SKRIVET: 2010-02-20, kl 22:06:31 | PUBLICERAT I: Recept

Grekisk pytt i panna

Grekisk pyttipanna

Marinad:

2 st vitlöksklyftor
1½dl olja
1½ tsk sambal oelek

2 msk soja

1 fläskfilé
3-4 st kycklingfileér.
Strimla köttet och kycklingen och lägg allt i marinaden några timmar innan rätten ska in i ugnen.

Skala potatis i önskad mängd, beroende på antal personer. Skär i klyftor och sätt i ugnen ca 15 min i 225 grader.

Skiva 1 gul paprika
Skiva önskat antal tomater
1-2 paket fetaost.

Ta ut ur ugnen och lägg på köttet och grönsakerna och fetaosten och så in med allt igen tills potatisen är mjuk och köttet färdigt. Kan ev vänta lite med grönsakerna och osten och lägga på de mer mot slutet, beroende på hur mjuka grönsakerna man vill ha dem.

Kall sås:
2 burkar creme fraiche
4 msk majonäs
2 vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda
pressad citron

Servera maten med den kalla såsen till.


Therese

Tack så jättemycket! :)



PUBLICERAT: 2010-02-21, 11:47:58 | URL: http://thogstrom.blogg.se/
Monica

mmmm lät gott!!



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: