SKRIVET: 2010-02-28, kl 20:45:43 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

ensamt

Åh vad det känns ensamt när Bejbi har åkt :(
Jag grinade som en tok när han skulle åka, som vanligt. Jättejobbigt! Men men..
Jag började förresten grina när jag ramlat. Men jag vart så jävla rädd! Och kände mig så klantig.. =/

Men han blev snabbt glad och verkade som vanligt så det blev babysim. Jag badade inte för jag hade så ont i halsen imorse och jag har känt av halsen flera dagar den här veckan. Trist att inte få vara med i vattnet för det är så kul. Bara två gånger kvar nu. Paus nästa vecka pga lov.
Men sen börjar Steg 2.



Far & son badar :D


Casper ville absolut inte LIGGA i sitt gym ikväll utan han ville att jag skulle hålla i honom så han kunde SITTA. Drygt :/
Men men, snart kan han nog sitta helt själv :)
Allt går så fort! För fort känns det som.. snart är 1-årsdagen närmare än förlossningen. Oj oj oj.. satt och pratade om förlossningen häromdagen faktiskt. Vilken upplevelse.



Så kan man se ut när man ätit gröt med blåbär på :)
Han vill gärna stoppa in händerna mellan skeden och sen åker händer överallt.. blev lite gröt i håret, på örat osv idag. Sötgröt!

Snart (eller nu?) kan vi nog börja med kött. Ska fråga imorgon för då är det dags för BVC-besök. Ush, det är sprutdags :(
Men ska bli spännande att se hur lång han blivit & vad vågen stannar på. Vissa är rädd för att deras kottar inte ska väga tillräckligt när dom kommer till BVC. Jag är snarare rädd att han ska väga för mkt. Hur mkt håller vågen för egentligen, någon som vet?! Har ingen lust att köpa en ny...

SKRIVET: 2010-02-28, kl 17:34:22 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

ramlat med Casper

När vi skulle till babysimningen gick jag ut med Casper före Daniel. Skulle slänga en soppåse och där händer det. JAg ramlar, med Casper i famnen! Fan vad läskigt det var. Det första jag hann tänka var att jag skulle ta honom. Han hamnade på mig men med huvudet i snön. Så han hade snö i ansiktet (i ena ögat, pannan..) & en hel del på mössan. Han grät lite men blev snabbt nöjd. Det var väl mest otäckt med kall snö och en chock att hamna så där. Jag blev väldigt chockad jag också kan jag tala om.. Och Daniel såg det så han kom springandes med väskorna..

Lilla skruttungen :(
Just nu ligger han i sitt gym. Jag spelar barnmusik och sjunger för honom ♥

SKRIVET: 2010-02-27, kl 20:39:06 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Jack Daniels

Den här helgen har jag mått sååå mkt bättre än förra helgen. Skönt! Kan man njuta mer. Förra helgen tänkte jag mest på att helgerna går för fort & att det då är dax för Bejbi att åka igen.. Den här helgen försöker jag att inte tänka på det så mkt. Det går upp och ner under veckorna. Vissa dagar är det skittrist, ensamt, tungt & jobbigt.. medans ibland flyter allt bara på.

Idag sov Lilleman 2½ timme på förmiddagen! Daniel säger att 2 fingerborgar Jack Daniels är receptet.. hmm? Jag tyckte väl ändå att Casper lät lite hes när han pratade idag. Nu vet jag varför =)



Dom två första bilderna är från idag. Den sista är ett tag sen. Schysst min va?

Har Melodifestivalen på.. dom som spelar nu låter nästan som Jumper. Eller är jag helt ute och cyklar då?
Igår spelades Ramstein på träningen. Det är bra musik när man tränar! Och så spelades en låt med Timbuktu, då började jag tänka på att jag får höra lite "skorrande" om vi flyttar hehe..

SKRIVET: 2010-02-26, kl 22:27:12 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

mobbad

Ja, den där Lotta (Och hennes man!) mobbas. Fan så taskigt :(
Men är man blåst så är man... Men inte fasen mobbade Monika mig igår när jag va blåst.. men det är väl skillnad när det gäller norrlänningar antar jag?


Knappt blivit någon amning idag. Skumt. Tror jag har separationsångest..? Har alltså ätit gröt och pure. Gjorde iordning "äppelmos" som han fick på kvällsgröten. Han gillart :)
Men annars gillar han inte efterrätter (inte från burk iaf..) så som blåbär (testade idag), plommon, aprikos/päron. Men när jag fixat själv gillar han. Tur det, mammas mat skare va! Köpte färsk mango för ett tag sen men den var för hård och verkade aldrig mogna. Höll i en bit & han sög den snustorr. Hehe. Sen fick han suga nån mer bit torr, sötis :)
Jag & pappan åt upp dom torra bitarna, gott ju!


Var iväg och tränade idag. Såååå skönt! Var ett styrkepass. Och styrka är mkt lättare än kondition, konstigt nog.. Men jag blir stark i armarna av att leka "Sitt ner i båten", flygplan och annat med Lilleman. Igår eller nej i förrgår (dagarna går verkligen in i varandra) lekte jag "skjuts in i ugnen" och oj vad han skrattade :D
Både igår och idag har jag dansat Små grodorna för honom. Han tittar med stora ögon & öppen mun. Och så flinar han hehe. Tokiga morsan tänker väl han :P

Nej, nu ska jag gå och lägga mig. Hade kunnat somna samtidigt som Lilleman idag tror jag.. han somnade runt 19. Längesen han somnade EFTER 19..

SKRIVET: 2010-02-26, kl 08:28:20 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

sötisar!

Igår när vi väntade utanför mormors jobb så höll jag Casper i famnen. Då tittade några småtjejer jättemkt & började prata med mig.
Typ... "vilken liten mun" "vilken liten näsa." "hur gammal är han?" "vad liten han är...".
Hehehe
Hon jobbar alltså på ett dagis & tjejerna va nog 3-4 år skulle jag tro... frågade inte mamma & hon har inte koll på alla, speciellt inte eftersom hon jobbar i köket.

När jag klädde på Casper efter babysimningen en gång stod några tjejer & inspekterade Casper. "åhh titta vad söt. Åhh vad liten" Dom var nog runt 8-9 år :)

Nu ska jag göra gröt åt Lilleman! Låter Älskling sova för han kom hem strax före 12 i natt.. Casper vaknade vid 6 men sov vidare 7-8 iaf. Jag har skallebank! Har dåligt samvete för att jag bad Daniel hämta Casper 2.30 i natt när han var ledsen. Jag borde ha gjort det!

SKRIVET: 2010-02-25, kl 21:31:50 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

skitväder

Skitvädret gör att det är dåligt väglag vilket gör att Linus måste köra sakta & Daniel kommer hem senare!!! SKIT!
Visst 30 min hit eller dit. Eller en timme gör väl inte sååå mkt. Men just nu känns det mkt. Ja, FÖR mkt :(

Saknar!

SKRIVET: 2010-02-25, kl 19:09:22 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

oooooooops

På förmiddagen var Casper lite "låg". Inte alls som han brukar. Ville inte leka, smågnällig och ville helst bli buren. Så sov han 2 pass vilket var lääääängesen det hände. Först ca 30-40 min & sen en timme, innan 12.30 :O
Men sen var han som vanligt. Kanske bara en trött Lilleman på förmiddagen? Fast han sovit bra i natt. Han behövde vändas två ggr i natt annars har han sovit :)
(han vill sova på sidan och inte på rygg..)

Ojsan, jag råkade visst köpa böcker för ca 600 idag. Inte alls meningen, jag lovar! =)
Blev 2 böcker till farsan Baloo för ca 100 & resten till.. *trumvirvel* Lillis :P
Har slagit in böckerna till Daniel & skrivit små lappar som jag satt på. Ett paket från Casper och ett från mig.
Lite Välkommen Hem-presenter kan man säga :D
Det är han värd efter veckan slit!



Där syns Älsklings paket och alla böcker (fattas nån som ligger inne i sängen, han fick läsa lite idag..) :)
Det blev en Max-bok (Max lampa), 3 böcker att hänga på vagnen varav 2 mjuka, "Fem myror är fler än fyra elefanter"-sångbok med cd-skiva, Bok med ramsor innehållandes cd-skiva, en pekbok.. osv. Blev alla "Gissa hur mycket jag tycker om dig"-böckerna. Finns ju för alla årstiderna :)
Så en del böcker är ju inget han kan läsa förrän om nåt år men vad gör det? Tycker "Gissa hur mycket jag tycker om dig"-böckerna är så fina :) Han har en sån tavla också.

SKRIVET: 2010-02-24, kl 19:35:13 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

snart torsdag

Känns ändå som den här veckan har gått fort :)
Imorgon kommer Älskling hem, underbart!

Idag var vi till Kvarnsveden & gick en promenad, runt en timme blev det nog. Gick med en annan mamma & hennes dotter. Casper vaknade efter ca 30 min (varför???) men han låg ner i kanske 10-15 min innan han tröttnade. Då fick han sitta upp och det gick rätt bra faktiskt. Både jag & Sofia pratade ju med han & han kunde se ut. Så då var han nöjd ungefär en kvart men då hade vi gått klart. Skönt att gå en promenad idag, var ju så härligt väder :D

Just nu pratar dom om kvinnor som genomgått kejsarsnitt UTAN bedövning! Först skär dom igenom hud, underhuden, bindväv, muskel, buk, livmoder, fostersäcken.. *AJ*

Åh, vad trött jag är.. hoppas Lilleman sover bra i natt.

SKRIVET: 2010-02-23, kl 21:46:20 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

träning

Var iväg och tränade idag på eftermiddan. Sååå skönt! Härlig musik, bra ledare..bra pass helt enkelt! Me like =)

Efteråt sprang jag in på Lindex och hämtade ut en gratisbox med lite gratis saker man får från Libero-klubben när barnet är ca 6 mån. Var en del rätt bra grejer ändå & gratis är ju alltid trevligt =)
Så köpte jag en tröja åt lilleman på rea. Fast jag hade glömt plåboken *oooops* så det blev visst "någon" annan som fick betala hehe. Det kanske är så man ska göra?

Danils chef tjatar som fan på honom att han ska vara kvar där längre. Minst en månad längre än vad det är tänkt men helst permantent. Gaaaaah!

Nu är jag trött. Ska gå och lägga mig och sova. Hoppas kunna sova bättre i natt.

Älskar er mina fina prinsar! Ni är mitt ALLT! ♥

Ps: Det är tur att dator & mobil finns. Eller hur L & M? :D

SKRIVET: 2010-02-23, kl 11:37:20 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

jobbigt...

Blev inget bloggande igår.. men nu är det ny dag & inget händer. Hade tänkt åka till Prostgården & sjunga lite men har sovit USELT i natt. Vaknat hur många ggr som helst, eller det känns i alla fall som det. Sovit 1 eller som mest 2 timmar sammanhängande. Ringde t.om Daniel vid 2 då jag var ledsen.. jävla skit! Förlåt Älskling :(

Haft Casper bredvid mig sen 3 tror jag. Och det gillar jag inte numera. Han ligger inte still, rycker till och jag blir att ligga helt stel typ. Får SÅ ont i kroppen. Kände mig helt konstig i kroppen imorse när jag vaknade. Kände liksom pulsen (svårt att förklara..) mosig i skallen, ont i ryggen och lite varstans.

Känner en jädra inre stress hela tiden också. Och Danne pratar om att flytta men jag vet inte..?

Måste nog dricka en kopp kaffe nu. Casper sover just nu. Han lekte med en 2 liters juiceförpackning tidigare :P

Jag är trött, ledsen, stressad och fylld med saknad. Jihaaa!

SKRIVET: 2010-02-21, kl 19:56:22 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

tårarna sprutar...

Fy fan vad ledsen jag varit idag. Gick knappt att säga hej då. Jag var såå ledsen. Daniel kramade & jag bara grät.. och på dåligt humör. Hemskt!

Positiva saker...
Vi var på babysim hela familjen. Vi kom dit en stund före för vi var ute & åkte innan och det kändes onödigt att åka hem emellan. Vi gick i vattnet när det nästan var 30 min kvar tills det skulle börja. Casper satt i Daniels knä & plaskade för fullt. Trodde han skulle bli trött eller tröttna under babysimmet eftersom det håller på i 30 min. Men han tyckte bara det var kul så han fick bara en timme idag :D
Skapligt skrynkliga små fossingar efteråt :P

Casper somnade helt själv ikväll. Det har ju hänt förut visserligen men att det gick SÅ lätt ikväll. Han vet när mamman är trött, slut, nere & har ont i ryggen. GULDKILLEN!


Räknar ner...

SKRIVET: 2010-02-20, kl 22:06:31 | PUBLICERAT I: Recept

Grekisk pytt i panna

Grekisk pyttipanna

Marinad:

2 st vitlöksklyftor
1½dl olja
1½ tsk sambal oelek

2 msk soja

1 fläskfilé
3-4 st kycklingfileér.
Strimla köttet och kycklingen och lägg allt i marinaden några timmar innan rätten ska in i ugnen.

Skala potatis i önskad mängd, beroende på antal personer. Skär i klyftor och sätt i ugnen ca 15 min i 225 grader.

Skiva 1 gul paprika
Skiva önskat antal tomater
1-2 paket fetaost.

Ta ut ur ugnen och lägg på köttet och grönsakerna och fetaosten och så in med allt igen tills potatisen är mjuk och köttet färdigt. Kan ev vänta lite med grönsakerna och osten och lägga på de mer mot slutet, beroende på hur mjuka grönsakerna man vill ha dem.

Kall sås:
2 burkar creme fraiche
4 msk majonäs
2 vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda
pressad citron

Servera maten med den kalla såsen till.

SKRIVET: 2010-02-20, kl 14:44:50 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

vadå pik?




Danil låtsades att han inte hörde när jag visade vad jag köpt idag.. undra varför?

SKRIVET: 2010-02-19, kl 20:20:44 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

det här är fel

Det är helg & jag borde vara glad men jag känner mig bara sänkt. Gråter och gråter och gråter känns det som. Jag, Daniel & Casper är ju en familj. En familj ska vara tillsammans & inte 40 mil ifrån varann!!!
Helgerna går på tok för fort och känns stressiga. Ikväll har vi varit hos Kjell-Britt och ätit. Syster fyllde år, gav henne 2 st 3-pack Kinderägg :P
Imorgon hade vi tänkt träffa Anna & Filip men vi skippar det. Behöver städas lite hemma. Söndag är det som vanligt babysim. Känns som man hinner knappt ses. Vore skönt att få "bara vara".. Därför ska jag sätta mig bredvid Bejbi i soffan & kramas.

Älskar er mina prinsar! Stora prinsen; vill ha dig nära & inte 40 jävla mil bort!!!!

SKRIVET: 2010-02-18, kl 21:12:19 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

väntan...

Sitter & väntar på att Älskling ska komma hem. Men jag är sååå trött. Funderar på att gå och lägga mig faktiskt. Fick precis ett sms, ca 9 mil kvar.. Yeeeeey! Men det känns som lång tid när jag är så trött.
Ibland saknar jag Casper när han sover & man får lust att ta upp han bara för att hålla om honom. Eller sova med honom. I natt sov jag faktiskt med honom. Är ju så tråkigt att sova hela själv :/

Tror vi måste byta bilstol nu faktiskt, appropå ingenting. Använder fortfarande babyskyddet men han är ju rätt lång (?) så det går nog inte längre. Har ju nästa storlek så det kanske vi kan fixa imorgon? Eller vi & vi, Danil :P

Måste kolla igenom Caspers kläder imorgon. Han kan fortfarande ha 68 på bodys, finns kanske nån som är för liten & som är i 68. Men byxor måste vara 74. Kanske att han behöver fler byxor?

För er som undrar så kommer smeknamnet Danil (uttalas som med 2 N) från Kjell som började säga så för rätt längesen. Då har det blivit att jag skrivit det & lagt till det i T9.
Innan det kallade Kjell honom för Fylking. Daniel använder nämligen min morgonrock & den är ROSA. Nu vet ni det också :)

Nej, nu går jag och lägger mig. Kan ju alltid spela mobilspel i sängen.. *nörd*

SKRIVET: 2010-02-18, kl 09:59:47 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

f r e d a g

Ja, för oss är det fredag idag! Underbart för Älskling kommer hem :D
Idag måste han köra hela vägen själv. Eller åka hela vägen själv. Linus ska till Kalmar & stanna där över helgen.
Casper saknar sin pappa såååå mkt! Världens bästa papi.. som inte kan vara med sin son under veckorna :(
Våran lilla sötgris. Innan Darlo skulle åka första vändan sa han att han skulle ha i växthämmande i gris gröt hehe. Men så blev det inte.. eller ?

Ska lägga in en bild senare som jag tog med mobilen igår. Casper ligger i en gammal dockvagn hos mamma. Ser ut som en jättebebis haha. Benen utanför :P
Undra hur lång han är nu? För en månad sen var han 65 cm iaf. Återstår att se om 1,5 vecka.

Nu måste jag ta hand om bebis. Han har suttit i babysittern några minuter & nu försöker han resa sig.. Han behöver nog sova. "Lilla" gubben..

Älskar er, mina prinsar!
(11 timmar kvar?)

SKRIVET: 2010-02-17, kl 10:14:19 | PUBLICERAT I: T R A M S

Dagens garv..

Satt & läste en anti-tråd till Anna Wahlgrens hemska metoder. Man ska ju använda "solfjädern" (Solfjädern betyder att man ska trycka ner barnet i madrassen med båda händerna på barnets rygg. Även om barnet protesterar och spjärnar mot med hela kroppen. Det är ett utav dom  sk verktyg som Anna Wahlgren har hittat på för att lära (tvinga) spädbarn att somna ensamna.)


Då skrev en i tråden: "Det är synd att maken är så stark, annars hade jag nog kört med de där metoderna när jag vill ha nya kläder eller skor. Jag bara sätter mig på honom, tvingar honom ned på marken för att få det jag vill ha. Han måste fan lära sig vissa saker utan diskussion.

Jag älskar att hon givit tvångsgreppet ett så fint namn som Solfjädern."

En annan skrev: "Varför inte skriva en bok om hur man håller kvar tonåringen i sängen på fredagskvällen?"


Tänk när Casper är tonåring.. då ska jag nog använda solfjädern en fredag eller lördagkväll. Och på lördag och söndagsmorgonen ska jag använda en "omvänd solfjäder". Klockrent!

SKRIVET: 2010-02-16, kl 20:54:54 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

comeback!

På förmiddagen var vi till Prostgården vid Stora Tuna. Skulle dit för att det var babysång men det missade vi :(
Stannade kvar ändå för det är ju öppen förskola också. Träffade Caspers badkompis med mamma där :)

Sen har hela dagen gått i en rullande fart känns det som. Skönt det, då är det snart torsdag kväll & stora hjärtat kommer hem :3

Ikväll gjorde jag comeback på Friskis jympagolv! Skönt att få vara bara Bella en timme & skönt att träna. Skoj var det, bra tränare & bra musik :)
Får se om jag har träningsvärk imorgon, körde ett medelpass. Kändes liiiite vågat med tanke på att jag inte tränat på ett ÅR. Men jag hängde med och så i alla fall :)
Får se om jag hinner nån mer dag.. behöver träna, vem fan vill ha ont i ryggen liksom? Om det går att göra nåt åt det.. dessutom ger det lite ny energi, me like it!

Nyss ätit en semla. Ett måste idag *gött*

Men skumt! en tangent hoppa nyss ur :O
Och nu får jag inte dit den såklart..

SKRIVET: 2010-02-15, kl 19:41:21 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

tönt?

Är såååå tråkigt att vara ensam om kvällarna. Men nu har vi styrt kosan mot K-B. Känns smålarvigt men vad göra? Här känns det som jag kan varva ner också. Är ju så stressad & har ont i magen jämt annars. Speciellt när jag är ensam med Lillis. Vet inte varför. Och jag blir meganervös när jag är bland folk (speciellt nya människor!) & jag är själv med honom.. Tror liksom inte på mig själv :(
Så nu vet ni det också.. Känns skitjobbigt och tungt ibland.


Casper är bara så himla go! Åh, vad jag älskar den "lilla" ungen. Känns inte som han är någon bebis längre men Kjell (som "någon" tycker är en mupp..WHAT?!?) säger att han är det..?
Hans härliga skratt får hela mig att bubbla ♥

Den här veckan kan jag & Darling faktiskt prata med varann i telefon! Helt otroligt, min gamla lur funkar där ute i skogen :D
Igår stod han i fönstret & pratade för att det skulle funka. Idag har vi inte hunnit prata men vi ska väl. Kanske är bättre om han är på övervåningen?
Men jag saknar honom så jädra mkt när han är borta!!!

Måste fixa en present imorgon tror jag. Men det är alltid lika svårt med presenter =/

SKRIVET: 2010-02-14, kl 21:38:58 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

urk

Idag åkte Daniel igen. Vi sa hej då strax före 11 och han åkte till Falun på fotokurs som tydligen hade varit jättebra.
Jag & Casper tog med oss mormor på babysim. Var en del nya grejer där idag. Skoj! Men tiden går verkligen fort. Helt plötsligt har det gått 30 min.. :O

Daniel kom till badhuset så vi kramades lite på parkeringen *mys* :D
Saknar honom! När jag gått från han ringde han direkt "jag saknar dig" naaaaw!
Imorse fällde han några tårar.. jag grät en del igår innan jag skulle somna. Det här är skitjobbigt! Men vi fixar det Älskling! Vi vet ju vad som väntar ♥

Gav Casper lite jordärtskocka nån timme innan simningen. Sen amning. Tog upp honom & han rapade direkt + kräktes massor.. Så det var bara att byta body, ur med lakanet från vår säng och av med mina egna byxor.

Köpte lite nytt till Lillis idag. Ny overall b.la, kändes onödigt då vintern antagligen är slut snart men man vet ju aldrig hur kallt det är & Lilleman ska minsann inte behöva frysa! Så blev det en body, ett par byxor och två pyjamas :)
+ en liten leksak jag hittade på ica maxi.

Nej, nu är jag för trött för det här. Hade velat höra en låt innan jag lägger mig men hittar den inte =(

Pratade nyss med Älskling och dom kom fram för en liten stund sen. Den här gången hade gps'en visat en annan väg så dom åkte den. Då fick dom se en älg, ville gps'en att dom skulle se älgen tro? :)

ÄLSKAR & SAKNAR!!!!

SKRIVET: 2010-02-13, kl 20:48:28 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

imorgon :(

Vi har bara varit hemma idag. Men shit vad helgen har gått fort.. Och Daniel åker tidigare än tänkt :(
Han missar ju babysimningen imorgon för att han ska på en kamerakurs. Vi (eller jag) trodde att den började 14 i Falun men den börjar redan 11.30.. skit också! Den slutar 14 & då börjar ju simningen.
Det jobbigaste är timmarna innan han ska åka och sen är det trist att vara ensam på kvällarna. Lillis somnar ju alltid senast kl 19 på kvällarna. Då känner jag mig bara sååå ensam. Och nästan lite rädd ibland måste jag erkänna. Varför bor inte Lotta 500 m från mig? Då hade jag kunnat hänga där nån kväll ju..

Vi åt sushi ikväll. Var säkert 1,5 år sen jag åt det. Ja, det måste det ha varit eftersom det inte blev nåt sånt under graviditeten. Gott är det i alla fall! Fast jag trodde det skulle vara godare, blev sugen igår.. men så är det ju jämt. När man sen längtar tills det är dags att äta blir det inte så gott som man tänkt sig.

Försöker njuta av "sista" kvällen med Älskling..

Några dagar har Casper verkat som han inte vill ha mer än några skedar gröt. Idag testade jag att ha i lite "äppelmos" och han åt mer. Men jag vet inte.. han kanske får ont i magen? Tror han gillar mat och frukt mer. Tex banan, mango, potatis, morot, palsternacka.. får se hur han sover i natt. Han har ju sovit hela nätter när Daniel varit hemma. Men om han får ont i magen av gröten kanske magen hindrar sömnen? Ah, det återstår att se.

Åhhh jag vill inte vara ensam!!!!

Kalle Moraeus är med i Melodifestivalen just nu. Härlig låt ju hehe. GO KALLE GO KALLE GO KALLE! Dalarna i mitt ♥

SKRIVET: 2010-02-12, kl 21:10:27 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

ny vagn?

Är såååå skönt att ha Älsklingen hemma över helgen :D
Låg nära varann och Älskling höll om mig hela natten. Och vi fick sova hela natten. Vi vaknade 7 och då sov fortfarande Casper :O
Men han vaknade en kort stund senare. Jag skulle upp och pinka, då låg han på tvärsen i sängen med böjda ben. Knasunge!

Idag har det väl inte hänt allt för mkt. Handlade lite mat på Ica Maxi & för första gången var det kö till självscanningen. Intressant va? Snacka om vuxet att skriva sånt..eller?
Sen blev det en snabbis till Barnens Hus. Passade på att testa vagnar lite snabbt. Var en jag gillade mer men jag måste testa ordentligt i så fall. Och jag vet inte ens om det blir nåt.. svårt det där. Men vill ha en! Men det är ju sån djungel.. :/


Grattis Sandra & Pär!

SKRIVET: 2010-02-11, kl 21:45:27 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

snart!

Snart är bejbi hemma :D
Dom var nyss vid Ludvika. Yeah! Då blir det snart kramkalas. Ihhhh.

Lillis sover (?) men han vaknade till för ett tag sen. Gick in, tog av täcket och kollade ifall han kissad vilket han inte gjort. Men han var jättevarm så han fick en tunn filt istället. Och han sov vidare. Kort stund senare hörde jag han igen. Då la jag han på sidan & han verkade sova vidare men vi får se hur det går.. Papi vill väl gärna krama han lite när han kommer hem skulle jag tro :)
Han får väl ta han i natt nu när han inte träffat han på länge hehe.
Kändes i natt som han skulle småtutta femtielva gånger. Nu stämmer ju inte det men det kändes som det & när jag vaknade imorse var jag så trött att jag inte visste hur jag skulle ta mig ur sängen.. blev 2 muggar kaffe :)

Nu känner jag att jag skulle behöva lite massage, ont nedanför nacken.. spänd =/

SKRIVET: 2010-02-10, kl 20:26:07 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

imorgon imorgon imorgon!

Åh vad jag längtar tills imorgon! För då kommer Bejbi hem :)
Kommer inte hem förrän om ca 26 timmar men ändå.. ihhhhh. Bättre än att han skulle ha kommit på fredag. Dom fick jobba in fredagen. Värdelöst om dom var tvugna att jobba till 12 på fredag när dom kan åka en torsdag. Hoppas det blir så varje vecka.

Svärmor kom hit på förmiddagen för att träffa Casper innan dom åker till Thailand. Sen kom Kjell. Men då sov Casper. Han fick testa broccoli idag och det gluffsade han i sig. Frös in lite sånt också, så han får det imorgon också b.la. På eftermiddagen sov han i 2 timmar, undrar om han sover bättre med gröt och riktig mat i magen? I natt var det drygt och det blev ju ingen gröt igår.. blir skönt när Älskling kommer hem och få lite hjälp på nätterna.

Ikväll var Kjell-Britt här och käkade våfflor. Sen badade jag & Casper *mys*
Fast jag vet inte om man kan kalla det mys när han är en livs levande vågmaskin? :D
Sötgröten hihi
Han blir helt tokig när han ser vatten.

Daniel har inte ens mottagning där han bor & jag vill ju prata lite.. ska låna hans dator så jag kanske kommer in på msn åtminstonde. Funkar ju inte på min just nu :(

SKRIVET: 2010-02-09, kl 19:11:13 | PUBLICERAT I: T R A M S

90210

Ni vet väl vad det är för dag? ;)

SKRIVET: 2010-02-09, kl 17:12:06 | PUBLICERAT I: T R A M S

husmorstips

Husmorstips 1
Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten så rinner inte glassen ut.
Riktiga kvinnors tips: Sug ut glassen genom botten på struten, snälla nån, förmodligen ligger du ändå på soffan och äter den.

Husmorstips 2
För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.
Riktiga kvinnors tips: Köp pulvermos, det håller ett år.

Husmorstips 3
När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd, använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga kakan.
Riktiga kvinnors tips: Gå till bageriet, de kan t o m dekorera kakan åt dig.

Husmorstips 4
Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad potatis som suger upp en del av saltet på ett ögonblick.
Riktiga kvinnors tips: Om du saltar för mycket, så tråkigt då! Upprepa efter mig, riktiga kvinnors motto; som jag lagar maten, så äter du den och så vill du ha den.

Husmorstips 5
Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet och den håller sig färsk i flera veckor.
Riktiga kvinnors tips: Selleri? Aldrig hört talas om.

Husmorstips 6
Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.
Riktiga kvinnors tips: På de frysta pajförpackningarna står det inget om pensling med ägg, så det hoppar jag över.

Husmorstips 7
För att bota huvudvärk; ta en lime, dela den i två delar och massera din panna med den. Dunkandet försvinner.
Riktiga kvinnors tips: Ta en lime, blanda den med lite Tequila, kyl och drick. Du kanske fortfarande har huvudvärk men vem bryr sig?!

Husmorstips 8
Om du har svårt att öppna burkar, prova latexhandskar. De ger ett grepp som inte glider och gör burköppnandet enkelt.
Riktiga kvinnors tips: Be "den onödige" att öppna, medan han ändå sitter på sin ända och ser på TV.

Husmorstips 9
Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.
Riktiga kvinnors tips: Överblivet vin??

SKRIVET: 2010-02-09, kl 11:19:51 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

tungt

Just nu känns det tungt. kom hem nu då Älskling!!! Dessutom kan vi knappt prata med varann för han bor mitt ute i skogen typ så han har ingen täckning :(
Igår fick han låna Linus mobil så han kunde ringa mig, thank god! Vi skulle sen skicka lite sms innan vi skulle sova, han fick inte mina förrän jag somnat. Då kom alla på en gång. Skittelefon! Han har nämligen inte 3G på sin och det funkar bättre. Men tack & lov får dom jobba in fredagarna sen och kommer hem torsdagar :)
Men vi får se hur det blir den här veckan..

Vi skulle egentligen ha varit till ÖF men Casper var så trött så det blev inget. Nu sover han. Han somnade i min famn, skruttungen :)

SKRIVET: 2010-02-08, kl 09:48:17 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

alone

Vi gick & la oss tidigt igår jag & Bejbi. Redan runt 20.30. Jag var såå trött. Så låg vi och kramades & pratade lite, mysipys :D
Jag har sovit kasst i natt. Dels oroligt & så har jag vaknat femtielva ggr känns det som. Legat vaken en timme här & en timme där. Är rätt trött, men inte så farligt just nu. Det var värre imorse kan jag säga. Borde kanske försöka vila lite nu? Passa på när Lillis sover.. men jag vet inte. Rastlös också.

Casper har knölat som tusan i natt! Vänt sig och grejat. Och det låter när han gör det och jag är megakänslig för ljud, tyvärr. Och rätt som det är så snarkar Älskling också.

Ett tag när jag inte kunde sova låg jag & funderade på ifall vi råkat slänga ett kvitto, snacka om grubblerier! Kvittot gällde en stol jag köpte för nån vecka sen som har 7-års garanti. Inte allt för bra ifall vi slängt kvittot.

En typisk grej, jag vaknade ca 3.45. Tomt i sängen!!! =(((
Hörde ingen uppe heller. Skickade ett sms till Bejbi & frågade om han åkt. "ja, väckte jag dig? :("
Vet inte om det var han som väckte mig eller om jag vaknade ändå. Han måste precis ha åkt i alla fall. Pratade med han för snart 2 timmar sen. Då hade dom 15 mil kvar & Älsko hade kört hela vägen. Men Linus hade inte sovit ändå & Linus skulle köra sista biten..

Än så länge känns det inte så konstigt. Är ju van att vara utan han om dagarna, det är väl på eftermiddagen/kvällen & natten det kommer kännas konstigt. Och jag vill veta vilken dag han kommer hem! Torsdag eller fredag? Torsdag eller fredag? Torsdag eller fredag?

Imorse när jag gick upp & öppnade datorn, det första jag såg var ett dokument som Älskling skrev imorse :D
Det gjorde min dag kan jag säga! KÄRLEK ♥
Dessutom hade han lagt ett urklippt hjärta på datorn där han ritat & skrivit. Han hade ritat en stjärna & en måne. Och skrivit Älskar dig till stjärnorna och till månen och tillbaks :)
Han kan han! Underbara Du!

"Jag älskar dig, Casper och vårat liv tillsammans. Utan dig vore jag ingenting. Puss" var det sista som stod. Åhhh vad jag älskar den mannen! Och Casper såklart :)

SKRIVET: 2010-02-07, kl 18:58:32 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

elefant?

Ja, idag har han elefantbajsat kan man lugn säga!

Nog om skitsnack, över till nåt roligare.
Idag har vi varit på babysim, mkt roligare än sist då jag bara frös. Vi fick en fribiljett för hela familjen som plåster på såren för att det var kallt. Casper plaskade på hur mkt som helst, en del kollade på han & skrattade typ hehe. Han älskar verkligen vatten! Han tycker om att sitta med i köket om nån diskar, om man har han i famnen & spolar vatten blir han nästan farcinerad :D
Jag la han på min arm i vattnet och så ska man få dom att använda benen för att lära sig att när man använder benen så kommer man framåt. Behövde inte direkt få Casper att använda benen då han sprattlade för fulla muggar + vevade med armarna. Vår lille prins! ♥

Idag fick han prova palsternacka & det gick ner, som allt annat. Matvrak! Inte konstigt han elefantbajsar vissa dagar..

Imorgon bitti vid 4 åker Älskling.. 40 mil bort =((((
Men det måste ju gå bra ändå. Får hoppas dagarna går fort. Imorgon kväll är det kalas (dumt med kvällskalas men men..) och sen får det nog bli lite ÖF på tisdag tex.

ÄLSKAR DIG ÄLSKLING!!!! Kommer sakna massor.

SKRIVET: 2010-02-06, kl 21:17:17 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

vild & galen

Fick besök av Anna & Filip idag. Nog för att jag vet att Filip har energi, men idag.. åh herregud! Kommer Casper vara lika vild? Casper bara stirrade & gapade hela tiden dom var här. Han gjorde inte mkt väsen av sig.. Filip försökte ge honom leksaker & så. På vägen hit hade han frågat "men kan man leka med nån som inte kan prata?" hehe
Han vill så gärna leka med Casper :)

Imorgon är det söndag vilket betyder bye bye Älskling... =(
Men först babysim! Hoppas på varmare vatten!

SKRIVET: 2010-02-06, kl 10:15:49 | PUBLICERAT I: T R A M S

zoo

Förut lät Casper som en uggla men det var längesen nu. Ända sen han föddes har han låtit som en gris, nu grymtar han verkligen. Och så har han börjat flåsa som en hund.. den ni! Så visst utvecklas han :)

Just nu sover han och jag försöker få Darlo att packa. Det går sådär.

SKRIVET: 2010-02-05, kl 20:42:51 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

pizzabak

Gav skruttungen potatis och morot idag också vilket han åt. Han fick nån sked plommonpure efteråt och då ser han så skeptisk ut! Men han gapar minsann & vill ha mer =)
Idag har han också sovit bra. Helt otroligt. Dessutom sov han bra under natten. Åt kl 3 & sov vidare till 7 då han sovit klart. Sköööönt!

Tänkte ha lite sångstund för han ikväll men han var för trött så det blev inget. När han somnat gjorde jag & Älskling pizza & det blev jättegott :D

Nu ska vi se en film som vi hyrt. Men först måste jag mata fiskarna.. hehe

SKRIVET: 2010-02-05, kl 08:29:16 | PUBLICERAT I: T R A M S

larv

Jag blir rätt matt på det här med jämställdhet. Det håller på att gå lite för långt. Snart är det väl orättvist att bara kvinnor kan vara gravida, föda barn & amma. Vi måste nog fila lite på konstruktionen...
Och jag tycker INTE det ska bli lagstadgat att man måste dela på föräldraledigheten, låt varje familj göra det som är bäst för dom!

SKRIVET: 2010-02-04, kl 21:25:17 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

knut

Har haft konstigt ont i magen sen i eftermiddags. Skumt. Det känns som det "knyter" sig ibland, ibland riktigt mkt :(
Orkade knappt sitta och äta kvällsmat..tur maten var riktigt god, kunde inte lämna den goda maten heller!

Gav Lillis lite potatis & morot på dagen, först såg han skeptisk ut men sen åt han tills det var nästan slut. Ville att han skulle äta lite plommonpure också men det är nog ingen höjdare enligt honom. Blir lite grimaser :P
Efter en kort stund ville han ändå ammas :O
Han somnade sen och sov i 2,5 timme! Jag blev helt chockad kan jag säga.. när hände det senast? Jo, jag minns att första gången vi skulle på babysim sov han 2 timmar innan babysimningen men annars har det bara blivit 30-40 min. Han sov även ca 45 min på förmiddagen. Yeah!

Undra vad vi ska hitta på i helgen förutom att kolla på nån film?

Ska fortsätta kolla på CSI och sen gå och lägga mig. Tröttis, japp.

SKRIVET: 2010-02-04, kl 11:07:14 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

snökräk

Hade verkligen ingen lust att blogga igår. Trökig/jobbig kväl. Blah.
Imorse var Bejbi på ett jobbmöte på Almas så när han kom hem hade han med sig semlor :D
Jag åt en då och sen blir det nog en när mamma & Kjell kommer hit i eftermiddag. Yeeeeey!

Vi hade tänkt åka till Säter idag för att träffa Filip men han hade varit hos Daniels mamma & hon har magsjuka :(
Hon har fått det från jobbet, jobbar på ett äldreboende.. magsjuka vill då inte jag/vi ha!

Snön vräker ner. Verkar aldrig ta slut.. drygt.

Åhhhh vill göra nåt kul! Men vad????

SKRIVET: 2010-02-03, kl 11:03:53 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

dagens..

Vår lille sötgröt somnade nyss efter att fått lite käk. Själv mår jag illa..
Jaha, vad ska vi göra idag då?

*Slänga lite skit på tippen (tycker om att rensa!)
*Handal på Ica Maxi. En del som Daniel ska ha med sig när han åker.
*Tvätta arbetskläder till Daniel + annat

Annars är det nog inget mer planerat :)
Jag måste komma ihåg att smörja händerna 10 ggr, för dom är AJ AJ nu :(

SKRIVET: 2010-02-02, kl 21:30:10 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

söt-gröt

Har inte så mkt att skriva men det är sååå skönt att ha Daniel hemma den här veckan. Njuter av varje stund jag får med honom. Men den här veckan kommer gå såå fort och då är det dags att åka..

Tog nyss ett varmt bad, skönt :)
Ska snart gå och lägga mig, är jättetrött. Ikväll nöjde sig Casper med gröt. Blev ingen amning sen. Men vad han gluffsar i sig! Han skulle säkert äta mer än en portion gröt, men vill ta det lite lugnt med all mat.

Ska lägga in lite kort från kameran, sen hopp i säng :)

SKRIVET: 2010-02-02, kl 14:19:48 | PUBLICERAT I: T R A M S

Vår lilla Eilert

I natt vaknade vi och hörde Casper gnälla lite. Danil gick dit, la han på sidan och så.. men sen gnällde han mer så jag gick dit (Danil hade lagt sig igen) och kände att han kissat. Det var blött i hans säng också, måste ha runnit på sidan/sidorna, antagligen har blöjorna blivit för små.
Tog upp han, på med ny blöja & ny pyjamas. Dragkedjan krånglade, skitgrejer! Bad Danil hjälpa till och jag var skapligt trött, klockan var runt 2.. Danil fick inte heller upp dragkedjan och vi gav upp.

Danils kommentar: Ähhh, han får väl ha det som Elvis. Eller Eilert Pilarm.

hahaha. Jag höll på att garva ihjäl mig. Jag var skittrött så jag tyckte i alla fall att det var skitkul där och då =)
Sen somnade mina 2 prinsar och jag låg och småskrattade för mig själv :D

SKRIVET: 2010-02-02, kl 09:29:12 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

öppna...

urk va jag mår illa. höll på att spy när jag borstade tänderna.. sorry för "detaljerna" :P
trött, men blev bättre efter kaffet.

dags för öppna förskolan nu! tajrå :)

SKRIVET: 2010-02-01, kl 16:29:01 | PUBLICERAT I: T R A M S

vuxenpoäng?

Daniel borde få en vuxenpoäng. Han har köpt aktier. Jag fattar inte ett skit av sånt där. Siffror hit, siffror dit.. typ.

SKRIVET: 2010-02-01, kl 14:10:58 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

uäääääk

Mår så jävla illa idag. Antar att det är tabletterna mot inflammationen. Appropå tabletterna; jag fick en ask med 20 st utskrivna. Men läkaren ville att jag skulle äta dom i 10 dagar & ta 3 tabletter per dag. Hur går det ihop? ^^
Det upptäckte inte jag förrän nån dag senare. Nu mår jag så illa att jag inte vill äta dom längre så jag orkar inte ringa heller.. Man ska ju helst slutföra kuren, annars kan det komma tillbaka. Men ja mår skitilla. Orka äta längre då..

Ja, nu vet ni det också. Jag är skittrött (läs: dödstrött) så jag passade på att vila tidigare idag när Lillis sov. Skönt :)

Snart kommer Bejbi hem från sina ärenden. Lillis är med mormor & Kjell.
Vi glömde bort att äta lunch idag. Ooooops! Lunchen är klar, men vi funderar på att åka iväg & äta. Får se hur vi gör. Max-mat var sjukt längesen.

Jag brukar längta till söndagarna för då är det babysim men nu längtar jag inte ett dugg! Dels var det kallt på babysimningen igår men framförallt är det på söndag som Bejbi åker =(((((((