SKRIVET: 2009-03-21, kl 21:51:11 | PUBLICERAT I: Recension

Tills skulderbladen blivit vingar

Beställde en bok för några dagar sen. Tills skulderbladen blivit vingar heter den & är skriven av Sofia Rapp Johansson. Läste om henne i Friskispressen för ett tag sen och blev nästan helt tagen redan då.
Fick boken igår och började läsa imorse när jag inte kunde sova och Daniel fortfarande sov. Det är så tragiskt allting. Kan inte fatta att det verkligen är sant, att det hänt här i Sverige och att någon människa klarar av hur mycket som helst.. Fast, klarar av hur mycket som helst..vad har man för val? Det är i alla fall väldigt svårt att släppa boken. Längesen jag läste en så bra bok också. Brukar faktiskt tröttna på böcker när dom bara "gnatar på" om samma. Sen har jag tröttnat på gravid-tidningar :P
Tur att man hittar något annat att läsa mellan varven.

Utdrag från Bokus.se
När Fija är sex år kommer soc och plockar med sig henne och de tre småsyskonen. In i bilen tränger sig också Knuff, hon finns alltid med, åtminstone i Fijas värld. Barnen slussas mellan olika fosterhem och varje ny plats innebär ett nytt helvete. Med Knuff är Fija modig, hon svär och gör hyss, allt för att få komma hem till mamma igen. Fast bestraffningarna kan Knuff inte skydda Fija ifrån. Då växer vingarna ut på Fijas rygg, då betraktar hon som en fågel högt uppifrån händer som pillar, slår och låser in henne i mörka rum.
Soc-farbröderna gör inte livet lättare för Fija och syskonen, av alla helveten föredrar de ändå hemmet. För trots att mamman alltid sviker kan Fija inte sluta hoppas att hon en dag ska komma och rädda dem. Hur ska man kunna sluta älska sin mamma?


Boken handlar om incest, misshandel, pedofili, självskadebeteende, droger... you got it.
..och slutligen vill man bara kräkas. Och sedan torka upp spyorna och kasta sig om barnen.

*ryser*


Mika

läste också om henne och boken i frisiktidningen. blev sugen på att läsa den! får köpa den då :) ska ändå beställa massa anatomiböcker imorgon :P



PUBLICERAT: 2009-03-21, 23:12:08 | URL: http://m1ka.blogg.se/

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: