SKRIVET: 2009-11-17, kl 09:35:40 | PUBLICERAT I: Vardagslivet

problemen



Vi har några problem och det är följande..
  1. Få han att somna i lagom tid på kvällen.
  2. Ta nappen! Går det så hänger det i stort sett bara på tur.
  3. Få han att somna på dagen när han bör sova middag. I vagnen somnar han ju på någon minut (han ligger och tittar lite först bara) men inne tar det tid + att han sover inte alls lika djupt, det märks. Och så sover han kanske bara en timme MEN är trött!


  1. Ja, det första.. han kommer ju ändra sig och det vet vi! Men det vore skönt om man kunde justera det lite. Jag är morgonmänniska och går hellre upp 6.
  2. Alla vill inte ha napp men vore så skönt om han tog nappen ju. Det har ju hjälpt honom vad gäller magen för då slappnar han av & man kan höra hur det "sprakar" i byxan :P

Tips och råd, någon?


Thérèse

Vad för nappar har ni testat?

Hugo vägrade alla nappar tills dess vi köpte Bambinos runda nappar. Dom hatar han nu, och i dag tar han "vanliga". Men som sagt, testa dom runda om ni inte gjort det.



Vi hade också problem med att få Hugo att somna inne..nu sover han var som helst..fast allra bäst ute, i vagnen, som dom gör på dagis. Det är nog tyvärr en sak som ger med sig med tiden, även om man vill att de ska funka med en gång.



Först när Hugo blev 6-7 månader satte vi in rutiner att han skulle sova innan klockan 20 på kvällarna. Nu för tiden kan han somna från allt mellan 17-19. vaknar gör han ju på natten emellanåt, mest för att han har tappat nappen och inte hittar den osv. Men som du säger, jag är också morgonmänniska och går hellre upp kl 6 än behöver ha honom uppe.



Vad vi gjorde var att försöka få så mycket rutin som möjligt och vara konsekventa med att nu ska de sovas. Var det inte tillräckligt mörkt i sovrummet så vägrade han. I dagsläget har vi mörkläggningsgardin, persienner och stora gardiner för hans fönster.



Hoppas detta kunde hjälpa lite.. =)



PUBLICERAT: 2009-11-17, 10:27:12 | URL: http://www.theresesjosten.se
Lotta

jag hade faktiskt ingen aning om att det kunde va svårt att få bebisar att ta nappen :O

Lucas tog den direkt på BB när han bara var 4h gammal.



vi kör iaf på MAM-napparna, dom gillar Lucas bäst.

provade några som jag tyckte va snygga, från Hemköp, minns inte märket såklart.. men dom måste man stoppa i åt "rätt håll" och är helt omöjliga att använda på natten när man inte ser nånting :P



en gång tramsade han massor med nappen, då duttade vi på lite mjölkersättning och då gick det skitbra igen :)

du kan ju testa att "smörja in" den med bröstmjölk? :D



PUBLICERAT: 2009-11-17, 18:14:22 | URL: http://familjenbroome.blogg.se/

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: