)
Men hade jag vetat att Casper ville gå hade ju Léon kunnat vara i enkelvagnen, i den liften men men..

Tog fram babygymmet idag. Skitkul, tyckte Casper haha. Léon låg där & Casper satt där. Så berättade han för Léon att det var en apa som hängde. Han är så rolig ibland. Så har han pussat Léon flera ggr idag ♥

Men vilket humör Casper har!!! Skriker, grinar, slänger sig på golvet.. han kommer bli en sån där dryg unge som lägger sig på golvet i affären *ryser*
Det är alltsnå när det är nåt han inte får, nåt han inte får göra, nåt han inte får ha..

Kors i taket så åt han kvällsmaten, dessutom själv. Men han åt ju typ 5 majskorn till lunch & sen lite fika på em. Så han va nog hungrig.

Man kanske skulle gå en promenad imorgon? Om det inte är allt för kallt..

Nu hoppas jag Léon vill äta snart. Men han åt för en stund sen så det vill han nog inte.

SKRIVET: 2011-02-24, kl 20:55:36 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Livet rullar på..
Magen efter graviditet nr 2. Bilderna togs i söndags.

Inte orkat eller haft lust att uppdatera här. I förrgår hade jag huvudvärk heeela dagen, igår kom det på sena eftermiddagen & idag kom det väl runt 16 när Casper skrek :/

Vi fick hembesök från BVC idag. K-B kom hit då & hade med sig semlor, så det blev fika med Ulla :)
Mini hade gått upp 190 g sen i måndags :P
Jag som sa till Danne idag att jag gissar på 200 g. Så nu väger han 3550 g.


Första mötet :D

SKRIVET: 2011-02-21, kl 21:14:38 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Läkarbesök inkl PKULéon ca 12 timmar gammal <3

Var till Borlänge Sjukhus för läkarundersökning & PKU-prov för lille Léon. Allt gick bra. Jag blev helt slut så när jag & Léon kom hem åt jag pizzan från igår & sen la jag mig och sov. Hade Léon på mig *mys* :D
Danne var & handlade lite.

Casper kom hem vid 15. Han hade varit hängig hela dagen & velat vara i knät eller bli buren berättade Kjell. Och trött var han. Inte helt kry alltså..

Runt 16.30 kom pappa & Marita. Casper ville direkt upp till Daniel & var jätteblyg. Sen ville han sitta i mitt knä hela tiden. Så jag hade båda pojkarna hos mig ett tag. Sen tog Daniel Léon & Casper var i mitt knä. Jag kände att han var varm så tog tempen. Härliga 39,4 grader! =(
Jag blev alldeles svettig av att ha honom i knät. Helt plötsligt somnade han i mitt knä med huvudet mot min underarm.. sov i kanske en kvart. Råkade nog väcka honom. Kl var 17.30 när han somnade & han hade strax innan fått alvedon. Sen var han helt speedad pga alvedonet.
Herregud vad han sprang omkring! Léon låg i liften & sov. Så petade han på munnen & klappade på magen hehe. Gullunge!

Han åt ingen kvällsmat men drack mkt välling sen.

Léon är tydligen en kräkbebis. Gått åt några bodys idag :P
Casper spydde ALDRIG!

Inte den bästa syskonbilden men Casper var mer intresserad av brorsan än av kameran ^_^

Tog även bild på magen igår men dom bilderna vet jag inte om jag lägger upp.. fast dom sista magbilderna med Léon i magen borde jag väl lägga upp. Togs inne på förlossningen :)

Förresten: Läste i pappren idag & vattnet gick 1.03. Inte vid 00.

SKRIVET: 2011-02-20, kl 18:44:18 | PUBLICERAT I: GRAVIDITET NR 2

Förlossning #2

Ganska komiskt. Skrev ju i torsdags kväll att jag ville sova i 3 timmar & sen vakna & ha ont. Vaknade lite före 1 & hade molvärk :P
Var vaken närmare 2 timmar pga det. Så hade jag fått så ont pga foglossningen att det kändes som nån tagit en stor jävla slägga & slagit down stairs! Pga det kunde jag knappt gå på fredagen, gungade typ fram :P

Förstod ganska tidigt på fredagen att det var på G, iaf att det skulle bli bebis inom dom närmaste dagarna. Slemproppen släppte under hela dagen, kom rosa & rödaktigt. Och så ont på det. Ju längre dagen gick så förstod jag att bebis skulle komma innan helgen var slut, annars vore det väldigt konstigt & jag skulle bli förvånad.

Daniel skulle ha jobbat em i fredags men han bytte till natt. Det tyckte jag var bra för då kunde jag & Casper sova hos K-B hela helgen. Jag kunde få mkt hjälp. Gjorde för ont att lyfta Casper & lyft blir det ju..

Jag hade liiite ont nån gång då & då under dagen. Runt 15.30 började det kännas att det kom då & då, ganska regelbundet. Kanske var 10e till var 15e min. Vi var in på Willys & då fick jag ont två ggr eller nåt sånt.
Danne lämnade mig & C hos K-B när vi handlat. Han åkte hem framåt 18-tiden för att hinna vila innan jobbet. Blev tacos hos K-B men jag orkade bara en. Orkade inte sitta & äta när jag hade ont & värkarna kom tätare & tätare.
Använde värktimer i mobilen. Tog inte lång tid förrän dom kom var 5e min. Blev helt svettig av det hela så jag tog en dusch. Hjälpte inte mot det onda iaf..

Men värkarna var aldrig icke hanterbara men när dom var så pass regelbundna som var 5e till var 6e min tyckte K-B & Linnea (Kjells dotter) att jag borde ringa förlossningen. Ringde Daniel (minns inte vad kl var) & han tyckte jag skulle fortsätta klocka värkarna. För jag var så osäker.. och jag ville inte åka in om det var falskt alarm. Rädd att bli hemskickad alternativt att bara vara öppen 3 fjuttiga cm.

Hela tiden kunde jag ändå vara social & vara ungefär som om ingenting hänt. Fast jag hade ont. Så var det inte efter ett tag när jag hade värkar med Casper i magen. Då kved jag, böjde mig & fick hålla i mig tex ett bord.

När Casper sovit ett tag & värkarna fortf var lika täta samt att det vid varje värk tryckte på så förbannat nedåt (hade det gjort ett bra tag) så tog jag mod (?) till mig & ringde förlossningen. Hon tyckte jag skulle komma in. Dels var jag omföderska, hade så pass regelbundna värkar & att det tryckte på nedåt så mkt.

Ringde Daniel som kom på en gång. Han fick lägga i det sista i BB-väskan innan han åkte, det ni ;)
Daniel tyckte vi skulle köpa mackor på Statoil "Men tänk så blir vi hemskickade" sa jag hehe. Jag sa att jag kunde gå in på Statoil men då nästan skrattade Danne åt mig.. tänkte iaf följa med in men fick en värk precis när vi kommit fram så jag skippade det.

Kom fram till förlossningen strax före 22. Fick en bra bm. Först verkade hon lite väl trevlig & för gullig men sen var hon bara bra. Hon undersökte mig 22.30 tror jag. Då var jag öppen 5-6 cm. Då kunde jag andas ut!
Hon erbjöd mig typ allt i smärtlindringsväg men jag sa nej till allt. Eller hon erbjöd iaf kvaddlar (då fnyste jag..), lustgas, akupunktur... och nåt mer. ANDNING räcker långt! Hade värmekudde fram också, på magen. Danne masserade mina lår & andades med mig. Fick en Tens-apparat efter en stund, hade dom plattorna bak på ryggen.

Runt 00 gick vattnet. Var som en kork & SPLASH!!! Det bara forsade. "Nu blev det blött!" sa jag :)
Och blött blev det! Bm blev väldigt blöt :D

Efter att vattnet gått gick det fort. Minns att bm sa på slutet "Nu måste jag nog hjälpa till lite här" & jag undrade om bebis fastnat ellet nåt. Hon sa "Tryck på, tryck på, tryck på" flera ggr. Fy fan va drygt det var! Jag blev helt slut! Men det kanske man ska bli av att föda barn? ;)
Bm sa till mig att trycka på för att hjärtljuden tydligen sjunkit fick jag veta efteråt. Fick även veta att jag hade en eller kanske två krystvärkar. Oj :O

01.13 föddees León. 50 cm lång & 3500 g. Casper var lika lång & 30 g tyngre när han föddes.

Jag var så slut efteråt att jag orkade inte ta till mig någonting när han kommit, orkade knappt ta i honom vilket var jobbigt. Ville ju stryka honom & så men jag hade absolut ingen ork till det. Benen skakade.
Det tog längre tid än vad det brukar för honom att ändra färg så bm ville att någon skulle titta på honom. Daniel fick gå i väg med honom. Jag blev skitorolig & blev rädd att  bli lämnad ensam mitt i allt ihop men det blev jag inte. Bm förklarade lugnt att det inte var någon fara. Jobbigt att se Daniel gå iväg med bebis som jag knappt hunnit se :(

Sen skulle moderkakan ut & den ville inte släppa. Bm drog, klämde & jag försökte trycka på men hjälpte inte.. Efter en bra stund kom den ut & den va tydligen stor. Så jag hade mkt fostervatten & stor moderkaka. Inte konstigt magen va så jävla stor!

Det var ingen fara med Léon, han andades normalt osv. Färgen blev normal också. Puh!

Varför det står tror, ungefär & sånt är för att jag inte orkar kolla tiderna.. och vet inte alla tider heller. Men nu har ni en hyffsad förlossningsberättelse. Vi mår iaf fint, Léon ligger just nu och sover. Vi har käkat pizza, va sugen på riktigt flottig mat ikväll. Casper hade btw blivit erbjuden pizza av K-B igår. En tugga åt han. Sen stoppade mamma in en liten bit i munnen på han. Den tog han ut & gav henne. Sen totalvägra han mer haha. Kloka unge!

Idag blir Casper 17 mån & om några timmar blir Léon 2 dygn. Älskade små prinsar! ♥

SKRIVET: 2011-02-17, kl 21:13:41 | PUBLICERAT I: GRAVIDITET NR 2

Packa pappas kappsäck?

Mamilainen tjatar så mkt om att jag borde packa. Hon frågar flera ggr i veckan om jag packat. Idag ljög jag & sa att jag packat BB-väskan :O

Karln jobbar em idag så han följde med till Myran. Mkt folk efter ett tag. Kanske sista gången på länge vi var dit? Hoppas det!
Casper var sjukt trött efteråt så han somnade i bilen innan vi ens hunnit till Tjärna Ängar :D
Danne skjutsade mig & Casper till Kjell nämligen. Han fortsatte sova fast vi tog av alla kläder utom en t-shirt :P

Träffade Linda & Rufus en sväng idag. Trevligt som vanligt. Igår träffa jag Kea. Skoj att träffa lite vänner. Sen lär man väl sitta instängd om det ska fortsätta vara så här kallt + att man kommer ha fullt upp. Ni som får sms får det när jag har tid att gå på toa antar jag..


NU SKA UNGEN UUUUUUUUUUUT!!!!!!!!

Men först vill jag sova en stund (väck mig gärna med värkar från helvetet om typ 3 timmar ok?) för jag vakna 5.30 imorse av nån konstig anledning..

SKRIVET: 2011-02-16, kl 21:18:39 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

svullnad

Mina ben är såå svullna nu :( Gör ONT & stödstrumpor hjälper inte..

Nej, nu går jag & lägger mig. Knappt träffat Casper idag.. han kom hem närmare 16 för han var med Kjell idag & sen var dom till bibblan när mormor slutat. Runt 17.30 åkte jag på Partylite. (handlade inget = stolt!)

SKRIVET: 2011-02-16, kl 11:10:21 | PUBLICERAT I: GRAVIDITET NR 2

karlslok

Jag har en vecka kvar till BF & karln svarar inte när jag ringer. Han har inte svarat på mina 3 sms jag skickat under morgonen heller. Vad är hans problem? Fattar han inte att han måste svara?! Det är inget viktigt men va faaaaan.. han får inte göra så. *töntigt sur*

Dagens i-landsproblem: Vi har bara EN lök. Och den är LITEN. Skit också. Skulle ju göra lasagne. Köttfärsen är tinad. Suck suck suck.

Har sjukt ont i ena vaden. Trött på svullnaden, foglossningen, ischias, höfter som nästan hoppar ur led.. men magen är jag stolt över! :D

För jag vill ha en egen bebis.. (mel: Jag vill ha en egen måne)

SKRIVET: 2011-02-14, kl 21:32:03 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Kärlek

Casper vaknade runt 5 imorse. Danne försökte få han att somna om men gick inte & Daniel skulle ju strax åka.. tog in honom till mig. Han var skittrött, jag strök honom, hade honom mot mig, från mig men ingenting funkade :( Jag blev på ganska dåligt humör kan jag säga. Han var så trött att han inte orkade med sig själv :( Gnällde & hade sig.. lite före 7 stupade han! Sov iaf en timme. Annars hade dagen blivit LÅNG & jobbig.
Så vi åt sen frukost, närmare 9. Men det är den tiden som verkar gälla för hans frukost.. på både gott och ont. Vill ju äta tidigare om man ska till Myran tex.. men men.. bara rätta sig efter honom antar jag?

Danne kom hem redan 10.30 idag. Lyx! Det var för att hjälpa mig & så. Han tog komp. Han hade med sig blommor. Gulligt ♥
Han bad Casper lämna dom & det gjorde han. Hihi. Sen lukta Casper på dom flera ggr :P

Casper har blivit otroligt mammig. På både gott & ont. Daniel fick inte lägga honom när han skulle sova middag. Ibland ropar han på mig om jag är på toa, fast Daniel är hemma.. liiiiite väl.

På em gick jag & Casper till Fenix. Så han fick leka lite eftersom det inte blev nå Myran på fm. Skippade Myran eftersom han vaknat tidigt & sen att Daniel skulle komma hem tidigt.
Flera på Fenix blev förvånade när jag sa när jag har bf..
Blev galen på Casper på vägen hem för han bara tog av vanten. Men jag orkar inte sätta på vanten ett antal ggr så jag drog ner hans tjocktröja. Försökte få han att ha handen i åkpåsen, då blev det griiiiin!

Daniel ska jobba extra i helgen, en natt lördag-söndag. Han frågade mig först om det var ok & jag sa ja. Sista chansen att jobba extra innan K2. Sen dröjer det om jag får bestämma. K2 kanske vill komma i helgen om Daniel ska jobba? Kan ju hoppas på det :)

K-B kom förbi med varsin bakelse idag för att det är Alla ♥ dag. Snällt =)

Nu äre go natt! Fick skitont efter promenaden. Jag som tyckt att foglossningen varit MYCKET bättre senaste dagarna. Under em/kvällen har jag knappt kunnat röra mig..

SKRIVET: 2011-02-13, kl 08:27:33 | PUBLICERAT I: T R A M S

mamma-typTestet finns på Familjeliv.se

SKRIVET: 2011-02-12, kl 20:28:43 | PUBLICERAT I: GRAVIDITET NR 2

elva

Tog kort idag när Kjell håller i "Skrotan" (hon har fortf inget namn) & Casper men orkar inte lägga in det nu..

Varit hos K-B hela dagen. Jag & Casper. Danne kom dit till fikat på em. Casper somnade i bilen på vägen dit (kl 11). Han sov vidare i sängen men vaknade efter 30 min. DÄMIT! Men han hade inte ätit nåt (typ 4 skedar yogurt till fukost) så det var nog därför han vaknade.
Sen har han hållt igång hela dagen! Försökte få han att sova runt 14 men gick inte :(
Han var skittrött runt 16.30 men åt ok senare iaf. Och sen var han övertrött & körde fullt ös..

Linnea, Donna & Skrotan var där idag för att Donna fyllt år.
Jag höll i bebisen (hon är född den 3e) flera ggr & Casper brydde sig inte ett skit. Men när Kjell höll blev han ledsen, iaf första gången. Då tog jag upp honom & han höll om mig. Sen tog Kjell honom. Så han höll i både bebisen & Casper hihi. Då myste Casper :) Han klappade, strök & kände på bebisen. Försiktig var han också. Blev alldeles varm när jag såg hur han gjorde.


Idag är det elva dagar kvar. ELVA! Seriöst, kanske borde börja tänka på att packa "bb-väskan". Eller kanske t.om packa? Vi har iaf tvättat alla bebiskläder nu. Det gjordes igår.. oj vad vi är seriösa den här gången, eller inte :P
Ähhh vi tar det som det kommer. Och jag tror inte bebisen kommer snabbare bara för att jag packar. Känns för tillfället som jag kommer va gravid hur länge som helst. Grinade över det i förrgår på kvällen & sa till Danne att han kan säga till Eric (hans chef) att han har rätt, att K2 kommer i april.. haha

Känner mig jävligt less på att va gravid nu!

Fast en sak gjorde mig glad idag & det var att hålla i bebisen. MYYYYYYYS!
En till sak som gjorde mig glad var att se hur Casper var mot bebisen. Gullunge ♥ Mammas lilla hjärta, han kommer alltid vara mitt Lilla hjärta!

SKRIVET: 2011-02-11, kl 19:48:23 | PUBLICERAT I: T R A M S

solsidan

SKRIVET: 2011-02-09, kl 21:17:59 | PUBLICERAT I: GRAVIDITET NR 2

bm-besök

Var till bm idag. Berättade om min oro så jag fick numret till dagavdelningen i Falun..
Allt såg bra ut iaf. Hjärtljuden låg runt 130, bebis vaknade då :P

Jag sa att jag inte ville träffa henne (bm) mer. Snällt va? ;)
Hon skrattade bara & förstod ju vad jag menade.

Magen är spänd, känns STOR och det trycker på som fan.. så det här får räcka. Nu går jag & lägger mig istället.

Vi längtar efter dig!!!!

SKRIVET: 2011-02-08, kl 09:39:17 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

vardagstrams

Tänker så mkt på Er & ni vet vilka ni är! Är orolig :(

Blev inget Myran idag. Casper har ingen vidare dag. Grinat för allt & vill gärna vara i min famn & luta huvudet mot magen. Gullunge. Har undrat om han har en tand på G, kände i munnen & det är ju 3 på gång.. stackars barn :(
Inte konstigt att snoret rinner, maten går sådär, fingrarna i munnen osv osv..

Just nu lagar pojkarna mat. Chicken a la king :) Men det blir köttfärssås till lunch. Brukar ju Casper gilla iaf.. så kanske han äter lite. Blev ingen frukost. Får mixa maten åt han annars :P

Idag måste jag köpa yogurt & musli! Är sååå sugen på det. Helt sjukt.. inget jag brukar äta ju.

Imorgon är det bm-besök. Längtar.

SKRIVET: 2011-02-05, kl 11:18:07 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

lättnad!

Danne hittade precis kartongen med fler kläder + overallen! PUST! Jag hann grina innan haha.. inte lätt med hormoner & skit.. :(
NU kan jag pusta ut. Visst, jag hade kunnat köpa en ny overall såklart men eftersom jag vet att vi hade en fin som jag gillar så skulle det bara kännas dumt att köpa en ny.

Drygt 2½ vecka kvar. 18 dagar för att vara exakt. Eller det är ju inte exakt. Men 18 dagar kvar till BF. + några dagar till antar jag. Hoppas på max + 5 dagar. Längtar hur mkt som helst.
I torsdags var jag extra less för jag hade sååå ONT pga foglossningen & ischias. Kunde knappt gå :(
Dessutom jobbade Daniel em. På fm hade han hockey, men jag fick hjälp till & från Myran. Guld värt!

Igår somnade Casper bredvid mig, tätt intill i vår säng när han skulle sova middag. Värsta mys! Det var evigheter sen. Kan inte minnas när det hände sist, flera månader sen. Jag bara njöt. Sov en stund själv också.
I natt har han sovit med mormor. Hon ville så gärna ha han själv nu när Kjell är barnvakt i Siljansnäs. Annars är det ju bara Kjell som gäller, eller han tar nog över en del..

Vi har slängt en massa skit idag. Tex gamla skor, dukar & andra saker vi aldrig kommer använda. Först blev jag irriterad för man kan inte slänga allt. Annars brukar jag jämt bara slänga & slänga. Men liiite måste man tänka efter också. När man ser hur mkt plats man får känns det skönt efteråt. Men gud vad trött jag blev. Och illamående, antagligen för att jag böjt mig så mkt. Det är nåt i vägen :O

Kanske dags att fixa lunch? Först dricka lite te.. ikväll blir det tacos hos mamilainen. Ska bli sååå gott!

SKRIVET: 2011-02-01, kl 20:46:52 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

panik

Vi hittar inte overallen!!!! Den som K2 ska ha alltså.. och hittar vi den inte snart får jag panik. Eller jag har nog nästan fått lite panik redan. Om jag vaknar i natt kommer det säkert vara det första jag tänker på..

Var till Myran på fm & det var väldans trevligt =)
Casper fick lunch där. Sen somna han i vagnen 11.40. Bar upp honom, la han på vår säng så jag kunde klä av han alla kläder & byta på honom.. han sov vidare & vaknade 14.10 hehe.

På em kom K-B hit en stund. Herregud, aldrig sett Casper såååå ARG!!! Fan va drygt det var. Trodde inte han skulle äta kvällsmat heller men han var som vanligt då & åt bra. Ingen cirkus alls ens :P
Sen satte jag han på pottan & han kissade. Han som fortf känns så liten. Han är ju våran bebis. Eller jag säger iaf att han fortf är bebis.

Häromdagen när jag skulle sova började jag fundera på om jag har en tand på G. Men icke. Frågade Danne om han har nån på G, han har ju blivit lite snorig.. men ingen tand. What?! Kan man bli snorig ändå? :O