SKRIVET: 2011-03-30, kl 17:02:41 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

pust

Pust & stön! Känner mig heeeelt slut. En viss person vägrade sova på fm så jag fick bära 9-12, typ. Förutom nån kort stund här & där.. om han ändå GILLADE nappen. Han skrek som en stucken gris eller nej, som ett helt gäng stuckna grisar. Och Casper låg på vår säng medans jag klädde av honom. Casper höll ändå på att somna *chockad*
Casper var slutkörd. Sen vakna han ledsen efter en timme, han vakna för tidigt. Tack & lov kom Danne hem precis då, han gick tidigare för att vi skulle till bvc. Men casper ville ha dit mamma. Så jag gick dit & la mig bredvid honom, han somnade om på en gång.

Bvc gick bra. Läkaren undersökte båda barnen & Casper fick en spruta. Han skrek lite under sticket (som var i låret, andra säger armen..what?!) men tystnade snabbt. Kaninen behövdes inte. Han höll i en traktor från väntrummet. Ulla undrade sen hur vi skulle få av han traktorn när vi skulle gå men han la ifrån sig den själv som tur var. Så åkte han lite rutchkana & då blev det svårare att få han med hem.. men Ulla jaga han ut därirån haha.

Lejonungen väger nästan 5 kg vilket jag trott. Inte konstigt jag har ont i ryggen när jag tvingats bära honom flera timmar + båda vid ett tillfälle.. Min rygg gråter!!!!!!

SKRIVET: 2011-03-25, kl 07:53:53 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

skakis

Väldigt skakis & väldigt hungrig, tror kroppen skriker efter energi. Mackor & apelsinjuice, får nog bli en banan också. Blev sent igår så Casper fick sova kvar hos K-B men jag saknar honom såå mkt. Fast skönt nu när jag får äta frukost i lugn & ro för en gångs skull. Utan Léon i famnen. Ett under! Han är vaken sjukt mkt dagtid, förstår inte.. gör jag nåt fel? :O

I natt har han iaf sovit bra. Vet inte när han somnade igår men ca 22 tror jag väl. Jag somnade nämligen före. Var helt slut! Eller inte helt slut men sjukt trött. Hade nog kunnat somna 20.00 om jag hade fått. Han åt vid 3 i natt & sen kl 7. Helt ok :)

Igår var vi på Myran & jag tror alla ungar hade vaknat tidigt för det var så mkt gnäll & grin. Men så såg man solstrolen Casper som inte kan gå, nej för han springer jämt :P

Nu tror jag att jag väger som vid inskrivningen. Eller 0,5 kg mer. Och 3 kg mer än när jag plussade.

SKRIVET: 2011-03-21, kl 19:50:51 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

klantmorsa

Oj oj oj säger jag bara! Var ute & gick med pojkarna på eftermiddagen & vem valde heeelt fel skor om inte jag? Kunde vrida ur skor & strumpor efteråt! KALLT var bara förnamnet! Väldigt blött ute om man säger så =)

På fm gick jag & pojkarna till Myran. Danne var iväg på en grej men kom dit lagom till sången. Lejonungen sov utanför hela tiden.
Casper fick inte sova klart sin middagslur pga en skrikig lillebror.. men han va glad ändå när han vakna. Skulle då inte jag va om jag hade en skrikig lillebror som väckte mig :P

Lejonet har badat ikväll så nu är han ren ett tag :) Blev rätt blött i badrummet efteråt pga Caper men det är sånt man får ta.

Danne jobbar em men imorgon blev det visst fm för det skulle va ont om folk.

Nu ska jag mysa med finaste Lejonet ♥

SKRIVET: 2011-03-20, kl 19:46:42 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

hur många lingon finns det?

I april börjar Danne jobba skift igen- Äntligen! Som vi har längtat! Han börjar med frivecka så det är gött mos!

Igår hade vi barnvakt till båda barnen i 3 timmar. Gud va nervös jag va men det gick bra. Jag & barnen sov kvar hos K-B för Danne jobba extra fm idag + 3 timmar till. Jag & Daniel var på bio. Såg "hur många lingon finns det i världen" så man fick skratta en del :D

Jag & mamma gick en promenad med Léon idag. Skönt att få röra på sig lite. I veckan lär det inte bli nån promenad förrän tidigast fredag antar jag. Trist. Annars lär jag gå tidigt på morgon & det orkar jag inte.
Léon sov ute i vagnen i 3 timmar idag. Han sov igår kväll när jag kom från bion vid 23. Han hade ätit urpumpad mjölk vid 21 & somnat. Sen åt han 1.45.

Blir liiite meckigt när Léon inte kan ligga själv på dagarna. Eller vagnen funkar men det är också det enda. Alltså om han ska sova. Men annars funkar ingenstans. Testade dock babysittern (men han är för liten för vår) & den verkar han gilla. Tack gode gud! (typ) Och tack även för att det finns sjal! Dock lär jag bli ännu bättre att få det hårt. Men skam den som ger sig.

Igår blev Lejonungen 1 mån. Just nu ligger våran en månader gamla bebis i mitt knä & soooover :)
Storebror blev 18 mån idag & han har somnat för kanske en kvart sen. Han tyckte det var skitkul att blåsa såpbubblor idag när vi var ute. Köpte vårskor åt han igår, jympaskor & stövlar. Men var finns en jacka?!?

SKRIVET: 2011-03-16, kl 16:54:36 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

invalidos

Jag är tydligen 5% invalid :)

SKRIVET: 2011-03-15, kl 12:07:42 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

Första dagen..

Första dagen (igår) gick bra. Men jag måste öva med sjalen. Fick inte till det igår & Léon vill/kan inte ligga själv. Han somnade hur många ggr som helst i min famn men vaknade & skrek efter bara nån min om jag la ner honom. Han sov inte riktigt förrän på em! Då var han väl helt slut stackarn =(
Casper var duktig & fann sig i situationen hyffsat ändå. Lekte själv, åt själv & så. Inga jävulskap än :P
Han slog dock Léon 2 ggr igår. En gång rakt över ansiktet & en gång mot ögat. Grrrrrr! Daniel sa ifrån ordentligt när det var över ögat (jag säger självklart också ifrån) & Casper började grina. Men han har tidigare också börjat grina när han varit för hårdhänt & Léon börjat skrika..

På eftermiddagen blev Casper som förbytt, eller han blev som han brukar. När Danne kommit hem. Sjukt. Var sååå drygt för han skrek & skrek & skrek. Och jag hade huvudvärk. Kul jul.. typ. Danne tog iaf med Casper & handlade. Skönt så jag fick vila öronen.. vilket behövdes för på kvällen skrek Léon en hel del istället. Alltid är det nån?

I natt sov Léon 22.30-3.00. Åt lite kl 3 & sov vidare till 6. Och sov vidare.. Hade ju vart gött mos om inte Casper hade vaknat 4.50 & ropat på pappa :P
Pappan fick han inte att somna om så jag tog in han till mig (Daniel skulle ju jobba fm) men han somnade inte om bredvid mig heller. Han låg still & var lugn men gick inte ändå. Och han var ju trött. Sen började Lejonet röra sig en del så då var det mer intressant att kolla på honom tydligen.

SKRIVET: 2011-03-12, kl 21:38:04 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

skitdag

Vilken skitdag det har varit! Jag har varit så orkeslös, simfärdig, yr & skakis hela dagen =(

Casper kom hem vid 15. Blev tidig kvällsmat idag (redan runt 16.30) för jag var såå hungrig men Casper var tydligen också väldigt hungrig. Men kul när han visar att han vill ha!
1½ timme senare tog jag en kall pannkaka men det mesta åt Casper.. gamla Casper kanske kommer tillbaka? Han som äter oss ur huset =P

Funderar på att gå & lägga mig. Känns som en bra idé. Imorgon är planen att hälsa på far om han har tid & så.

Jag är skitnervös..

SKRIVET: 2011-03-11, kl 16:22:16 | PUBLICERAT I: T R A M S

Tips!

Kolla, värsta grejen! GRATIS TAMPONGER! (än är det inte aktuellt för egen del men så småningom lär det väl bli det, tyvärr..)

SKRIVET: 2011-03-10, kl 21:13:52 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

snart börjar allvaret!

Nej, jag har inte slitit ut mig pga tvåbarnslivet - än. Har bara inte haft lust att skriva..

I söndags hade Casper magsjuka & hans mage är inte ok sen dess.. fy :/ Tycker synd om honom. Han kanske inte direkt lider men han är tagen av det & han är trött/slö. Han brukar alltid sova middag efter lunch, ca 12 men idag höll han på att somna ca 10.30 i Daniels knä när vi satt i soffan hela familjen. Vi satte oss där för det var ett jäkla gnäll & jag förstod att Casper var trött. Så Daniel fick lägga honom. Vi skulle ha varit till bvc allihopa men blev bara jag & Lejonet. Är väl bäst att maten hänger med ;)

Vi var till Kupolen på eftermiddagen för att göra nåt & Daniel hade beställt ett spel men jag skulle ha stannat hemma med barnen för det märktes att Casper inte var spec pigg tyvärr.

Hade Resorb hemma så jag blandade iordning det till Casper, han drack lite men sen var det tvärstopp. Inte mkt man kan göra antar jag.

Lejonet hade gått upp nästan 500 g på 2 v. Bra jobbat där! Och blivit 4 cm längre sen födseln :)

På måndag börjar allvaret! Hjääääääälp :P

SKRIVET: 2011-03-07, kl 21:52:23 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

en unge i minuten

Kollat på det ikväll & tårarna var inte långt borta...

SKRIVET: 2011-03-04, kl 20:10:19 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

fredag

Igår var jag, K-B, Donna & Barselius-Bus till Barnens Hus på Babykväll. Herregud vad mkt folk! Hade jag vetat det hade jag inte följt med & Casper hade inte fått följa eftersom det blev sent pga mkt folk & lång kö.. trodde han skulle va trött & vilja bli buren för han hade inte sovit middag heller men icke. Han körde järnet haha. Och så kolla han i alla babyskydd ifall det var en bebis där i. Sötis! Så stannade han upp mitt i det han höll på med (kollade på mössor) när han hörde en liten bebis gråta. Han trodde nog att det var brorsan :)
K-B köpte iaf en syskonvagn igår.. Sjukt enligt mig men men..

Danne har jobbat idag, men bara 14-18 (som han gör varannan fredag) & ska jobba extra på söndag. Han kunde välja antingen lördag eller söndag eller ingen dag såklart. Jag & Léon ska till Västerås imorgon så han fick ta söndag om han ville jobba. Jag & pojkarna får väl åka skidor eller nåt (läs: Kolla på Vasaloppet)

Min förkylning är betydligt bättre, nästan helt bra faktiskt. Peppar peppar. Casper är snorig & har lite hosta. Léon är såå tät, stackarn :( Använt snorsugen några ggr & gett koksalt. Mer kan man inte göra.. Danne använda snorsugen till Casper både igår & idag. Han skrattade båda gångerna hahaha. Han är för skön! =)

Sitter & äter frukt nu, päron & äpple. Sen har jag mango också. Grymt gott :D

SKRIVET: 2011-03-01, kl 20:55:50 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

presenter ♥

Igår fick jag ont i halsen & nu är jag genomförkyld! Har svettats en del under dagen & blir helt slut för minsta lilla + att aptiten inte är den bästa men jag måste ju äta. Casper är också snorig =/
Va vi inte nyss förkylda & hade inte han nyss feber?!

Gick en promenad med Léon idag. Men det är ju skitdrygt att gå nu, man glider fram. Hämtade ett paket på OK. Gulliga Monica hade skickat presenter till pojkarna ♥
Supergullig body & strumpor till Léon. Barselius-Bus fick en bok :)

Léon "Hickan" Birath sover just nu. Han får jämt hicka stackarn. Hickar så hela han hoppar.. :O

Nej, jag lär nog runda av här.. känner mig helt slut för en jäkla förkylning :@

Igår lärde sig Casper 2 saker (kanske fler? det är nåt nytt hela tiden) hur tåget låter & "Hur gör storebror?"
När vi frågar "Hur gör storebror?" Så tar han upp armarna (eller sträcker framåt, inte alltid det blir helt rätt hehe) & spänner sig allt han orkar.